Hírmorzsák 2014-04-29 (10:45)

Rivers hosszabb nyilatkozata a Sterling-üggyel, illetve a PO további részével kapcsolatban. A Rockets tulajdonosa szerint ha Sterling marad a Clippers tulajdonosa, a játékosoknak szabadügynökké kellene válniuk a nyáron. Dan Gilbert zéró toleranciát akar. Kevin Johnson és a Játékosok Szakszervezete pedig nem elégszik meg a pénzbüntetéssel és az eltiltással. A Kings meg akarja tartani Rudy Gayt. Al Jeffersonnak a talpával vannak gondok, ezért nem játszott ma hajnalban sem.

A Los Angeles Clippers vezetőedzője, Doc Rivers hivatalos közleményt adott ki Donald Sterling mondataival kapcsolatban. A tréner azt írta, hogy nem tudja leírni, mennyire csalódott, de a játékosokkal ugyanez a helyzet. Találkozott több munkatársával is a csapatból, és mind leírhatatlanul dühösek és zaklatottak voltak. Ők sem fognak azonban a Clippersnek hátat fordítani és a csapat sem tesz így. A szurkolókról elmondta, hogy fantasztikusak voltak eddig és nagy szükségük lenne a kívülről jövő támogatásra, de a lényeg szerinte az, hogy bármit is tesznek a drukkerek, azt egységesen csinálják.

A jó döntéseket akarják meghozni, és tudják, hogy a szurkolók is ugyanilyen kétségek között vannak. Rivers azonban azt is leírta, hogy nagyon sok helyről, nagyon sokaktól hallotta vissza, hogy ez továbbra is az ő csapata, a játékosok pedig azok, akiknek eddig is szurkolt és ezután is szurkolni fog. Reméli, hogy a Staples Center tele lesz az ötödik meccsen, és nagy hangulatot csinálnak az emberek. A játékosok ezzel a helyzettel nem tudnak mit csinálni, ezzel kell megbírkózniuk. A legjobbjukat próbálják nyújtani, és remélik, hogy ez a megfelelő válasz. Ő is megpróbál mindet beleadni, azt csinálni, ami szerinte a legjobb, de nincsenek könnyű helyzetben, mert ez az egész helyzet nagyon sok érzelmet szabadított fel bennük, személyes problémává fajult a dolog.

Abban hisz, hogy minél több győzelmet aratnak most, annál tovább fognak beszélni erről az egészről, és ez szerinte a jó dolog. Ha szeretnének bármilyen komolyabb kinyilatkoztatást, akkor Rivers úgy gondolja, hogy annak ez a módja. Hozzátette, hogy ettől függetlenül ez nem jelenti azt, hogy ne küzdenének meg az elhangzottakkal minden egyes nap minden egyes pillanatában, és emiatt igazán nehéz ez a helyzet számukra. Szerinte mindenki a maximumot akarja adni a csapatnál. Egy ember szavai nagyon sok mindenkire hatással voltak, és amik az elmúlt napokban elhangzottak, azokról beszélni is kell szerinte.

A Houston Rockets tulajdonosának, Leslie Alexandernek van is megoldása, mi lehetne Sterling büntetése. Alexander a Houston Chronicle-nek azt nyilatkozta, hogy kell lennie módnak arra, hogy a Clippers tulaját rábírják, ne akarjon csapatot az NBA-ben - ő azt mondaná, hogy minden játékosa szabadügynök lesz a nyáron. Az ilyen viselkedést nem tolerálható szerinte sem tulajtól, sem játékostól és senki mástól sem. Az ilyen embernek, mint Sterling, nincs helye az NBA családjában, és biztosítaniuk kell azt, hogy ilyen még egyszer nem fordul elő, ennek pedig első lépése, ha Sterlingtől megszabadulnak.

Alexander elmondása szerint beszélt Adam Silverrel, hogy szerinte ez nem megoldható direkt módon, mivel a liga szabályzata csak fogadás esetén teszi lehetővé, hogy eladásra kényszerítsenek egy tulajdonost. Így jutott eszébe, hogy ha elveszíti minden játékosát a Clippers, akkor senki nem akar majd odamenni, 2 milliós kosarasokat 12 millióért tud majd csak leigazolni, és edzőket sem fog nagyon érdekelni a csapat kispadja. Szerinte ha valaki az NBA-ben játszik, az nem akar egy ilyen főnököt magának. Ha valaki a magánéletben egy cégnek dolgozik, az mondhatja azt, hogy felmond, és szerinte a játékosoknak is meg kellene adni most ezt a jogot.

A Cleveland Cavaliers tulajdonosa, Dan Gilbert is megszólalt. Szerinte megdöbbentő, hogy valaki ilyen sértő nézeteket valljon és ennyire gyengeelméjű legyen. A Cavaliers teljes stábja támogatja abban Silvert, hogy a lehető legkomolyabb szankciókat alkalmazza Sterlinggel szemben a zéró tolerancia jegyében.

Nagyjából 9-10 órát kell még várni, hogy megtudjuk, mi is lesz a pontos büntetés. Marc Stein (ESPN) forrásai szerint határozatlan idejű eltiltás, illetve hét számjegyű pénzbüntetés, valamint a többi tulajtól elég komoly nyomás arra nézve, hogy adja el a csapatot. Egy belsős forrás szerint komoly szankciókat alkalmaz majd Adam Silver, amit a legtöbben nem fognak majd elég keménynek ítélni, de a lehető legtöbb lesz, amit a commish kioszthat ilyen esetben. Sacramento polgármestere, az ügyben segítségül hívott Kevin Johnson azt írta facebookon, hogy szerintük Sterling nem érdemli meg azt a kiváltságot, hogy NBA csapat tulajdonosa legyen, így a várható büntetés mellett azt is szeretnék, ha rávennék arra, hogy adja el a franchise-t.

Ha már Sacramento: a Kings GM-je, Pete D'Alessandro a Kings.com-nak elmondta, azóta beszél folyamatosan Rudy Gay ügynökével, mióta cseréltek érte szezon közben. Nem azért szerezték meg, hogy egy szezont játsszon náluk, úgyhogy továbbra is folyamatos kapcsolatban akarnak maradni a kosarassal is. Amikor Sacramentóba vitték Gay-t, azt gondolták, hogy jobb, ha nemcsak a vezetőséget, de az egész közösséget megismeri. Sacramento polgárai nagyszerű emberek D'Alessandro szerint, és szerinte Gay-re ez nagy hatással is volt. A GM hozzátette, hogy mindent egybevéve ez üzlet, és döntést kell hozniuk majd, de világosan kinyilvánították a játékos számára, hogy mi a szándékuk vele.

Mint ismeretes, ma hajnalban a Miami Heat kisöpörte a Charlotte Bobcatset, miután a negyedik meccsen is legyőzték első körös ellenfelüket. Ezen a találkozón már pályára sem lépett a Charlotte sztárja, Al Jefferson, akinek a talpínszalagjával voltak gondok a teljes párharc során. Azt nem tudni, hogy csak gyulladásról vagy szakadásról van-e szó, de Jefferson a következő idény kezdetére valószínűleg teljes értékű lesz, bármelyik esettel is áll szemben.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus