Hírmorzsák 2014-05-03 (10:00)

Randolph-ot eltiltották egy meccsre, nem lehet ott a Thunder elleni hetediken - George és Rasual Butler viszont megúszták. Kidd 25.000 dolláros büntetést kapott. O'Neal térde megzúzódott, játéka kérdéses a Clippers elleni hetedik találkozón. Noah térdét megműtötték, 2-3 hónap a felépülése. Kerr a hétvégén dönt, lesz-e a Knicks vezetőedzője. Sterling inkább kifizette volna barátnőjét, ha tudja, hogy ez lesz belőle, Stephen Jackson egy rapszámot írt a tulajnak. Közvéleménykutatás Sterling büntetéséről. Deront keresik Brooklynban!

Óriási bajban van a Memphis Grizzlies. Egyrészt arról már tegnap beszámoltunk, hogy Mike Conley combhajlítójával gondok vannak, és egyelőre még az sem biztos, hogy játszani tud a hetedik meccsen. Másrészt Zach Randolph hatalmas butaságot követett el, állkapcson vágta az Oklahoma City Thunder elleni hatodik meccs negyedik negyedének közepén Steven Adamset, ezért a liga egy mérkőzésre eltiltotta, ő biztosan nem léphet parkettre a mindent eldöntő ütközeten. Az esetet ezen a linken megnézhetitek.

Nem kapott viszont eltiltást az Indiana Pacers sztárja, Paul George és csapattársa, Rasual Butler, akik elhagyták a kispadot az Atlanta Hawks elleni hatodik meccsen, amikor George Hill és Mike Scott akaszkodtak össze. Ezt a szabályok szerint szigorúan tilos, a liga azonban úgy ítélte meg, hogy a két játékos nem érdemel ezért eltiltást a hetedik összecsapásról.

Eltiltást nem, 25.000 dolláros pénzbüntetést azonban kapott az NBA-től a Brooklyn Nets vezetőedzője, Jason Kidd, aki nyilvánosan kritizálta csütörtökön a játékvezetőket csapata Toronto Raptors elleni, ötödik meccsen elszenvedett vereségét követően.

A Los Angeles Clippers - Golden State Warriors párharcban sem biztos, hogy mindenkit láthatunk a mindent eldöntő, hetedik csatában - a hatodik mérkőzésen sérült meg Jermaine O'Neal, akinek egy elég furcsa szituációnál esett neki Glen Davis. Az MRI vizsgálatok csontzúzódást mutattak ki JO jobb térdében, és játéka erősen kérdéses a hetedik összecsapáson.

Ugyan a Chicago Bulls már kiesett, de a sérülések rovathoz tartozik, hogy tegnap megműtötték a gárda francia centerét, Joakim Noah-t, akinek a bal térdét tisztították ki egy kisebb artroszkópiás beavatkozás során. A következő idényre nem lesz hatással ez a műtét, ugyanis a rehabot a következő 8-12 hét során letudja a középjátékos.

Steve Kerr valószínűleg utolsó meccsén vesz részt szakkommentátorként ma este, a Thunder és a Grizzlies hetedik összecsapásán, írja Marc Berman (New York Post). Berman egy NBA forrástól úgy tudja, hogy Kerr a hétvégét követően rövid időn belül döntést hoz arról, elfogadja-e a New York Knicks vezetőedzői posztját. A hírek szerint egy valami jöhet közbe: ha a Golden State Warriors kiesik az első körben, Mark Jacksont pedig menesztik, mert ebben az esetben Oaklandben is ő lenne az egyik első számú jelölt a kispadra.

A Los Angeles Clippers örökre eltiltott tulajdonosa, Donald Sterling a DuJour.com-nak adott nyilatkozatot a minap, amelyben bevallotta, inkább kifizette volna rendesen volt barátnőjét, V. Stivianót így, hogy tudja, hogy milyen büntetést kapott az általa elmondottakért. Az interjút készítő Barbara Walters szerint Sterling megbánást tanusított, de azt nem tudni, hogy a kijelentései miatt, vagy amiatt, hogy ez a dolog nyilvánosságra került, és nem előzte meg a bajt. Walters úgy gondolja, hogy Sterling nagyon egyedül van, nem igazán segítenek neki az őt körülvevők, gyötrődik, és érzelmileg nagyon mély ponton van.

A New York Times és a CBS News közvéleménykutatást végzett Sterling büntetésével kapcsolatban. Az amerikaiak 65%-a elfogadta a liga döntését az eltilással és az eladásra kényszerítéssel kapcsolatban - 21% szerint túl súlyos, 10% szerint túl enyhe a szankció. 54% gondolta úgy, hogy a büntetés helyes volt, 43% szerint viszont nem kellene olyan dolgokért büntetni, amit valaki egy magánbeszélgetés alatt mond - a fehérek között 48-47 volt az arány. A feketék közül 77% gondolja úgy, hogy rá kell kényszeríteni Sterlinget a franchise eladására, míg a fehérek 59%-a ért egyet ezzel.

A rövid ideig a Clippersnél is megforduló Stephen Jackson ki is adott egy rap számot America Da Beautiful néven, amelyet kifejezetten Sterlingnek intézett. A "muzsikát" ezen a linken meghallgathatjátok!

A végére pedig egy óriási kép Brooklynból, a Barclays Center mellől - időközben valószínűleg megkerült azért, hiszen a hatodik meccsen 23 ponttal jelentkezett

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus