Hírmorzsák 2014-04-16 (21:15)

Nick Young szerint ő a liga legjobb dobóhátvédje. Payton szerint három igazi irányító van csak a ligában, keményen kiosztotta Steph Curryt és Russell Westbrookot. Elkelt a Bucks, de marad Milwaukee-ban. Granger fel fog épülni a PO kezdetére. A Knicksnél Diogu lesz a befutó Odom helyett? Grant Hill és Scott Perry is azok között, akik a Pistons GM-i posztjáért indulnak. Frye hosszútávon is maradna a Sunsnál. Thaddeus Young a draft után beszél Hinkie-val és Brett Brownnal a jövőjéről. A Nets anno Vince Cartert ajánlotta Livingstonért az irányító térdsérülése előtt. Draft (Anderson, LaVine, Saric)

Úgy tűnik, elkelt a Milwaukee Bucks, ugyanis több hírforrás is megerősítette, hogy Herb Kohl megegyezett Wesley Edensszel és Marc Lasryvel - 550 millió dolláros vételáron övék a franchise. Marc Stein (ESPN) úgy tudja, hogy ma lesz hivatalos bejelentés, de ezt követően természetesen a Board of Governorsnak is rá kell bólintania az adásvételre. A tranzakció feltétele, hogy a Bucks Milwaukee-ban maradjon, tehát az új tulajok ellenére sem költözik más városba a csapat. Edens és Lasry egyébként ún. "Hedge Fund" milliárdosok, azaz fedezeti, árfolyamkockázati alapokból van igen tetemes mennyiségű vagyonuk.

A nap másik bejelentése Nick Youngé. Az idén 17.9 pontot átlagoló Los Angeles Lakers játékost arról kérdezte az egyik szurkoló twitteren, hogy mikor lesz a liga 5 legjobb játékosa között, mire Young azt válaszolta neki, hogy szerinte ő a legjobb dobóhátvéd az NBA-ben.

Egy jó hír a másik Los Angeles-i csapat, a Clippers drukkereinek: Madelyn Burke (LACtv) forrásai szerint csütörtökön vagy pénteken visszatér az edzésbe Danny Granger, és a jelenlegi állapotok szerint a rájátszás kezdetére készen is áll majd a játékra. Ugyanide tartozik, hogy hivatalos lett Blake Griffin eltiltása, miután a liga nem vonta vissza ma hajnalban megkapott 16. technikaiját, így a ma esti összecsapáson nem játszik az erőcsatár.

A Hall of Fame-be beválasztott Gary Payton önbizalma nem sokat csökkent játékospályafutása óta. Egy interjúban elmondta, hogy szerinte csak három igazi irányító van jelenleg a ligában, Tony Parker, Rajon Rondo és Chris Paul. Ezzel még nem is lett volna semmi probléma, de elkezdte kiosztani Stephen Curryt és Russell Westbrookot, miszerint ők dobóhátvédek, akik egyes poszton játszanak, ha pedig ez valakinek nem tetszik, az nem érdekli, mivel ő már ott van a Hírességek Csarnokában, és majd ha eljut valaki az ő szintjére, akkor beszélget vele.

A New York Knicksnél még erősen gondolkodnak: Ian Begley (ESPN New York) forrásai szerint az is könnyen előfordulhat, hogy Lamar Odom helyett Ike Diogunak adnak többéves szerződést.

A már említett Marc Stein (ESPN) hozta azt a hírt is, hogy a franchise korábbi kiválósága, Grant Hill, valamint az Orlando Magic egyik segéd GM-je, Scott Perry is azok között van, akiket erősen fontolóra fog venni a Detroit Pistons az új vezető kijelőlésekor - Stein is hozzátette viszont, hogy nagyon sokan vannak a listán rajtuk kívül is. Perry 2000-ben került játékosmegfigyelőként az együtteshez - állítólag 2003-ban erősen javasolta Carmelo Anthony kihúzását Darko Milicic helyett -, és végigjárta a szamárlétrát, volt a kosárlabdával kapcsolatos ügyek igazgatója is. Hillt tavaly már a Suns GM-i pozíciójával is szóba hozták, de ebben az idényben még játékosként is kereste több csapat. 1994-ben draftolta őt a Pistons és 6 esztendőt töltött a michiganieknél.

Maradjunk a Phoenixnél: Channing Frye-nak ugyan van egy 6.8 millió dolláros játékosopciója a következő idényre, de már most azt szeretné, ha hosszabb távon is maradhatna az arizonaiaknál. Frye az Arizona Republicnak elmondta, hogy beszélni akar a vezetőséggel arról, hogy tudják, nem nagyon szeretne elmenni. Persze ez az ő döntésük is, de ő büszkébb arra, hogy Suns játékos, mint bárki más, mivel helyi. Szeretne hosszútávú kontraktust kötni, mert le akar telepedni. Már öt éve van egyébként is a Phoenixnél, úgyhogy nagyon nem bánná, ha nem kellene azon aggódnia, hova cserélik vagy hogy éppen melyik városban kell házat vennie.

A Philadelphia Sixers csatára, Thaddeus Young érthető módon nem ennyire elégedett jelenlegi helyzetével. A játékos Christopher A. Vitónak (Delaware County Daily Times) elmondta, hogy egyértelműen pályafutása legnehezebb szezonja volt ez a mostani. Ha véget ért az idény, illetve leginkább valószínűleg a draft után le fog ülni Brett Brown vezetőedzővel és Sam Hinkie GM-mel hogy megbeszéljék, hogyan tovább. Ő nyerni akar leginkább, és ehhez tartja magát továbbra is.

Egyéni számokat tekintve nem, de csapatszinten sokkal jobb szezonja volt Shaun Livingstonnak Youngnál, édesapja szerint pedig most már sokkal jobb játékos, mint amilyen súlyos térdsérülése előtt volt. A Nets egyébként régebben is nagyon kedvelte az irányítót, olyannyira, hogy Rod Thorn anno fel is ajánlotta érte Vince Cartert, ám a Los Angeles Clippers akkori GM-je, Elgin Baylor visszautasította a megkeresést. A kosaras annyit mondott, hogy nagyon örül annak, ahol most van, és nem is kívánhatott volna többet ettől az idénytől.

A drafthoz tartozik, hogy a két UCLA-s, első körbe várt fiatal, Kyle Anderson és Zach LaVine is bejelentkezett az idei játékosbörzére, egyikőjük sem lesz Golomán György csapattársa jövőre. Bár a horvát tehetségnél semmit sem szabad elkiabálni, de ügynöke bejelentése alapján Dario Saric jelentkezik a draftra - viszont vissza is léphet még ettől függetlenül.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus