Hírmorzsák 2014-05-02 (21:30)

Phil Jackson közölte Melóval, hogy Steve Kerr lesz a Knicks új vezetőedzője. Ollie meghallgatja az NBA csapatok ajánlatait. Hennigan és Vaughn 2015/16-os opcióját lehívta a Magic. Marion és a Mavs a közös folytatásban reménykednek. Gortatot halálos fenyegetéseket kapott, a liga vizsgálódik. James a Mr. Megbízhatatlan névről: "lesz még Durant szabadügynök". Kidd túl sokat sír a bírók miatt. Conley-nak a jobb combhajlítója, Paulnak pedig a bokája és a lába sérült. Mark Jackson nagyon büszke fiaira, szerinte van esélyük a hetedik meccsen. Lacob szerint a média találta ki az egész Golden State körüli történetet, JO viszont úgy gondolja, bármit tesznek, nem maradhat a vezetőedző.

Chris Herring (Wall Street Journal) információi szerint Phil Jackson és Carmelo Anthony múlt héten együtt ebédeltek, az elnök pedig közölte a sztárral, hogy Steve Kerrt fogja minden bizonnyal szerződtetni a csapat vezetőedzői posztjára - nem is került szóba egyetlen másik jelölt sem. Herring forrása szerint Jackson azt akarta tudatni Melóval, hogy Kerr irányítása olyan, mintha ő ülne a kispadon.

Az is kiderült az újságíró cikkéből, hogy Anthonyt nem nagyon zavarja, hogy Jackson külön kiemelte egy-egy interjúban, hogy a játékosnak kevesebb pénzzel is be kellene érnie, hogy a Knicksnél maradjon. A forrás szerint Melo úgy tekint erre, hogy semmivel nem másabb, mint amiket ő nyilatkozott, és nem a pénz lesz a döntő, mikor csapatot választ magának, hanem a győzelem lehetősége.

A RealGM információi szerint Kevin Ollie meghallgatja bármelyik NBA csapat ajánlatát annak ellenére is, hogy szívesen marad a Connecticut egyetemen - velük lett idén bajnok. Ollie egyébként nemrég kötött új szerződést a UConn-nal.

Az Orlando Magic ma lehívta Rob Hennigan és Jacque Vaughn 2015/16-ra szóló csapatopcióját is. Alex Martins vezérigazgató közleményben úgy fogalmazott, hogy mindkét szakember keményen dolgozott egy olyan kultúra kialakításán, amely a csapatmunkáról, a kemény munkáról, a sikeréhségről és az alázatosságról szól. Úgy érzik, jó irányba haladnak Henniganékkel, így lehetőségük lesz hosszútávon is versenyképes csapatot építeni.

Tim MacMahon (ESPN) forrásai szerint a Dallas Mavericks és Shawn Marion is szeretnék, ha a nyarat követően is maradna a játékos az együttesnél - ehhez persze valószínűleg jócskán lejjebb kell adnia igényeiből a kiscsatárnak, aki 9.3 millió dollárt keres ebben az idényben. Marion azt nyilatkozta, hogy ezzel még nem foglalkozik, majd ha véget ér a szezon, akkor fog beszélni a folytatásról - hajnalban a Mavs a kiesés elkerüléséért játszik a San Antonio Spursszel.

A liga vizsgálódik a Washington Wizardsnál: a gárda lengyel centere, Marcin Gortat terrorista fenyegetéseket kapott a Chicago Bulls elleni párharc alatt, pontosabban a második meccs után. Gortat azt nyilatkozta, hogy csak a szokásos téma volt, hogy bomba van a gépükön, hogy a hazája le lesz bombázva, és hogy az egész családja meg fog halni. Az NBA egyelőre nem kommentálta a dolgot, de páran már meglátogatták a csapatot.

A Miami Heat sztárját, LeBron Jamest kérdezték arról, mit szól ahhoz, hogy a The Oklahoman azt a nevet adta Kevin Durantnek a Memphis Grizzlies elleni első körös párharc 5. találkozóját követően, hogy Mr. Megbízhatatlan. LeBron annyit mondott, hogy Durant egy nap szabadügynök lesz. A mai Oklahoman címlapján egyébként már Kevin Up volt a jelszó.

Az Oklahomának bejött, hogy kicsit feltüzelték "kívülről" Durantet, úgyhogy valószínűleg a New York Daily News is erre gondolhatott - ők Jason Kiddről raktak a hátoldalra egy képet, ami mellé azt írják, hogy a tréner a bírók miatt sír, miközben a Nets az első körös kiesés szélére sodródott. Megkapta a "Whiny Kidd" nevet, ami nagyjából annyit jelent, hogy a Brooklyn vezetőedzője egy "rinyagép".

Az előbb említett Memphis - Oklahoma párharchoz tartozik, hogy a Grizzlies irányítójának, Mike Conley-nak megsérült a jobb combhajlítója a hatodik találkozón. Megkérdezték a játékmestert, hogy játszhat-e a mindent eldöntő 7. mérkőzésen vasárnap hajnalban, Conley pedig azt nyilatkozta, hogy ez a terve - kategorikusan azonban nem tudta azt mondani, hogy pályára is fog tudni lépni.

Sérülésekkel bajlódik a Los Angeles Clippers irányítója, Chris Paul is, aki a Golden State Warriors elleni sorozat 6. meccsén mindössze 9 pontig, 8 gólpasszig és 4 eladott labdáig jutott, és gond van a lábával és a bokájával is. Paul szerint kisebb sérülései vannak, de túl kell ezen tennie magát, a csapatnak pedig készen kell állni a 7. találkozóra. Doc Rivers vezetőedző hozzátette, hogy nagyon sok gondja van Paulnak, de vállalja a játékot és ez a lényeg, a Golden State-t sem érdekli, hogy van-e baja vagy nincs.

Ha már a Warriors: mint ismeretes, Mark Jackson jövője körül nagyon sok az ismeretlen tényező, így még sejtelmesebb az, amit a Clippers elleni 6. meccs után mondott. A tréner azt nyilatkozta, hogy ez a társaság már soha nem lesz így együtt. Jackson arról is beszélt, hogy tudja, hogy páran szeretnék felgyorsítani a folyamatokat, de végig kell menniük nekik is az úton, saját bőrükön kell megtapasztalniuk a dolgokat, például azt is, hogyan legyenek kiegyensúlyozottak. Nagyon büszke játékosaira, mert a harmadik kiemelt ellen állnak nagyon jól úgy, hogy a túloldalon van a liga Top10 játékosai közül kettő, Doc Rivers pedig Jackson szerint későbbi Hall of Famer vezetőedző. Szerinte jó esélyeik vannak a hetedik összecsapáson is, mert a játékosai mindent megtesznek a győzelemért.

A csapat tulajdonosa, Joe Lacob azt nyilatkozta, hogy ezt az egész Mark Jackson ügyet a média találta ki, mert semmiről nincs szó, amíg nincs vége az idénynek. Senkinek nem engedte, hogy beszéljen erről, nem is ültek le a trénerrel sem. Lacob elmondása szerint a Warriorsnál mindenkit a szezon után értékelnek majd, ezt követően hoznak csak döntéseket.

A gárda magasembere, Jermaine O'Neal azonban azt mondta, hogy olyan érzésük van az öltözőn belül, hogy teljesen mindegy, mi történik, Jackson nem lesz az együttes vezetőedzője a következő szezonban. Ettől függetlenül mindent megtesznek a csapatért és az edzőjükért, és reménykednek benne, hogy ez elég lesz ahhoz, hogy eljussanak oda, ahova szeretnének, és amiről úgy gondolják, hogy számukra elérhető cél.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus