Hírmorzsák 2014-04-28 (11:30)

A játékosok maximális büntetést akarnak Sterling ellen, és azt szeretnék, ha idén nem lehetne ott egyik PO-meccsen sem. Rivers nem biztos abban, hogy jövőre is a Clippers vezetőedzője akar lenni. Matt Barnes és Jamal Crawford voltak a felbujtók a tegnapi, mérkőzés előtti tiltakozásokban, de az ötödik meccsre még nagyobb dologgal készülnek. Magic Johnson és támogatói szeretnék megvenni a Clipperst. Popovich tökösebb, keményebb játékot szeretne fiaitól. Dunleavy hüvelykujja nem tört el, játszhat az 5. meccsen. Kerr és Jackson találkoztak, de konktérum egyelőre nincs. Woodson élvezte a Knicksnél töltött idejét, de tovább akar lépni.

Mint arról már beszámoltunk, a Játékosok Szakszervezete felkérte Kevin Johnsont, Sacramento polgármesterét, hogy segítsen nekik a Donald Sterling-féle ügyben is. Johnson tegnap találkozott Adam Silverrel, majd sajtótájékoztatót tartott, ahol elmondta, a játékosok azt szeretnék, ha a Los Angeles Clippers tulajdonosa sem a saját csapata meccsein, sem más együttesek PO-találkozóin nem lehetne ott ebben az idényben. Johnson szerint valószínűleg a commish is megérti, hogy ez az eset mindenki számára zavaró, és azt akarják, hogy csak a játék, a pályán mutatott produkció kerüljön előtérbe.

A Phoenix Suns egykori irányítója azt is elmondta, hogy szeretné, ha Silver felvázolná neki, milyen további szankciókat kaphat Sterling, ha bebizonyosodik, hogy a róla napvilágot látott hangfelvétel valódi, és azt is hozzátette, hogy a maximális büntetésben reménykednek. Johnson szerint a játékosok azt akarják, hogy Silver minél gyorsabban és a lehető legkeményebben lépjen fel az esettel kapcsolatban, és a maximum kiróható bírságot akarják, amit a szabályzat enged ilyen esetben. KJ szerint ha nem tisztelik a játékosokat, akkor mindazok az értékek, amik mellett letette névjegyét az NBA, semmit nem érnek.

A gárda vezetőedzőjétől, Doc Riverstől tegnap megkérdezték, hogy mit kellene hallania Sterlingtől ahhoz, hogy jövőre is ő legyen a Clippers vezetőedzője, de a tréner nem tudta megmondani a választ, állítása szerint egyelőre így hagyja a kérdést, majd a szezon végén visszatérnek erre. Ahogy azt már tegnap is írtuk, Rivers egyelőre nem beszélt a tulajdonossal, de szerinte erre nem is most van itt a megfelelő alkalom, legalábbis neki nem.

A hírek szerint egyébként Matt Barnes és Jamal Crawford győzték meg társaikat arról, hogy a Golden State Warriors elleni negyedik, tegnap esti meccs előtt a bemelegítésnél dobják a melegítőfelsőiket a pályára, a melegítőtrikóikat pedig kifordítva vegyék fel tiltakozásuk jeléül - nyilatkozni továbbra sem nyilatkoznak, azt Riversre hagyják. A dolog része volt, hogy mindegyikük fekete csuklószorítót hordott a bal kezén, illetve fekete zokni volt mindenkin. Sterling nem volt ott a meccsen, a felesége azonban igen, ő talpig feketében volt. Marc J. Spears (Yahoo Sports) forrásai szerint a játékosok valami még nagyobb dologra készülnek az ötödik meccs előtt, amikor hazai pályán játszhatnak majd.

Arash Markazi (ESPN) úgy tudja, hogy a Clippers holnap nem edz, törölték a tréninget. Chris Paul azt nyilatkozta, hogy hazudna, ha azt mondaná, hogy nem ideges az ötödik mérkőzés miatt, fogalma sincs arról, mi fog történni. Rivers a meccs után annyit tett hozzá a korábban általa elhangzottakhoz, hogy nem voltak ott fejben, ez pedig az ő hibája. Azt gondolta, felkészítette a társaságot, de ez mégsem így történt.

A Yahoo Sports úgy tudja, hogy lehet egy menekülőút: Magic Johnson és milliárdos partnerei szeretnék megvenni a Clipperst. Azt egyelőre nem tudni, hogy a liga rákényszerítheti-e Sterlinget arra, hogy eladja a franchise-t, de a Board of Governors egyik tagja szerint ha ezt a szabályzat nem teszi lehetővé, akkor meg kell változtatni a szabályokat, mert az eltiltás és a pénzbüntetés nagyon enyhe, sőt, semmitmondó büntetés lenne.

Kicsit a PO-ra is rátérve: a San Antonio Spurs 1-2-re áll a Dallas Mavericks ellen, és a negyedik meccset is idegenben kell megvívniuk. Az San Antonio vezetőedzője, Gregg Popovich a Project Spursnek azt nyilatkozta, hogy természetesen nem nézik le játékosai a Mavst azért, mert négyszer is nyertek ellenük az alapszakasz során, tudják, hogy ez már a rájátszás, de ettől függetlenül több tüzet, több fizikalitást akar látni fiaitól, akik szerinte egyelőre túlságon jófiúk.

A Chicago Bulls már ennél is rosszabbul, 1-3-mal áll, és Mike Dunleavy Jr. bal hüvelykujja meg is sérült a tegnap esti, Washington Wizards elleni negyedik mérkőzés alkalmával. A jó hír az a Bulls-drukkerek számára, hogy a röntgenvizsgálat negatív eredményt hozott, tehát nem tört el a kosaras keze, és játszhat az ötödik meccsen.

Steve Kerr pénteken találkozott a New York Knicks elnökével, Phil Jacksonnal, hogy a csapat vezetőedzői posztjáról tárgyaljanak. Kerr szerint évek óta nem titok, hogy szeretne kispadot, és most van is erre lehetősége, de minden körülményt meg kell vizsgálnia neki is és a Knicksnek is, úgyhogy tovább folytatódnak majd a beszélgetések a továbbiakban. Kerr azt is elmondta, hogy szerencsés, hogy Jackson felhívta egyáltalán az állással kapcsolatban, nagy megtiszteltetés ez számára, és szerinte jól tudnának együtt dolgozni, hiszen hasonló nézeteket vallanak a kosárlabdáról - Jacksontól és Tex Wintertől tanulta a legtöbbet pályafutása során, így ez szerinte természetes. A Knicksről és Phil Jacksonról van szó, szóval bolond lenne nem meggondolni azt, hogy ő legyen a New York vezetőedzője, folytatódnak is majd a tárgyalások, de egyelőre szakkommentátorként is elfoglalt.

A Knicks volt trénere, Mike Woodson az ESPN New Yorknak elmondta, hogy szerinte ez előtt az idény előtt két jó évük volt, amely a szurkolóik számára is élvezhető volt, ám az idei szezon egyszerűen nem jött össze számukra. Woodson szerint van ilyen, hogy a dolgok nem a tervek szerint alakulnak, de összességében élvezte a Knicksnél töltött idejét, amely szerinte nagyon hasznos volt számára edzői szempontból nézve is. Tovább kell azonban lépnie, ez a fejezet lezárult az életében, és keresnie kell más lehetőségeket, mert továbbra is edzősködni szeretne, nagyon szereti a munkáját.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus