Hírmorzsák 2014-05-01 (21:45)

D'Antoni lemondott - utódjául már hét nevet is bedobtak a köztudatba, de lehet, hogy csak a szabadügynökpiac után lesz döntés az új edzőről. Magic beismerte, hogy meg akarja venni a Clipperst. Sterling felesége azt akarja, hogy családon belül maradjon a csapat, a Játékosok Szakszervezete viszont nem. Oprah is beszállhat a Clippersért folytatott harcba. Durant új beceneve Mr. Megbízhatatlan? Bizonytalan Mark Jackson jövője. Boozert cserélni akarja a Bulls, nem amnesztiával kivásárolni. Stan Van Gundy nem lesz a Minnesota vezetőedzője, Izzo és Calipari pedig maradnak mostani pozíciójukban. McRobertset megműtötték, négy hetet kihagy.

Ma hajnalban lemondott a Los Angeles Lakers vezetőedzője, Mike D'Antoni. A gárda GM-je, Mitch Kupchak azt nyilatkozta, hogy nem tud senkit, aki jobban el tudta volna látni az edzői feladatokat D'Antoninál az elmúlt két szezon során, megköszönte a munkáját, a hozzáállását és sok sikert kívánt neki a továbbiakra nézve. A tréner ügynöke annyit mondott, hogy leküzdhetetlen akadály elé kerültek, ezért lép le D'Antoni annak ellenére is, hogy a következő idényre még szerződése volt.

Azonnal beindultak a találgatások az új edző személyéről. Mike Bresnahan (Los Angeles Times) úgy tudja, hogy szinte biztosan nagynevű NBA edzőt, vagy feltörekvő segédedzőt fog a csapat igazolni. Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) forrásai szerint Kobe Bryant és a Lakers vezetősége is nagyra tartja a gárda volt segédedzőjét, az egyik legnagyobb európai legendát, Ettore Messinát - Bryant egyébként állítólag még nem mondta el a menedzsmentnek, kit szeretne új edzőnek, de természetesen konzultálni fognak vele a dologról a későbbiekben.

Az ESPN információi szerint az idei egyetemi döntő két csapatának két trénerénél, Kevin Ollie-nál és John Caliparinál is érdeklődni fognak, mennyire szeretnének a csapat kispadjára ülni. Calipari már gyorsan le is lőtte a pletykákat, ugyanis legutóbbi nyilatkozatában elmondta, hogy még mielőtt elindulna a sztorizgatás, leszögezi, hogy a Kentucky fiatal játékosait szeretné eljuttatni olyan pozícióba, hogy elérhessék az álmaikat, egyszerűen nem tudná és nem is akarná otthagyni jelenlegi pozícióját.

Szintén az ESPN-esek hozták le, hogy nem biztos, hogy olyan nagyon hamar lesz döntés az új edző kilétéről, mivel a szabadügynökpiacon az is egy lap lehet a kezükben, hogy a potenciális érkező sztár választhatja ki, kivel akar együtt dolgozni. A már említett Mike Bresnahan azt írta, hogy Messina, Calipari és Ollie mellett felmerült George Karl, Jeff Van Gundy, Byron Scott és Kurt Rambis neve is, velük fognak leülni interjúzni a vezetőedzői állással kapcsolatban.

Magic Johnson tegnap nyilvánosan is beismerte, hogy meg akarja venni a Los Angeles Clipperst az őt támogató Guggenheim Partnersszel karöltve. Magic egy Beverley Hills-i konferencián jelentette ki, hogy egy nap biztosan csapattulajdonos lesz az NBA-ben, és szerinte a Clippers megvásárlása nagyon jó lehetőség számára, mivel az egyik legjobb franchise. Johnson azt is hozzátette, hogy szerinte nagyon hosszú folyamat lesz a Clippers adásvétele, és úgy gondolja, hogy Donald Sterling a végsőkig fog küzdeni, hogy ne kelljen eladnia a gárdát.

Magicéknek komoly konkurenciája lesz majd, ez szinte biztos. Az ESPN úgy tudja, hogy még Oprah Winfrey is gondolkodik azon, hogy beszálljon David Geffen és Larry Ellison mellé, és együtt próbálják keresztülhúzni a Guggenheim Partners számításait.

Donal Sterling felesége, Shelly Sterling a Yahoo Sports információi szerint azt akarja, hogy Eric Miller, Sterling veje vegye át a franchise-t, bár azt egyelőre nem tudni, hogy bármelyik családtag átveheti a tulajdonosi szerepkört. Roger Mason Jr., a Játékosok Szakszervezetének alelnöke azt mondta Marc J. Spearsnek (Yahoo Sports), hogy azt szeretnék, ha egy teljesen új vezetése lenne a csapatnak, nem Sterling egyik családtagja.

Nincs túl nagy nyugalom az Oklahoma City Thundernél, miután 2-3-ra állnak a Memphis Grizzlies ellen, és a hatodik meccsen idegenben kell kiharcolniuk az életben maradást. A The Oklahoman nevű helyi lap sem finomkodik, egész oldalas cikkben adtak új becenevet Kevin Durantnek: "Mr. Unreliable", azaz Mr. Megbízhatatlan. A kiscsatár, aki nagy valószínűség szerint megnyeri az alapszakasz MVP címet, a PO-ban 28.0 pontot és 9.8 pattanót átlagol, de mindössze 40%-kal dob mezőnyből és 28.4%-kal a triplavonal mögül, ráadásul az előző meccsen kulcsszituációban hibázott büntetőt a végjátékban. Durant azt mondta, hogy ezt kellett az újságnak írnia, mert nem volt eléggé a csapat segítségére, édesanyja azonban megvédte fiát twitteren, szerinte Durant igenis megbízható.

Nincs megállás a Golden State Warriorsnál sem Mark Jackson ügyben - Tim Kawakami (San Jose Mercury News) úgy tudja, hogy egyelőre nincs döntés arról, mi lesz a tréner sorsa annak ellenére sem, hogy a következő idényre még élő szerződése van. A gondok állítólag nyáron kezdődtek, amikor Joe Lacob tulajdonos leült tárgyalni Jackson ügynökével a hosszabbításról. Amennyiben a váltás mellett dönt a vezetőség, akkor Fred Hoiberg és Steve Kerr az első számú Jackson-utódok.

Akikkel biztosan nem számolhatnak bizonyos helyeken, az Stan Van Gundy és Tom Izzo. Előbbit a Minnesota Timberwolveszal hozták kapcsolatba, de a Yahoo Sports szerint nem érdekli a trénert az állás. Az utóbbi pedig tegnap sajtótájékoztatón jelentette be, hogy jövőre egészen biztosan marad a Michigan State egyetemen.

Marc Stein (ESPN) úgy tudja, hogy a Chicago Bulls mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy Carlos Boozert elcseréljék - ha ez nem sikerül július 16-ig, csak akkor fognak azon komolyan gondolkodni, hogy amnesztiával kivásárolni.

Ugyan a PO-ra már nincs hatással, de a Charlotte Bobcats erőcsatárát, Josh McRobertset megműtötték - a magasembernek a bal nagylábujja miatt kellett kés alá feküdnie, és a következő négy hetet egészen biztosan pihenéssel töltheti csak.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus