Hírmorzsák 2014-04-21 (21:00)

Noah lesz az év védője. Woodsont és a teljes szakmai stábot menesztették a Knicksnél. Kerr egyelőre nem kommentálja az eseményeket, csak a meccseket. Adelman 23 évnyi edzősködés után visszavonult, lehetséges utódainak száma nagyobb mint 10. A Warriors játékosai Mark Jackson állásáért is játszanak. Beverley jobb térde megint megsérült, de elvileg ott lehet a második meccsen. Al Jefferson járógipszben, játéka kérdéses a Heat elleni következő találkozón. Forman szerint a két Top20 pick óriási segítség lesz a Bulls számára.

Aggrey Sam (Comcast SportsNet Chicago) információi szerint a Chicago Bulls centere, Joakim Noah lesz az év védője - KC Johnson (Chicago Tribune) megerősítette az információt. A hivatalos bejelentésre elvileg ma sor kerül az NBA és a csapat részéről is. Amennyiben a francia középjátékos tényleg megnyerte a díjat, úgy második alkalommal fordul elő ez Chicago-játékossal - először és utoljára Michael Jordan nyert Bulls színekben 1988-ban.

Szintén a Bullshoz tartozik, hogy valószínűleg mindkét idei pickjüket megtartják - a 16. és a 19. választás az övék. Gar Forman, az együttes GM-je azt nyilatkozta, hogy két nagyon értékes elem ez számukra, ugyanis kifejezetten jó szerződéssel szerezhetnek olyan játékosokat, akikkel előreléphet csapatuk, ez pedig az új kollektív szerződés miatt fontosabb, mint korábban. Forman azt is elmondta, hogy nem nagyon menne még bele, hogy milyen erősségű lesz a draft, ez minden évben vitatéma, de azzal, hogy kétszer is a legjobb 20-ban választhatnak, szerinte két nagyon hasznos kosarassal bővülhetnek, az pedig az ő dolguk, hogy megtalálják azokat, akik illenek a rendszerükbe, illetve az általuk kialakított kultúrába.

Noah díjával ellentétben az már hivatalos, hogy a New York Knicks váltott: ma délután menesztették Mike Woodsont és a teljes szakmai stábot, tehát egyetlen segédedző sem maradt az együttesnél. Phil Jackson elnök az általa kiadott közleményben úgy fogalmazott, hogy mindenki nagyon tiszteli Woodsont a Knicksen belül, a mostani szezon kudarcát egyáltalán nem szabad egy emberre kenni, de itt volt az ideje a váltásnak a teljes franchise-on belül, hogy elkezdhessék újraépíteni az egészet. Természetesen sok sikert kívánt a trénernek a továbbiakban.

A megüresedett pozícióval szóba hozott Steve Kerr ma hajnalban, a Chicago Bulls - Washington Wizards mérkőzés előtt nem akart nyilatkozni a Knicks vezetőedzői állásával kapcsolatban, de egy hozzá közelálló forrás tagadta, hogy Kerr már beszélt volna arról a TNT vezetőségével, hogyan változtassák meg foglalkoztatottságát a rájátszás alatt abban az esetben, ha a New York vezetőedzője lesz. Kerr egyébként nemcsak a Knicksnél lehet képben, hanem a Golden State Warriorsnél is, amennyiben menesztik Mark Jacksont.

Ha már a Warriors, akkor itt érdemes megemlíteni, hogy Andre Iguodala a Los Angeles Clippers elleni párharc első mérkőzését követően le is nyilatkozta, hogy megpróbálják megmenteni Mark Jackson állását, nagy nyomás alatt játszanak, mert folyamatosan ez jár az eszükben. Stephen Curry annyit tett hozzá, hogy ha nem játszanak jól, akkor mindenki válaszokat akar majd a miértre, és a legtöbb kritikát edzőjük fogja kapni. Ha azonban 100%-ot adnak ki és kihasználnak minden adódó lehetőséget, akkor senki nem szólhat egy szót se.

Ami a nyugati rájátszás szempontjából szintén nagyon fontos lehet, hogy Patrick Beverley ma MRI vizsgálaton vett részt, ugyanis megsérült jobb térde - az a térde, amelyben elszakadt a meniscus nem sokkal az alapszakasz vége előtt. Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) úgy tudja, hogy az irányító játszhat a Portland elleni második meccsen, ami kulcsfontosságú csapata számára. A csapat hivatalos álláspontja szerint "valószínűleg játszhat" Beverley.

Szintén a sérülésekhez tartozik, hogy a Charlotte Bobcats centere, Al Jefferson ma óvatosságból járógipszben közlekedett - várják az MRI eredményeit. A középjátékos holnap megpróbál edzeni, de ha nem sikerül, a meccs előtt még mindig próbálgatni fogja a lábát - amennyiben a fájdalma elviselhető, ott lesz a második mérkőzésen.

Aki Woodsonhoz hasonlóan biztosan nem lesz idei helyén a következő szezonban, az Rick Adelman - a Minnesota Timberwolves vezetőedzője 23 évnyi edzősködés után visszavonul. Nem hagyja el teljesen az NBA-t, még láthatjuk, de már csak háttérszerepben, ugyanis a TWolves tanácsadója lesz. Adelman a liga történetének 8. legeredményesebb trénere 1042 győzelemmel. Utódjául egyébként millió név merült fel: az eddig már unásig hallott Fred Hoiberg, Tom Izzo páros mellett Marc Stein (ESPN) forrásai szerint Stan Van Gundy, Jeff Van Gundy és a Florida egyetem edzője, Billy Donovan is szóba került, Marc J. Spears (Yahoo Sports) bedobta Lionel Hollins, Sam Amick (USA Today) pedig George Karl nevét is. Chris Broussard úgy tudja, hogy a legtöbb belsős forrás szerint az elnök, Flip Saunders ül le újra a kispadra.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus