Hírmorzsák 2014-04-25 (10:45)

Vogel továbbra is bízik Hibbertben. McRoberts megúszta pénzbüntetéssel. Kidd az első pillanattól fogva magabiztos volt. Steve Mills lehet a Játékosok Szakszervezetének új vezetője. A Warriors meg fogja tartani Thompsont. Mark Jackson nem szeretne bocsánatkérő közleményt olvasni a ma hajnali végjátékot követően. A Jazznél legalább 20 edzőt meg fognak hallgatni. D'Antoni testvére lett a Marshall egyetem vezetőedzője. Nocioni szívesen térne vissza az NBA-be idén nyáron.

Az Indiana Pacersszel kezdünk ma is, akik ma hajnalban kikaptak az Atlanta Hawkstól, így 2-1-es vesztésre állnak egyelőre a párharcban. A gárda centere, Roy Hibbert mindössze 6 pontot és 4.7 pattanót átlagol a sorozatban, és Frank Vogel vezetőedző elmondása szerint az is felmerült már, hogy a padról kezdjen Hibbert - valószínűbb azonban, hogy marad a kezdőben. Vogel azt nyilazkota a ma hajnali vereséget követően, hogy minden lehetőséget meg fog vizsgálni, és nem tudja kijelenteni, hogy a center biztosan a kezdőben lesz a negyedik meccsen is, de bízik Hibbertben annak ellenére is, hogy eddig ebben a párharcban nem igazán játszik jól. A tréner azt is hozzátette, hogy nem akarják cserbenhagyni játékosukat, inkább megpróbálják kitalálni, mivel segíthetnék formajavulását.

A keleti rájátszáshoz tartozik, hogy a Charlotte Bobcats erőcsatárát, Josh McRobertset 20.000 dollárra büntette a liga, amiért könyökkel ment LeBron James nyakára a tegnap hajnali, Miami Heat elleni második meccsen. McRoberts sima faultot kapott csak, de ezt utólag Flagrant 2-vé minősítették, eltiltást azonban nem kap, tehát ott lehet a harmadik találkozón.

Maradjunk keleten: a Brooklyn Nets GM-je, Billy King a Star-Ledgernek elmondta, Lawrence Frank továbbra is segíti a csapatot a távolból, folyamatosan kapja tőle az elemzéseket továbbra is a csapat játékával kapcsolatban, de bízik Jason Kidd vezetőedzőben, és ahhoz, hogy sikeresek tudjanak lenni, meg kellett hoznia a döntést, hogy Franket eltávolítja a kispadtól. King szerint Kidd is hitt magában az első perctől fogva. Nekiment Kevin Garnettnek és Paul Pierce-nek is, ha úgy érezte, hogy nem jó, amit csinálnak, ez pedig magabiztosságról árulkodott Kingnek, a csapatnak pedig megmutatta, hogy nem beszél félre a vezetőedző.

Frank Isola (New York Daily News) forrásai szerint Steve Mills az egyik legesélyesebb a Játékosok Szakszervezetének vezetői posztjára, ő lehet tehát Billy Hunter utódja. Mint ismeretes, Mills jelenleg a New York Knicks GM-je, de Phil Jackson érkezésével elég homályos jövője a csapatnál. A Princetonon végzett szakember nagy népszerűségnek örvend a játékosok körében, és a csapatvezetők, valamint a liga elöljárói között is elismert, így ideális jelölt lehet az NBPA elére.

A Golden State Warriors egyik tulajdonosát, Joe Lacobot kérdezték arról, mi a tervük a csapat dobóhátvédjével, Klay Thompsonnal, akivel nyártól lehet hosszabbítani, de ha nem sikerül, akkor 2015 nyarán korlátozott szabadügynök lesz. Lacob világosan és egyértelműen kijelentette, hogy meg fognak egyezni Thompsonnal, hosszabbítani fognak vele - azt nem árulta el a tulaj, hogy erre még idén sor kerül-e vagy kivárnak a jövő nyárig is és tartanak minden ajánlatot majd. Thompson idén úgy átlagolt 18.4 pontot, hogy pályafutása legjobbját nyújtotta dobószázalékban és triplamutatóban is.

Ma hajnalban egyébként a Warriors elég érdekes körülmények között szenvedett vereséget a Los Angeles Clippers elleni harmadik összecsapáson. A találkozót követően Mark Jackson, a Golden State edzője csak annyit mondott, hogy a leérkezésnek elvileg helyet kell hagyni, holnap (azaz ma) viszont köszöni szépen, de nem nagyon szeretne bocsánatkérő közleményt olvasni.

A Utah Jazznél egyelőre az új vezetőedzőt kell megtalálni, ám ez nem a következő pár napban fog megtörténni, ugyanis a Deseret News információi szerint legalább 20 embert meg fognak hallgatni az állással kapcsolatban. Az elnök, Randy Rigby elmondása szerint beszélgetnek majd volt játékosokkal, tapasztalt edzőkkel, európai trénerekkel és az egyetemi szakemberek között is szét fognak nézni, széleskörű lesz tehát a keresés. Rigby azt is hozzátette, hogy sűrűbben keresnek új edzőt, mint szeretnének, úgyhogy nem sajnálják az időt az új ember megtalálására annak érdekében, hogy a lehető legmegfelelőbb jelöltet válasszák ki.

Megoldódott a Marshall egyetem vezetőedzői posztja körüli szappanopera: nem Mike D'Antoni lesz az új tréner, hanem idősebb testvére, Dan D'Antoni. A hivatalos bemutatás magyar idő szerint ma este lesz. Dan D'Antoni az előző 9 idényben az NBA-ben dolgozott, mint segédedző - végig Mike mellett -, és 1970-ben végzett a Marshallon.

Az argentin válogatott Andres Nocioni a Chicago Tribune-nak adott nyilatkozatában elárulta, hogy gondolkodik az NBA-be való visszatérésen, amennyiben valamelyik csapat keresni fogja a nyáron - egy évvel ezelőtt keresték sokan. Elmondása szerint azért tért vissza Európába, mert a Philadelphia Sixersnél nagyon sokat padozott az utolsó idényében, ehhez pedig nem volt hozzászokva korábban, most azonban megváltozott a helyzet. Idősebb lett, nem kell neki annyi játékidő, úgyhogy szívesen menne vissza Amerikába egy jó csapathoz, vagy akár egy fiatalokkal teli gárdához segíteni őket.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus