Hírmorzsák 2014-04-25 (21:15)

Noah a Wizards biztonsági főnökével veszett össze ma. Boozer egyre nehezebben viseli, hogy nem játszhat a negyedik negyedekben. Aldridge Jerry West nyomdokaiba léphet hajnalban, Harden viszont az idei PO-ban eddig negatív csúcsot tart. Újabb díjak kerültek kiosztásra: Conley, Nowitzki, a Golden State Warriors és Vogel is kapott egy-egy elismerést. George Karl és Mike Fratello szívesen lennének a Cavs vezetőségének tagjai - csak áhított posztjuk még nem létezik. Draft (Harrison ikrek, McGary, Daniels)

A Chicago Bulls és a Washington Wizards párharca eddig kevés mellékzöngét tartalmazott - a fővárosiak kétszer is nyerni tudtak idegenben, így otthon akár be is fejezhetik a sorozatot - most azonban jött a szappanopera itt is. A Bulls francia centere, Joakim Noah sosem a nyugodtságáról volt híres, most a Wizards biztonsági főnökével, Jackie Milesszal veszett össze a mai dobóedzés végén. A francia játékos állítólag azt kiabálta Milesnak (nem tükörfordításban), hogy "takarodj ki, még nem végeztem", mire Miles megmondta neki, hogy "velem te így nem beszélsz", majd felszólította, hogy hagyja el a pályát. Hogy nemcsak Noah lehet a hibás, azt alátámasztja a tény, hogy Miles már összeveszett emiatt a Bulls-játékosokkal januárban is.

Szintén a Bullshoz tartozik, hogy Joe Cowley (Chicago Sun-Times) forrásai szerint Carlos Boozer egyre mérgesebb Tom Thibodeau-ra, amiért a vezetőedző nem játszatja őt a negyedik negyedekben. Cowley úgy tudja, hogy ettől függetlenül ez még nem okozott problémát az öltözőben, viszont előrevetítheti a nyári eseményeket - Boozer amnesztiáját.

Kis statisztikák a mai mérkőzésekhez. "A logó", Jerry West az egyetlen játékos, aki egy rájátszás első három meccsén 40+ pontot tudott szerezni, LaMarcus Aldridge csatlakozhat hozzá ma. A másik pedig egy negatív dolog: Roy Hibbert PER mutatója -1.1 eddig az Atlanta Hawks ellen. Ez 14.8-del gyengébb, mint az alapszakaszban volt, de James Harden még nála is nagyobbat bukott: 23.7-ről 8.3-ra csökkent ebben a mutatóban.

Tegnap előtt Mike Conley elismerésben részesült: ő nyerte idén a Joe Dumars trófeát, amelyet annak a személynek adnak, aki a leginkább megtestesíti az ideális sportember alakját - megfelelően viselkedik, a fair-play szellemében játszik és talpig becsületes. Conley mögött a második helyen Jeff Green, a harmadikon pedig Channing Frye végzett. Az első hat sorrendjét ezen a linken megtaláljátok! Az első hat egyébként kijelölt egy-egy alapítványt, akiknek a liga 5000-5000 dollárt adományozott egyenként.

Az Újságírók Szövetsége három díjat is kiosztott ma. A Golden State Warriors PR csapata kapta a Brian McIntyre díjat, amelyet annak az együttesnek a PR részlege nyer meg, amelyik a legprofibb munkát végzi adott szezonban a Szövetség véleménye alapján. A Magic Johnson díjat idén Dirk Nowitzki viheti haza - ez a trófea annak jár, aki a pályán mutatott kiváló játéka mellett a médiával és a közösséggel is a legjobb kapcsolatot ápolja. Hasonló elismerés a Rudy Tomjanovich díj, amelyet idén Frank Vogel nyert el, mert ő volt az az edző, aki a legjobb viszonyt ápolta a média képviselőivel és a szurkolókkal.

Mary Schmitt Boyer (Plain Dealer) forrásai szerint George Karl és Mike Fratello nagyon szívesen lennének magas beosztású vezetők a Cleveland Cavaliersnél. A gond az, hogy a hírek szerint mindketten az elnöki posztot töltenék be szívesen, arról viszont semmi hír nincs, hogy akar-e ilyen pozíciót csinálni Dan Gilbert, jelenleg ugyanis a GM neki jelent, nincs közöttük senki a hierarchia-sorrendben.

A drafthoz kapcsolódik, hogy a Harrison-ikrek, Aaron és Andrew úgy döntöttek, hogy nem jelentkeznek az idei játékosbörzére, mindketten visszatérnek még egy évre a Kentucky egyetemre. A pont a Kentuckyt a March Madness döntőjében legyőző UConn egyetem kiscsatára, DeAndre Daniels viszont úgy döntött, hogy jelentkezik a draftra - 13.1 pontot, 6 pattanót és 1.4 blokkot átlagolt idén Daniels, és a Final Four legjobb ötösébe választották.

A Michigan egyetem magasembere, Mitch McGary is ott lesz az idén kiválaszthatók között, miután megbukott egy drogteszten - a Yahoo Sports forrásai szerint március közepén szívott egy kis marihuánát az erőcsatár. McGary helyzete érdekes lesz, mert Chad Ford (ESPN) és Jonathan Givony (DraftExpress) is a második körbe várja, de mindössze 8 meccset játszhatott ebben az idényben, utána hátsérülés miatt az egész szezont kiülte, úgyhogy valószínűleg a fizikai vizsgálatok határozzák majd meg, hol kelhet el. McGary döntése egyébként ettől függetlenül érthető, mivel ha marad az egyetemen, egy éves eltiltást kapott volna.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus