Hírmorzsák 2014-04-27 (21:45)

Jordan kétféleképpen nézi Sterling véleményét, de egyik oldalról sem túl pozitív a reakciója. Mark Jackson nem vállalná el a Clippers vezetőedzői posztját. Rivers azt mondta, megérti, ha a drukkerek nem mennek ki az ötödik meccsre. Thibodeau szerint szerencsések a Clippersnél, hogy Rivers a vezetőedző egy ilyen helyzetben. Eltiltás és 1 millió lesz Sterling büntetése? Nolan Smith iránt a Bulls és a Thunder érdeklődik. Tyson Chandlert már New Yorkban sem ismerik fel.

Minden idők legjobbja, Michael Jordan is elmondta véleményét Donald Sterling rasszista mondatairól. Hivatalos közleményében azt írta, kétféleképpen tudja nézni az elhangzottakat. Tulajdonosként undorítónak tartja, hogy egy "társa" ilyen visszataszító és sértő nézeteket vall, játékosként pedig teljesen fel van háborodva, mert a rasszizmusnak és a Sterling által képviselt gyűlöletnek semmi helye nincs sem a ligában, sem egyébként az élet bármely más területein. Meghökkentőnek nevezte Jordan, hogy Amerikában és a sport legfelsőbb szintjein is létezik még ilyen szintű tudatlanság. Szerinte egy olyan ligában, ahol a játékosok többsége afro-amerikai, egyszerűen nem tolerálhatják az ilyen diszkriminációt.

A Golden State Warriors vezetőedzője, Mark Jackson azt nyilatkozta, hogy senki ne higgye, hogy ez csak a Clippers játékosait érinti, mert ez mindenkire hatással van. Jackson szerint vannak még nagyon sikeres emberek, akik szintén ugyanúgy gondolkodnak, ahogy Sterling. Jackson szerint nem bojkottal kell válaszolni, hanem ki kell állni, válaszolni kell a kérdésekre intelligensen, ahogy azt egy afro-amerikai ember teszi. Megkérdezték tőle, hogy ha nem lenne szerződése jelenleg, elfogadná-e a Clippers vezetőedzői állását, erre pedig azt mondta, hogy tudva, milyen mentalitású a tulajdonos, nem tehetné meg.

A Clippers vezetőedzője, Doc Rivers is nyilatkozott. Elmondása szerint nem beszélt még Sterlinggel, de jelenleg erre nincs is szükség szerinte, legalábbis nem neki kell leülnie a tulajdonossal. Szakmailag felkészült a ma esti meccsre, de mentálisan nem tudja, milyen állapotban lesz. A tréner azt is hozzátette, nagyon nagy szükségük van a Clippers-drukkerekre az ötödik meccsen, de megérti, ha távolmaradnak tiltakozásuk jeléül.

A Chicago Bulls vezetőedzője, Tom Thibodeau azt mondta az esettel kapcsolatban, hogy az NBA az egyik kirakatliga, ahol az egyenlőség az egyik leginkább "reklámozott termék", úgyhogy ez az eset csalódástkeltő az egész liga számára. Azt is hozzátette, hogy nagy szerencséje van a Los Angeles Clippersnek, hogy Doc Rivers az edzőjük, mert szerinte volt főnöke képes lesz kezelni a helyzetet.

Peter Vecsey azt írta, hogy Adam Silver azt küldte neki, hogy eltiltást és akár 1 millió dolláros büntetést is kaphat Sterling. Alex Kennedy (Basketball Insiders) eddig bárkivel beszélt, az a lehető legkomolyabb szankciót akarja a lehető leghamarabb, amit a liga kioszthat.

A Bullshoz tartozik, hogy ők, illetve az Oklahoma City Thunder ajánlottak részlegesen garantált szerződést Nolan Smith számára a következő szezonra, legalábbis David Pick (Eurobasket.com) információi alapján. Smith a horvát Cevedita játékosa, és az Adria Liga elődöntőjében épp az ő dobásával verték a Partizant.

A morzsa vége pedig a Knicksé: Tyson Chandlert már New Yorkban sem ismerik fel, ezt egy burritót áruló standnál kapta:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus