Hírmorzsák 2014-04-18 (19:30)

Nash utolsó szezonjára készül, de semmiben nem biztos, szerinte a Lakers nem támaszkodhat rá. Nick Young újabb nem józan nyilatkozata. Napi stat: Arenas még mindig a 30. legjobb a világon... fizetésben. Kerr már arra készül, hogy a Knicks vezetőedzője lesz. A Jazz megpróbál hosszabbítani a nyáron Burksszel és Kanterrel is, Hayward maradása egyáltalán nem biztos. Shaw azt akarja, hogy Faried maradjon a Denvernél. Új kisebbségi tulajdonos a Thundernél. Craig Sager leukémiás.

A Los Angeles Lakers irányítóját, Steve Nash-t a Yahoo Sports kérdezte arról, hogyan gondolja, az edzőtáborra készen áll-e majd a játékra vagy esetleg a teste mást mond? A kanadai csillag azt nyilatkozta, hogy fogalma sincs, mi lesz - ő úgy gondolja, hogy ott lesz, de semmit nem vehet biztosra már ilyen korban. A lehető legtöbbet akarja dolgozni, hogy a lehető legjobb állapotban legyen és meg is tudja ezt tartani hosszú időn keresztül. Nash jelenleg úgy érzi, hogy 3-4 hét kell még ahhoz, hogy teljesen egészséges legyen.

Elmondása szerint élvezte a játékot idén, mikor egészséges volt, és beérné jóval kisebb szereppel a következő idényben - szívesen mentorálna fiatalabb hátvédeket. Hozzátette, amit valószínűleg mindenki tudott, hogy a 2014/15-ös szezon lesz az utolsó, amikor játszani fog. Azt is elképzelhetőnek tartja, hogy 82 meccsen keresztül bírja majd az iramot és a határ a csillagos ég lesz számára, de őszintén szólva úgy gondolja, hogy nem építhet rá a Lakers, mert még ő maga sem tudja, mennyit tud majd játszani, úgyhogy a többi hátvédet így kell majd köré kiválogatniuk.

Nash csapattársa, Nick Young Marc J. Spearsszel (Yahoo Sports) beszélgetett, és most sem a szokásos sablon válaszokat adta. Elmondása szerint az volt számára a szezon legemlékezetesebb pillanata, amikor kiállították a Phoenix Suns elleni találkozón, interjúját pedig ezzel zárta: "remélem élveztétek idén Swaggy P-t. Úgy eltűnök, mintha itt sem lettem volna.".

A napi statisztika Gilbert Arenasé, akire kis túlzással a fiatalabbak talán már nem is emlékeznek, nem is játszik jó ideje a ligában, mégis a világ 30. legjobban fizetett sportolója az ESPN szerint.

A New York Post információi szerint hamarosan megtörténhet az őrségváltás a New York Knicksnél, ugyanis Steve Kerr nagyon is várja, hogy felajánlják neki a vezetőedzői posztot, ő pedig ezt el is fogadja, amint Phil Jackson megkeresi az ötlettel. Kerr állítólag már beszélt a TNT csatornával is arról, hogy összeegyeztesse a rájátszásbeli elfoglaltságait azzal, hogy a Knicksnek is el tudjon kezdeni dolgozni. Mint ismeretes, a volt triplaspecialista jelenleg televíziós szakkommentátorként tevékenykedik, és ezek szerint erre a PO-ra marad még ebben a szerepkörben akkor is, ha közben a New York Knicks vezetőedzője lesz.

Bár sok információértékkel nem bír, de a Utah Jazz GM-je, Dennis Lindsey bejelentette, hogy a csapat természetesen megpróbál idő előtt hosszabbítani Enes Kanterrel és Alec Burksszel is, mindkettejükkel leülnek a nyáron tárgyalni. Tavaly ez Derrick Favors esetében eredményre vezetett, Gordon Haywardnál azonban nem, így a swingman most korlátozott szabadügynök lesz a nyáron - ugyanez a sors vár Burksékre, amennyiben nem sikerül közös nevezőre jutniuk a Jazz-zel. Hayward szűkszavúan azt mondta a The Salt Lake Tribune-nak, hogy a csapat jó volt hozzá eddig, de ez innentől már üzlet.

Ugyanez, mármint az idő előtti hosszabbítás lesz a téma a Denver Nuggetsnél Kenneth Faried esetében, akit edzője, Brian Shaw mindenképpen a csapatnál akar látni a jövőben is. A coloradóiak másik játékosa, Randy Foye is azt nyilatkozta a Denver Postnak, hogy Fariednek maradnia kellene a Nuggetsnél, egy nagyon művelt ember és a szurkolók imádják, bármit is csinál. Foye azt is hozzátette, hogy Faried testesíti meg számára mindazt, ami maga a denveri franchise. Az erőcsatár az All-Star gála óta a legjobb Nuggets-játékos: 18.8 pontot és 10.1 pattanót átlagolt ebben az időszakban.

Egy kisebb érdekesség, hogy az Oklahoma City Thundernél új kisebbségi tulajdonos van George B. Kaiser személyében. A tulsai energiamágnás vagyona a Forbes szerint 10.1 milliárd dollár, de azt nem tudni, hogy pontosan mekkora részt birtokol mostantól - csak annyit, hogy Tom L. Ward hányadát, illetve G. Jeffrey Records bizonyos résztulajdonát vásárolta fel Kaiser.

A végére pedig egy szomorú hír: a TNT csatorna pálya melletti riportere, Craig Sager leukémiás a fia ma hajnali bejelentése alapján. A színes, egyedi ruháiról híres Sager kezelései miatt kihagyhatja a PO nagy részét, de az is előfordulhat, hogy az egészet.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus