Hírmorzsák 2014-04-20 (21:30)

Jim Buss el akarta cserélni a deadline előtt Pau Gasolt, Mitch Kupchak nem. Popovich mérkőzés közben üzent Craig Sagernek: jól fog viselkedni, csak gyógyuljon meg a riporter. Megy az üzengetés a Raptors - Nets párharcban, oda-vissza mennek a beszólogatások, nem barátja egymásnak a két csapat. A Bucks tulajdonosai az előttük álló feladatokról, illetve jelenlegi gondolataikról beszéltek. A Sixers tulaja szerint nagyon jó szezonjuk volt annak ellenére is, hogy a vereségeket nehéz volt elviselni.

Mike Bresnahannek (Los Angeles Times) egy neve elhallgatását kérő ügynök azt állította, hogy Jim Buss sokkal inkább szerette volna elcserélni Pau Gasolt a deadline előtt, mint a GM, Mitch Kupchak. Az ügynök szerint sokkal többször hallgatnak Kupchakre a Lakersnél, mint azt az emberek gondolnák, mert nagyon tisztelik a véleményét.

A Milwaukee Bucks új tulajdonosai, Wesley Edens és Marc Lasry a Milwaukee Journal Sentinelnek nyilatkoztak az előttük álló időszakról, tervekről. Edens azt mondta, hogy mindketten szeretik az esélytelenebb szerepkörben játszó csapatokat, és bizonyos szempontból tökéletes időpontban tudtak NBA-franchise-t vásárolni. Szerinte a többi major sport nézőszámaiból világosan látszik, hogy Milwaukee-ban és Wisconsin államban imádják a sportokat, nagyon sokan szurkolnak a helyi csapatoknak. Nekik az a feladatuk, hogy olyan együttest rakjanak össze, amire kíváncsiak az emberek. Edens szerint nagyon hamar fel lehet építeni egy versenyképes gárdát, ha a megfelelő embereket helyezik döntéshozó pozícióba, és a megfelelő játékosokat szerzik meg.

Lasry annyit tett hozzá társa mondandójához, hogy egyetért társával - jó időben vettek csapatot, mert innen csak felfelé vezethet az út. Szerinte ha azokat az embereket válogatják össze, akiket kell, hamar a San Antonio és az Oklahoma mintájára építkezhetnek. Szerinte mindenki egy valamit akar: nyerni, márpedig ha győznek, akkor az emberek is újra megjelennek majd a meccseken, ha viszont gyenge keretet raknak össze, akkor nyilván a szurkolók sem érzik úgy, hogy érdemes lenne kilátogatni a találkozókra.

A Philadelphia Sixers többségi tulajdonosa, Joshua Harris is kamerák elé állt, ő a The News Journalnek adott interjúját például úgy kezdte, hogy szerinte hatalmas siker volt nekik ez a szezon. Harris gyorsan hozzátette, hogy világos legyen: kikapni ő sem szeret, ilyen szempontból nehéz volt végigvinni ezt az idényt, és nagyon nagy élményt jelentett például számára, mikor 2012-ben kiverték 8. kiemeltként a Chicago Bullst az első körben. Újra vissza is akarja juttatni a rájátszásba a gárdát, és azt akarja, hogy bajnoki címre is esélyük legyen, ehhez viszont nincsenek rövidebb utak, meg kell szenvedniük érte. Úgy is kezdték a szezont, hogy tudták, sok vereséget fognak begyűjteni, de a következő csapatuk alapjait keresték.

Harris elmondása szerint a tankolás szót nem használták a Sixersnél. Minden meccset meg akartak nyerni, de ennyit tudtak most. Nem akarnak 50%-os csapatot, vagy olyat, amelyik egy évben összeáll, de utána szét is esik. Azt akarják, hogy ők és a város is büszkék lehessenek a Sixersre, és hogy évről-évre, folyamatosan a bajnoki címért mehessenek. Az előző két idényben 35 és 34 meccset nyertek, ezt követően mondták azt maguknak, hogy ha nem kezdenek rebuildbe, akkor ez egy nagyon hosszú folyamat lesz. Emiatt alakították úgy az idei évet, ahogy.

A San Antonio Spurs most zajló meccsén a hazaiak vezetőedzője, Gregg Popovich üzent a leukémáis riporternek, Craig Sagernek. Popovich, aki nagyon sokszor szűkszavú, velős interjúkat ad Sagernek, azt üzente élő adásban, hogy jól fog viselkedni, csak térjen vissza Sager hozzájuk. A riporter fia készítette egyébként az interjút, aki twitteren azt is jelezte, hogy a tréner adott neki egy kézzel írt levelet, amit átad majd az édesapjának.

A Toronto Raptors - Brooklyn Nets párosítás tegnap este elindult, de nemcsak a veterán Nets vendéggyőzelme adott okot arra, hogy reflektorfénybe kerüljön a keleti harmadik és hatodik csatája. A kanadaiak GM-je, Masai Ujiri egy "F*ck Brooklyn"-nal üzent övéinek és az ellenfélnek is, ami miatt a mérkőzést követően elnézést is kért. Stefan Bondy (New York Daily News) a Brooklyn kiscsatárát, az első meccsen nyerőemberré előlépő Paul Pierce kérdezte arról, mit szól ahhoz, hogy a Toronto GM-je ezt mondta. Pierce annyit mondott erre, hogy "nem hiszem, hogy Bryan Colangelo ezt mondta volna". Pierce az első meccs végén egyébként kidobta a headbandjét a közönséghez, akik utána visszadobták azt neki... erre mondják, hogy "Love is in the air". A New York-i újságok is üzentek Ujirinek.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus