Hírmorzsák 2014-04-27 (11:45)

Sterling rasszista kijelentéseiről és ezek (lehetséges) következményeiről nyilatkozott Doc Rivers, Chris Paul, a Clippers elnöke, Adam Silver, Barack Obama, Charles Barkley és LeBron James is. LeBron volt a legkonkrétabb, de vajon "megbámulta-e" Jordant egy zsákolásánál?  Pierce és Garnett többet várnak a brooklyni közönségtől a folytatásban. Nenét eltiltották. Elhunyt a Grizzlies előző tulajdonosa. Jordan Adams mégis jelentkezik a draftra.

Természetesen még mindig nagyon sokan beszélnek a tegnap esti, Donald Sterling-féle botrányról. Attól függetlenül is, hogy hajnalban megint egészen kiváló meccseket játszottak a PO-ban - Vince Carter például az utóbbi 10 év mindössze második PO-meccset eldöntő buzzer-tripláját dobta.

A Los Angeles Clippers vezetőedzője, Doc Rivers azt nyilatkozta, hogy nem csak ő, de az egész csapat nagyon csalódott az elhangzottak miatt, JJ Redick ugyanúgy fel volt háborodva, ahogyan Chris Paul. A tréner azt is elmondta, hogy még annak a lehetősége is felmerült az öltözőben, hogy a Golden State Warriors elleni negyedik meccset bojkottálják - ő ellene volt az ötletnek. Szerinte a Warriors előnybe került kicsit, mert nem igazán tudtak az ellenfelükkel foglalkozni, megpróbálnak viszont felülemelkedni a történteken.

A kosarasok közül Chris Paul nyilatkozott, aki annyit mondott, hogy nem fog senki semmit mondani az esettel kapcsolatban a Clippers játékosai közül, hagyják, hogy edzőjük beszéljen helyettük is, és bármi tötént, tartoznak annyival maguknak, a családtagjaiknak és a szurkolóiknak, hogy a továbbjutás, a döntőbe kerülés és annak megnyerése a céljuk továbbra is. Mivel Paul a Játékosok Szakszervezetének egyik vezetője, ezért annak a nevében viszont elmondta, hogy ez egy nagyon komoly probléma, amit megpróbálnak a lehető leghamarabb és a lehető legkeményebb következményekkel orvosolni. Paul elmondása szerint beszélt Kevin Johnsonnal - aki egyébként segít nekik új elnököt találni -, hogy mi legyen a következő lépésük.

A franchise elnöke, Andy Roeser azt nyilatkozta, hogy egyelőre nem kommentálnák az eseményeket, ameddig nem tudják, hogy hiteles-e a hanganyag, amelyben Sterling rasszista kijelentéseket tesz. Emellett azt is elmondta, hogy a nő, aki a felvételt készítette, vádlott egy bírósági ügyben, mivel a vádak szerint 1.8 millió dollárt sikkasztott el a Clippers tulajdonosától.

A liga komisszárja, Adam Silver is kiállt a nyilvánosság elé. Elmondása szerint hamarosan beszélni fog személyesen is Sterlinggel, aki nem lesz ott a Warriors - Clippers negyedik meccsén. Hozzátette, mindenkit be fognak vonni az ügy kivizsgálásába, akit csak lehet, és a hanganyag hitelessége is kérdés egyelőre, úgyhogy nem akar belemenni abba, milyen szankciókat alkalmazhatnak a tulaj ellen, amennyiben bebizonyosodik, hogy minden igaz, amit a felvételen hallható - azt azonban elárulta, hogy nagyon széles skálán mozog a büntetések tárháza.

Az biztos, hogy nem lesz egyszerű dolga Silvernek. Az Egyesült Államok elnöke, Barack Obama éppen Malajziában tartózkodik, a helyi elnökkel való találkozását követően pedig sajtótájékoztatót tartott, amelyen az orosz-ukrán helyzet után Sterlingről kérdezték az újságírók - abszolút túlnyúlik az ügy tehát a sporton vagy az NBA-n. Obama annyit mondott, hogy bízik Silverben, akit jó embernek tart, és szerinte meg fogja oldani a helyzetet. Azt is hozzátette, hogy mikor a tudatlan emberek a tudatlanságukat reklámozzák, nincs semmi dolguk, csak hátradőlni és hagyni, hogy beszéljenek.

A TNT csatorna szakértője, Charles Barkley is elmondta véleményét. Szerinte Silvernek ez lesz az első nagyon komoly tesztje a liga vezetőjeként - azonnal el kell tiltania Sterlinget és pénzbüntetésssel is kell sújtania. Barkley úgy gondolja, nem lehet a ligában olyan tulaj, aki ilyen kijelentéseket tesz, és aki diszkriminálja az egész NBA-t, ami szerinte fekete liga.

A Miami Heat sztárja, LeBron James a Sun Sentinelnek azt mondta, hogy hisz Adam Silverben, de valamit nagyon gyorsan csinálnia kell, mielőtt kicsúsznak a dolgok a keze közül. LeBron konkrétan kijelentette, szerinte nincs helye Sterlingnek a ligában. Szintén Jameshez tartozik, hogy ma hajnalban Michael Jordant nézte egyik zsákolása közben. Hogy mi volt ezzel a célja, azt talán még ő maga sem tudja - bár tagadta, hogy minden idők legjobbjára szegeződött tekintete a tömés közben:

A Brooklyn Nets két veterán sztárja, Kevin Garnett és Paul Pierce kicsit többet várnak a brooklyn közönségtől. Garnett az ESPN-nek azt mondta, hogy jobb "teljesítményre" is képesek a szurkolók. Ő úgy gondolta, hogy abszolút ellenséges környezet fogadja majd a Torontót, igazi New York-i stílusban fognak majd a Netsnek szurkolni. Tudja, milyen ebbe a városba ellenfélként érkezni, úgyhogy tudja, ennél többre is képesek a drukkerek. Azt is hozzátette, hogy azért amikor kellett, akkor mellettük álltak, a csapat pedig sok erőt merített a támogatásukból.

Pierce azt nyilatkozta ugyanitt, hogy fokozatosan kezdett bemelegedni a közönség, de nagyon remélik, hogy a következő találkozón már a feldobástól kezdve hasonló hangulatot csinálnak majd, mint a harmadik mérkőzés végjátékában. Szeretnék ők is jól kezdeni az összecsapást, így remélhetőleg segíteni tudják azt, hogy a szurkolók is több támogatást adjanak nekik. Pierce elmondása szerint szeretnék érezni, hogy ott állnak mögöttük az emberek, és ő is elmondta, hogy mindentől függetlenül nagyszerűek voltak a kilátogató nézők a harmadik találkozón.

A Washington Wizards erőcsatárát, Nenét eltiltották a a Wizards Chicago Bulls elleni elsőkörös párharcának 4. meccséről, miután a hivatalos indoklás szerint megfejelte és a nyakánál fogva megpróbálta földre vinni Jimmy Butlert.

A Memphis Grizzlies korábbi tulajdonosa, Michael Heisley ma hajnalban elhunyt - 15 hónappal ezelőtt stroke-ot kapott, állítólag annak a szövődményei okozták most az egykori tulaj halálát. Heisley 2000-ben vásárolta meg a franchise-t 160 millió dollárért, 2001-ben költöztette Vancouverből Memphisbe, és nem olyan rég, 2012-ben adta el a Robert Pera vezette befektetőcsoportnak 377 millió dollárért - pár héttel ezelőtt pedig még az ő nevét is olvashattuk a Milwaukee Bucks lehetséges új tulajdonosai között.

 A korábbi hírekkel ellentétben a UCLA egyetemről jelentkezik a draftra Jordan Adams is - Kyle Anderson és Zach LaVine után ő a harmadik, aki az első kör végén, vagy a második kör elején elkelhet.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus