Hírmorzsák 2014-05-03 (21:00)

Tony Allen sem biztos, hogy játszik ma az OKC ellen. JO még nem futott, mióta Davis nekiesett a térdének. Rockets-pletykák (McHale marad a vezetőedző? Rondo, Love, Anthony). Parsons lehet a Houston Jolly Jokere - egy cserében. Lillardé és az egész ligáé a napi stat. Batum szerint Lillard a város új Brandon Roy-ja, nem rá volt felrajzolva az utolsó támadás. A Kings azért nem vitte el Lillardöt, mert azt gondolták, Isaiah Thomas ugyanolyan tehetséges. Noah folyamatosan puhította Melót, igazoljon nyáron a Bullsba. Ollie pénzét duplázzák a UConnon.

A Memphis Grizzlies rosszabb előjelekkel nem is készülhetne a mindent eldöntő hetedik összecsapásra az Oklahoma City Thunder ellen. Zach Randolph-ot eltiltották, Mike Conley combahjlítója miatt nem volt ott a délelőtti dobóedzésen, és még Tony Allennel is gondok vannak - neki a szemébe kapott bele Caron Butler a 6. meccsen, úgy ébredt, hogy fájt a szeme, így ma el kellett mennie egy specialistához Geoff Calkins (The Commercial Appeal) forrásai szerint. Arról semmit nem tudni, hogy játszhat-e.

A Golden State Warriors magasembere, Jermaine O'Neal azt nyilatkozta Diamond Leungnak (Bay Area News Group), hogy még egyáltalán nem futott, mióta a Los Angeles Clippers elleni hatodik meccsen nekiesett a térdének Glen Davis, és valószínűleg csak térdvédővel együtt tud játszani a 7. találkozón, amelyet az OKC-MEM-hez hasonlóan hajnalban rendeznek.

Ma hajnalban drámai körülmények között esett ki a Houston Rockets, ettől függetlenül az ESPN úgy tudja, a legvalószínűbb forgatókönyv az, hogy Kevin McHale marad az együttes vezetőedzője a következő idényben is - a csapatopcióját még nem hívták le. Az ESPN forrásai szerint a múlt héten egyre több pletyka látott napvilágot a váltásról, mielőtt a Houston megnyerte volna a harmadik meccset Portlandben, az öltözőben sem volt éppen a legnyugodtabb a hangulat, és McHale gyengeségeire is egyre inkább rávilágítottak minden mérkőzést követően, jelenleg azonban semmi nem mutatja azt, hogy ne ő irányítaná 2014/15-ben is a Rocketset. Az egyetlen veszélyes pont Stan Van Gundy, Dwight Howard volt edzője lehet számára, és valószínűleg a vele kapcsolatos találgatások egészen addig fennállnak majd, ameddig SVG nem lesz egy másik gárda vezetőedzője.

A Houston kiejtő Damian Lillard egyébként 1997 és John Stockton óta az első játékos, aki olyan buzzert dob, amivel megnyer egy csapat egy PO-párharcot. Stockton akkor szintén a Rocketset süllyesztette el. Nicolas Batum a mérkőzést követően azt nyilatkozta, hogy az utolsó támadást LaMarcus Aldridge-ra rajzolták fel, de Lillard olyan üresen volt, hogy meg kellett változtatnia a játékot. Terry Stotts vezetőedző azt mondta, nem gondolta volna, hogy irányítója ilyen üresen lesz. LMA-ra akarták kijátszani a dolgot, de így változtattak idő közben. Batum egyébként a város következő Brandon Roy-ának nevezte Lillardöt, ami a ma hajnali győztes kosara után eléggé helytálló párhuzamnak tűnik.

Ha már megemlítettük Lillardöt, akkor itt érdemes egy rövid kitérőt tenni a Sacramento Kingsre. Ailene Voisin (Sacramento Bee) úgy tudja, hogy azért nem választotta ki a Kings a Portland irányítóját a 2012-es drafton, mert úgy gondolták, hogy Isaiah Thomas, akit a draft végén akartak elvinni - és el is vitték -, ugyanolyan tehetséges, mint Lillard. Erre mondja az amerikai, hogy "near miss"...

A másik napi stat Lillard mellett az egész ligához köthető, ugyanis idén 5 darab párharc ment az első körben 7 meccsig, korábban egyetlen körben sem volt 3-nál többre példa.

Vissza kicsit a Rocketshez: az ESPN úgy tudja, hogy a GM, Daryl Morey szinte biztosan be fog próbálkozni a Minnesota Timberwolvesnál Kevin Love-ért, valamint volt kollégáját, Danny Ainge-t is meg fogja keresni, hogy Rajon Rondo mennyire és mennyiért eladó. Marc Stein (ESPN) szerint első számú célpontjuk azonban a szabadügynökké váló Carmelo Anthony lesz.

Chandler Parsons esetében valószínűleg nem hívják le utolsó éves csapatopciójukat - ez esetben jövő nyáron korlátozások nélkül mehetne a kiscsatár bárhová -, hanem idén nyáron megpróbálnak vele megegyezni, mikor még RFA. Parsonst egyébként bármilyen cserében akarja a Boston Celtics, amelyben Rajon Rondóról van szó, illetve minden csapat közölte a Houstonnal, hogy Ömer Asikot vagy Jeremy Lint is csak úgy veszik át, ha közben Parsonst is megkapják. Brian Schmitz (Orlando Sentinel) forrásai szerint az Orlando Magic egészen biztosan meg fog próbálkozni Parsons megszerzésével.

Ha már Anthony szóba került az előbb: Joe Cowley (Chicago Sun-Times) információi szerint Joakim Noah nem állt le az All-Star hétvégét követően, a szezon további részében is folyamatosan beszélgetett a New York Knicks sztárjával arról, hogy csatlakozzon hozzájuk a Chicago Bullsnál. A francia centernek ez sem volt elég, a hírek szerint több Bulls-játékost is bátorított, hogy próbálják meg Melót meggyőzni. Azt nem tudni, hogyan szeretné megoldani Noah, hogy Anthony hozzájuk igazoljon, ugyanis Cowley forrásai szerint azt nem szeretné a középjátékos, ha Taj Gibsont emiatt be kellene áldozniuk.

A Connecticut egyetem vezetőedzőjét, Kevin Ollie-t több NBA együttessel is szóba hozták már, például a Los Angeles Lakersszel, olyan nagyon olcsó azonban nem lesz a megszerzése. Ollie 2012-ben írt alá egy hosszabbítást a UConn-nal, amely alapján 5 évre 7.5 millió dollárt fizetnek neki. Tavaly 1.25 milliót keresett, ám most arról tárgyal az egyetem és a tréner, hogy megdupláznák a bérét a következő idénytől, miután bajnokok lettek ebben a szezonban.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus