Hírmorzsák 2014-04-16 (10:00)

Anthony jobb válla megsérült, egy hónapos rehabra kényszerül. JR Smith szerint Melo marad New Yorkban. Chandler nem támogatja, hogy a Knicks tankoljon jövőre. Blake Griffin eltiltás miatt hagyja ki a szezonzárót. Napi stat: a Spurs újra történelmet írt. Buford akkor sem akarja elhagyni San Antoniót, miután Duncan és Ginobili visszavonultak. Powell (Rockets) és Chris Wright (Bucks) is aláírt. D-Liga hírek (Magic, Nedovic, Kuzmic), Draft (Austin, Gordon, Nick Johnson, Stauskas, Robinson III, Payton).

A New York Knicks sztárja, Carmelo Anthony számára hamarabb befejeződött az idény, mivel egy kisebb szakadást találtak a jobb vállában, ezért sem ma hajnalban, a Brooklyn Nets ellen, sem holnap hajnalban, a szezonzárón nem lép pályára. Azonnal elkezdte Anthony a rehabot, mivel szerencsére műtétre nincs szükség esetében, felépülése azonban így is legalább egy hónapot vesz igénybe, akkor fogják újra megvizsgálni állapotát.

Szintén Anthonyhoz tartozik, hogy JR Smith továbbra is kitart amellett, hogy őszintén hiszi, Melo nem hagyja el a Knickset, hosszabbít a New York-i együttessel a nyáron. Smith egyébként már 8 szezont játszott együtt a kiscsatárral - ötöt még Denverben, hármat pedig New Yorkban. Carmelo korábban elmondta, mindent számításba fog venni döntésének meghozatalakor, azt is, ami ebben az idényben a pályán és a Knicks körül történt.

Nemrég felmerült egyébként, hogy a Knicks inkább a 2015-ös nyárra koncentrálna ahelyett, hogy megpróbálna minél jobb lenni a következő szezonban, a gárda centere, Tyson Chandler pedig elmondta, nagyon reméli, hogy ez nem igaz. A középjátékos úgy fogalmazott, hogy nem akar még egy évet elpazarolni karrierjéből, ő egyáltalán nem támogatja ezt a felvetést. Szerinte nem olyan hosszú egy kosaras karrierje, hogy ilyenek beleférjenek, ő pedig nyerni akar még egy bajnoki címet.

Melóhoz hasonlóan kihagyja az alapszakasz utolsó meccsét a Los Angeles Clippers erőcsatára, Blake Griffin is, aki ma hajnalban, a Denver Nuggets elleni mérkőzésen megkapta 16. idei technikaiját, úgyhogy ha nem vonják ezt vissza utólag, a szezonzárót csak az oldalvonal mellől nézheti automatikus egy meccses eltiltása miatt.

Napi stat: az NBA-ABA összeolvadás (1976) óta az idei San Antonio Spurs az első csapat, amelynek egyetlen játékosa sem átlagolt 30 percet vagy e fölött. Gregg Popovichék így is 62-19-cel állnak és utcahosszal nyerték a teljes alapszakaszt. A gárda GM-je, RC Buford Zach Lowe-nak (Grantland) el is mondta, hogy esze ágában sincs elhagyni az együttest akkor sem, miután Manu Ginobili és Tim Duncan visszavonultak. A játékosok a szurkolók támogatásának elismerésére készítettek is egy selfie-t:

Mark Berman (My FOX Houston) forrásai szerint Josh Powell átment a fizikai teszteken és aláírta tegnap már beharangozott 1+1 éves szerződését a Houston Rockets-cel - New Orleansban csatlakozik új csapatához, akik a Pelicans ellen zárják az alapszakaszt. A Milwaukee Bucks Chris Wright megtartása mellett döntött - neki is már csak idén, az utolsó meccsre garantált szerződése, a következő évre nem. Wright 7 meccsen lépett pályára a Bucks színeiben, ezalatt 6 pontot és 2.1 pattanót átlagolt.

A Golden State Warriors visszahívta a D-Ligából, a Santa Cruz Warriors együttesétől Ognjen Kuzmicot és Nemanja Nedovicot is.

Szintén a D-Ligához tartozik, hogy a hírek szerint az Orlando Magic kizárólagos fiókcsapata lesz az Erie Bayhawks. Hivatalos bejelentésre valamikor május végéig kell várni, mivel a felek még nem egyeztek meg az együttműködés minden részletében. Hibrid partnerkapcsolat lesz a két gárda között, azaz a kosárlabdával kapcsolatos dolgokat a Magic, az üzleti részt pedig a Bayhawks tulajdonosai intézik.

A drafthoz tartozik, hogy a Baylor egyetem másodéves centere, Isaiah Austin jelentkezett az idei játékosbörzére. Austin idén 11.2 pontot, 5.5 pattanót és 3.1 blokkot tett a közösbe meccsenként, a DraftExpress a második kör elejére várja, Érdekes kérdés lesz, hogy hol kel el, ugyanis idén januárig csak csapattársai és közeli barátai tudták, hogy jobb szemére vak.

Hivatalosan is bejelentették, hogy ott lesznek a drafton az Arizona két sztárja, Nick Johnson és Aaron Gordon - utóbbi top10 picknek tűnik -, illetve a Michigan két húzóembere, Nik Stauskas és Glenn Robinson III. Ugyancsak ott lesz az idei játékosbörzén a Louisiana-Lafayette egyetem irányítója, Elfrid Payton is, akit az első kör végére, második kör elejére várnak a DX-nél, illetve az ESPN-nél.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus