Hírmorzsák 2014-04-26 (11:15)

Úgy tűnik, D'Antoni marad a Lakersnél... vagy mégsem? Beal fogadkozott a félidőben, Dunleavy viszont franchise-rekordot dobott. McHale-t akkor is sokan támogatják a Rocketsnél, ha esetleg kiesnek az első körben. Cserék lehetnek a Warriors kezdőjében, de a csapat neve is megváltozhat hamarosan, Kerr pedig átveheti Mark Jackson helyét. Kerr mellett Derek Fisher a legesélyesebb a Knicksnél. Westbrooknak nincs gondja Brooksszal. Isiah Thomas a régi időkről nosztalgiázott. Draft (Boatright).

Mark Heisler (Orange County Register) forrásai szerint a Los Angeles Lakers vezetősége döntésre jutott, és marad Mike D'Antoni a csapat vezetőedzője a következő idényre is. A gárda egyelőre nem kommentálta a híreket. Marc J. Spears (Yahoo Sports) úgy tudja, hogy jövő héten találkozik D'Antoni a GM-mel, Mitch Kupchakkel, Ramona Shelburne (ESPN Los Angeles) információi alapján pedig nem elégedne meg D'Antoni azzal, hogy jövőre marad, azt szeretné, hogy a 2015/16-os szezonra szóló csapatopcióját is hívja le az együttes, mert így nyugodtabb körülmények között dolgozhat, és jobb eredményeket érhet el. Sam Amick (USA Today) forrásai szerint a csapat nem akarja egyelőre lehívni ezt az opciót, D'Antoni pedig maga távozik abban az esetben, ha ez nem változik.

Napi stat: ma hajnalban Mike Dunleavy a Chicago Bulls egyik csúcstartója lett, 8 triplájával ugyanis ő jegyzi a legtöbb a PO-ban, egy meccsen dobott hármast a csapat történetében - Scottie Pippen 7 trojkáját döntötte meg. Dunleavy egyébként 16 pontos első 24 percet tudhatott magáénak, majd az egyébként jól játszó Bradley Beal a félidei interjúk során megígérte, hogy 0 ponton tartja őt a második félidő során. Dunleavy csak a harmadik negyedben szórt még 13 egységet.

Bár ma hajnalban a Houston Rockets nyert a Portland TrailBlazers ellen, így életben maradtak a továbbjutási esélyeik, több helyen felmerült már az, hogy le kellene váltani Kevin McHale vezetőedzőt. A csapat egyelőre nem hívta le McHale szerződésének negyedik évére szóló csapatopcióját, de az ESPN forrásai szerint a vezetőség és a kulcsjátékosok továbbra is támogatják a trénert - főleg Chandler Parsons és Dwight Howard -, sőt, ami talán a legfontosabb, Les Alexander tulajdonosnál is ő a favorit. Nincs rá garancia, hogy egy első körös kiesést túlélne McHale a kispadon, de állítólag úgy gondolkodnak a Rocketsnél, hogy egy évnél többet érdemel az edző ezzel a garnitúrával.

1-2-re áll a Rockets a mai győzelmével, és ugyanilyen pozícióban van a Golden State Warriors is, akiknek mestere, Mark Jackson a San Francisco Globe-nak elmondta, komolyan gondolkodik azon, hogy változtasson a kezdőcsapaton. Jackson elmondta, hogy nem mondja biztosra, hogy fog is változtatni, azt meg pláne nem, hogy kit kire cserélne, de valahogy össze kell rántaniuk a védekezésüket, nagyobb ellenállást kell kifejteniük, mert túl könnyen mennek a dolgok jelenleg Blake Griffin számára. A Warriors egyébként kezdhet Draymond Greennel Jermaine O'Neal helyén - ezt a felállást használták a harmadik meccs második félidejében.

A Warriorsnél egyébként több más dolog is van. Egyrészt az elnök, Rick Welts azt nyilatkozta az ESPN-nek, hogy mivel a csapat költözik San Franciscóba, így közvéleménykutatást fognak végezni a szurkolók körében, hogy akarják-e, hogy San Francisco Warriors legyen az együttes neve a továbbiakban. Szintén ide tartozik, hogy Marc Stein (ESPN) forrásai szerint Joe Lacob tulajdonos azt szeretné, ha Steve Kerr lenne a vezetőedző Jackson helyett.

Ha már Kerr: Marc Berman (New York Post) úgy tudja, hogy Phil Jacksonnál Kerr mellett Derek Fisher neve merül fel leginkább, ők a két legesélyesebb befutó a New York Knicks vezetőedzői posztjáért.

Szintén 1-2-es hátrányban van jelenleg az Oklahoma City Thunder. A gárda "irányítójának", Russell Westbrooknak a testvére a harmadik mérkőzés után twitteren megkérdőjelezte Scott Brooks pozícióját a Thunder kispadján. A játékos a The Oklahomannek elmondta, hogy ezt a dolgot majd ő kezeli családon belül, mert nem ilyen módon, twitteres üzengetéssel szokták rendezni az ügyeiket. Westbrook hozzátette, hogy nagyon jó viszonyt ápol a trénerrel, és mióta a csapatnál van, egyetlen egyszer sem kérte, hogy váltsák le Brookst. Szerinte kialakítottak egy jó kapcsolatot az edzővel, ami egyre csak erősebb lett az idő folyamán.

A New York Knicks egykori GM-je, Isiah Thomas Spike Lee rádióműsorában nosztalgiázott most, hogy David Lee, Zach Randolph, Trevor Ariza és Jamal Crawford is fontos szerepet játszik jelenlegi csapatában a PO-ban. Thomas úgy gondolja, nagyon fiatalok voltak még ezek a játékosok, amikor náluk voltak, és remélte, hogy kicsit több idejük lesz a Knicksnél kibontakozni, így jobban profitálhattak volna a játékukból. Thomas elmondása szerint tudja, hogy a türelem olyan dolog, ami nem mindenhol és nem mindig adott, de nagyon szerette volna, ha náluk fejlődtek volna és lettek volna All-Starok ezek a játékosok.

Tegnap az egyetemi bajnok egyik játékosa, DeAndre Daniels bejelentkezett a draftra, pár órával később azonban kiderült, hogy egy másik kulcsember, Ryan Boatright marad a UConn egyetemen. Boatright erősen gondolkodott a jelentkezésen, de többen is megmondták neki, hogy komoly esély van arra, hogy még a második körben sem viszik el.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus