Hírmorzsák 2014-04-22 (21:00)

Pau Gasol még 5 évig akar kosarazni, Gallinari még 10 évig az NBA-ben akar maradni. Popovich az év edzője. Hírek, pletykák a Utah Jazz vezetőedzői posztjával kapcsolatban (Boylen, Messina, Adrian Griffin, Brad Jones). A Cavs GM-jének szezonzáró interjúja - már nem cserealapokat akar összegyűjteni, az Irving-Waiters páros pedig szerinte működhet. Mike Brown sorsa a játékosok kezében van. Draft (Jaiteh, Randle, Payton). Rubio búcsúja Adelmantől instagramon.

A Los Angeles Lakers spanyol magasembere, Pau Gasol az AS spanyol hírügynökségnek újra megerősítette, hogy játszani fog az idei, spanyolországi világbajnokságon, majd hozzátette, hogy még öt évig szeretne kosárlabdázni. Ezek lehetnek az utolsó napjai a Los Angeles Lakersnél, ugyanis hiába fogja meghallgatni a Lakers ajánlatát a nyáron, azt sokadjára is elmondta, hogy minden érdeklődő csapattal le fog ülni beszélgetni, tárgyalni.

Ha már tervek a pályafutásra, akkor itt lehet megemlíteni, hogy a Denver Nuggets olasz kiscsatára, Danilo Gallinari az ANSA-nak elmondta, 35 éves koráig szeretne a ligában maradni. Úgy tervezi, hogy 16-17 éves NBA karrierje lesz, ezt követően tér vissza korábbi csapatához, az Olimpia Milanóhoz. Gallo azt is hozzátette, Európában más csapat nem létezik számára, kizárt, hogy a milánóiakon kívül bárhova máshova aláírjon.

A nap eseménye természetesen az volt, hogy a San Antonio Spurs vezetőedzőjét, Gregg Popovichot választották idén a legjobb edzőnek, erről, illetve a szavazás további érdekességeiről külön is beszámoltunk már délután.

A Utah Jazz éppen edzőkeresésben van: Tony Jones (The Salt Lake Tribune) forrásai szerint egyértelműen a San Antonio Spurs egyik segédedzője, Jim Boylen tűnik jelenleg befutónak, és ezt megerősítette Mike Monroe (San Antonio-Express News) forrása is. Marc Stein (ESPN) bedobta délelőtt Ettora Messina nevét is, őt pedig Jody Genessy (Deseret News) erősítette meg, aki szerint a Jazz talán minden más csapatnál nyitottabb arra, hogy európai vezetőedzője legyen. Genessy úgy tudja, hogy a Chicago Bulls segédedzője, Adrian Griffin is képben van. Stein szerint egyébként a Jazz egyik segédedzője, Brad Jones is a kalapban lehet.

Megvolt a szezonzáró sajtótájékoztatója a Cleveland Cavaliersnek, amelyen az ideiglenes GM, David Griffin beszélt. Griffint szóba hozták a New York Knicksszel és a Detroit Pistonsszal is, ám ő egyértelműen kiállt a Cavs mellett. Elmondása szerint vagy maradni akar, vagy nem, de nincs köztes út, márpedig ő egyértelműen Clevelandben akar dolgozni. Griffin azt is elmondta, hogy nem tudja, mikor mondja meg neki Dan Gilbert tulajdonos, hogy maradhat-e jelenlegi állásában, szerinte hasonlóan képzelik a csapat jövőjét és azt, hogyan juthatnak el a végső célig, de azt is hozzátette, hogy fejlődnie kell.

Griffin elárulta, hogy fel akar hagyni a cserealapok összegyűjtögetésével, és céltudatosan akarja összeszedni azokat a játékosokat, akikkel PO és bajnokesélyes csapat lehetnek - a tehetség helyett ezentúl a méret, a keménység, a kosár IQ és a dobókészség lesznek a kulcsszavak. Kyrie Irving és Dion Waiters párosáról annyit mondott, hogy látott nagyon jó jeleket, mikor együtt játszottak. Mindketten labdadomináns, betörök-kiosztom típusú játékosok, akiknek szükségük van spacingre és jó kinti dobókra. Griffin szerint nagyon egyszerű valamelyikőjüket okolni, de a kutya nem itt van szerinte elásva, a felelősség kollektív.

Sam Amico (FOX Sports Ohio) egyébként úgy tudja, hogy Mike Brown sokkal bizonytalanabb talajon mozog, mint Griffin. Gilbert az esetében a játékosok és a vezetőség őszinte véleményére kíváncsi, utána fogja meghozni a döntést azzal kapcsolatban, meneszti-e megint a trénert.

A drafttal kapcsolatban is elkezdtek újra szivárogni a hírek. A Kentucky egyetem erőcsatára, Julius Randle hivatalosan is bejelentkezett a játékosbörzére - top5-be várja Chad Ford (ESPN) és Jonathan Givony (DraftExpress) is -, ahogyan az első kör végére várt Elfrid Payton is. Aki mégsem lesz ott, az Mouhammadou Jaiteh, aki a RealGM információi szerint még legalább egy évet szeretne maradni a ProA ligában, azaz a francia legfelsőbb osztályban.

Végül Ricky Rubio búcsúja Rick Adelmantől instagramon: "Élvezet volt az irányításod alatt játszani NBA karrierem első három évében. Micsoda pályafutás. #Legenda #HallOfFamer". A képet ezen a linken megtaláljátok.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus