Hírmorzsák 2014-04-10 (11:30)

LeBron szerint Durant az MVP, Doc Rivers szerint még mindig James a liga legjobb játékosa. Kupchak több évre aláírt a Lakershez, nem Kobe dönt D'Antoni sorsáról, aki Caliparival kapcsolatban nyilatkozott. A Nuggets deadline előtti próbálkozásai Farieddal. Freeland hamarosan visszatérhet. Boozer mindent a csapatért tesz. Noah nem játszik az idei vb-n. Lee-t nem érdeklil a róla megjelenő írások. Bogutnak tetszik az új felállás Greennel. Noel erősödött a rehabja alatt. Hawes Clevelandben, Humphries Bostonban maradna szívesen. Szerződések a szezon végéig (Mike James, Amundson, Armstrong), D-liga hírek (Covington, Daniels), Draft (Embiid, Randle). Kocsit nyert a Kings szurkolója (videó).

A Miami Heat sztárja, LeBron James a Miami Heraldnak bevallotta, szerinte legnagyobb riválisa, Kevin Durant egy kicsit előrébb jár nála az MVP címért folytatott küzdelemben, és ha az Oklahoma City Thunder sztárja nyerné a díjat, az reális lenne. LeBron érzése szerint nagy dolog lenne ez Durantnek és a családjának is, mivel MVP-szintű kosárlabdát játszott idén a Thunder játékosa. A Heat csillaga úgy érzi, Durant volt a legkiegyensúlyozottabb idén amellett, hogy nagyszerű statisztikákat produkált. KD 32 pontot, 7.6 pattanót és 5.6 gólpasszt átlagolt az alapszakaszban, míg James 26.9 pontot, 6.9 pattanót és 6.5 gólpasszt.

Ma hajnalban megkérdezték egyébként Doc Riverst is - csapata, a Los Angeles Clippers az Oklahomával játszott. A tréner szerint még mindig LeBron a liga legjobb játékosa, de Durant MVP szezont futott ebben a szezonban.

Egy embernek biztos a helye hosszabb távon is a Los Angeles Lakersnél: Mitch Kupchak tegnap többéves szerződéshosszabbítást írt alá az aranysárga-lila alakulattal. Kupchak 2000-ben vette át Jerry West helyét, úgyhogy lassan 15 éve lesz, hogy kinevezték.

Kupchak a USA Todaynek arról is mesélt, hogy nem fogják meghallgatni Kobe Bryant vagy bármelyik másik játékos véleményét azzal kapcsolatban, hogy megtartsák-e Mike D'Antoni vezetőedzőt. A GM szerint megvárják az év végét, pihennek egy kicsit, és utána összeülnek a vezetőséggel és a Buss családdal megbeszélni, hogyan tovább. Kupchak arról is beszélt, hogy bár jó helyzetben vannak a nyarat illetően, hiszen a sapka alatti helyük által sok mindenre van lehetőségük, mégis nagyon sok mindent nem tudnak még jelenleg, például hogy pontosan kik lesznek szabadügynökök, vagy éppen azt a nem mellékes tényt, hogy pontosan hanyadik helyen választhatnak majd a drafton.

Az említett Mike D'Antoni az ESPN-nel beszélgetett azzal kapcsolatban, hogy pár napja felmerült, hogy John Calipari, a Kentucky edzője lesz D'Antoni utódja a Lakers kispadján. D'Antoni azt mondta, hogy sajnálta, hogy ez történt Caliparival egy ilyen fontos meccs előtt - a Kentucky két napja NCAA döntőt játszott -, mert ez fölösleges nyomást helyezett kollégájára egy olyan fontos összecsapás előtt, ami előtt nem lett volna szabad, hogy bármi is elvonja a figyelmét. D'Antoni szerint ő megpróbált nem odafigyelni a pletykákra, de természetesen 100%-osan nem tudta kizárni azokat, azt is hozzátette azonban, hogy ez is a liga része, és aki ezt nem bírja vagy nem tud emiatt dolgozni, annak más munka után kell néznie.

Zach Lowe (Grantland) információi szerint a Denver Nuggets a deadline előtt több csapatot is megkeresett azzal, hogy hajlandóak-e Kenneth Fariedért idei első körös draftjogot vagy olyan minőségi kettest vagy hármast adni, aki még újonc szerződésében van. A coloradóiak attól tartottak, hogy az erőcsatár nyolc számjegyű fizetést fog kérni - Farieddel idén nyáron már lehet hosszabbítani október 31-ig, ha ez nem sikerül, akkor pedig jövő nyáron korlátozott szabadügynök lesz. Brian Shaw vezetőedző nemrég lenyilatkozta, hogy Faried és Ty Lawson a franchise alapkövei, akikre építeni akar a jövőben, és a játékos elmondása szerint szeretne maradni jelenlegi csapatánál.

A Portland TrailBlazers angol centere, Joel Freeland majdnem 30 meccset hagyott már ki MCL-húzódása miatt, kedden azonban újra együtt edzett a csapattal úgy, hogy már ütközni is lehetett vele. A várakozások szerint a Blazers utolsó két alapszakaszmeccsére térhet vissza a középjátékos. Freeland az Oregoniannek elmondta, hogy jól érezte magát a keddi tréningen, és elég jól is mozgott. Egy hetük van hátra, négy mérkőzés, és nagyon szeretne a Golden State elleni otthoni összecsapáson pályára kerülni.

A Chicago Bulls összegyűjti volt játékosait, ugyanis KC Johnson (Chicago Tribune) forrásai szerint Ronnie Brewer után Mike Jamest is leigazolja az együttes a szezon végéig, aki így biztosítékot jelenthet a PO-ban Kirk Hinrich és DJ Augustin mögött. Nem James lesz az egyetlen igazolása a Bullsnak, ugyanis van még egy helyük a rosterben, Aggrey Sam (CSN Chicago) pedig úgy tudja, hogy Louis Amundsonnak adnak kontraktust az idény végéig.

Szintén a Bullshoz tartozik, hogy Carlos Boozer a Chicago Tribune-nak elárulta, nem aggódik azon pletykák miatt, miszerint a nyáron amnesztiával kivásárolja őt csapata - csak az előtte álló feladatokra, a játékra koncentrál, a többi pedig majd történik magától a nyár folyamán. Sorozatban 9 meccsen használta őt úgy Tom Thibodeau, hogy pontosan 24 percet játszott: a teljes első és a teljes harmadik negyedet tölti a pályán mostanában Boozer. A játékos elmondása szerint nehezen szokik hozzá ehhez az új szerepkörhöz, de megpróbál mindent megtenni, hogy a lehető leghasznosabb legyen az együttes számára azokban a percekben, amit a pályán tölt, és bármilyen egyéni statisztikát feláldoz a csapat sikerességének oltárán.

Még mindig a Chicagóhoz tartozik, hogy Joakim Noah biztosan kihagyja az idei világbajnokságot. A center azt mondta, hogy nem tudja, mi lesz jövőre vagy két év múlva, de most muszáj pihennie. Nagyon kimerítő egész évben, megállás nélkül játszani, túl sok ez számára, úgyhogy kijelentette, hogy idén biztosan nem játszik a francia válogatottban.

A Golden State Warriors két 10 napos szerződés után úgy döntött, hogy a szezon végéig megtartja Hilton Armstrongot. A center 12 meccsen szerepelt idén az oaklandieknél, és fellépésenként 5.3 perc alatt 1.3 pontot és 3.1 pattanót átlagolt.

Szintén a Warriorshöz tartozik, hogy David Lee-t nem érdeklik azok az írások, miszerint a csapat jobb így, hogy ő nem játszik és Draymond Green foglalta el a helyét a kezdőben. Lee azt nyilatkozta a Bay Area Sports Guynak, hogy nem foglalkozik azzal, amit Tim Kawakami és más újságírók papírra vetnek, mert teljesen olyan, mint kicserélték volna a tavalyi cikkekben Harrison Barnes nevét Greenére, és lehoznák ugyanazokat az írásokat. Elmondása szerint a belét is kidolgozza a csapatért, amelynek ő az egyik vezére a pályán és azon kívül is. Lee szerint mindig azt mondja mindenki, hogy a +/- milyen fontos statisztika, ő ebben a 9. az egész ligában, úgyhogy egyáltalán nem gondolja, hogy hátráltatná az együttest. Nagyon sok mindenben fejlődhet és dolgozik is ezeken, de ha egészséges, akkor sokféleképpen nyújthat pluszt a Warriors számára a rájátszásban.

Csapattársa, Andrew Bogut azért boldogan nyilatkozott a "killer" felállásról, amelyben Green, Steph Curry, Klay Thompson és Andre Iguodala szerepel mellette. Az ausztrál elmondása szerint nagyon jó ezzel az ötössel a védekezésük, érzik egymást és sok mozgással is dolgoznak. Sokan mondják azt, hogy támadásban lesznek gondjaik ezzel a felállással, de legutóbb nem volt - 130 pontot dobtak a Utah Jazznek, igaz, azt Bogut is hozzátette, hogy egy tankoló csapat ellen érték el mindezt. A középjátékos azzal zárta mondandóját, hogy ennek a kvintettnek a tagjaként szívesen lenne huzamosabb ideig a pályán a jövőben is.

A Philadelphia Sixers magasembere, Nerlens Noel szeptember óta először állt a média nyilvánossága elé. A múlt márciusban ACL-szakadást szenvedő, azóta pályára nem lépő Noel azt mondta, hogy nagyon elkötelezett, nagyon sokat dolgozott azért, hogy a lehető legjobb állapotba kerüljön a felmerülő akadályok, nehézségek ellenére is. Szerinte sokat erősödött a teste az elmúlt egy év munkájának köszönhetően, és a ruganyosságát nemhogy visszanyerte volna, de még talán jobb is, mint volt egy évvel ezelőtt.

Volt csapattársa, az év közben elcserélt Spencer Hawes karrierje legjobb évét produkálta, miután 14.0 pontot átlagolt 44.0%-os triplamutatóval. A center a The Plain Dealernek elárulta, hogy szeret Clevelandben játszani, jól érzi magát a csapatnál, úgyhogy szeretne hosszabbítani az együttessel, a nyáron azonban kiderül majd, hogyan gondolkodik a másik oldal és közös nevezőre tudnak-e jutni.

Kris Humphries ügynöke, Arn Tellem és a Boston Celtics GM-je, Danny Ainge már folytattak beszélgetéseket arról, hogy az erőcsatár a jövőben is maradna a Celtics játékosa. Humphries a Boston Heraldnak elmondta, hogy nagyon jól érzi magát a csapatnál. Szerinte jó irányba haladnak annak ellenére is, hogy ez az évük természetesen csalódás volt. Nagyon bízik Ainge-ben és Brad Stevens vezetőedzőben is, mert mindketten nyerő típusú emberek, ezt bizonyították már korábban. Az egész franchise és a szurkolók is nagyszerűek szerinte, és nagyon szeretne PO-ba jutni egy ilyen gárda tagjaként, erre rövid időn belül reális esélyük is lesz meglátása szerint. Nagyon megszokta a környezetet, úgyhogy reméli, hosszútávon is maradhat a Celticsnél.

A Houston Rockets visszahívta a D-Ligából, a Rio Grande Valley Viperstől Robert Covingtont és Troy Danielst.

A drafttal kapcsolatban két fontos dolog történt. Egyrészt Joel Embiid bejelentkezett az idei játékosbörzére, így a Top3-ba vártak közül már csak Jabari Parker nem tette meg ezt. Másrészt az ESPN információi szerint Julius Randle eldöntötte, hogy szintén jelentkezik idén - igaz, a játékos twitterén ezt az értesülést cáfolta.

A végére pedig egy Kings-drukker, aki egy kocsival lett gazgadabb félpályás dobásának köszönhetően:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus