Hírmorzsák 2014-05-04 (10:30)

Durant az MVP, motiválták az első körben kapott kritikák. Westbrook fellépett Rondo mellé. Randolph megdöbbent, hogy eltiltották, de elnézést kért csapattársaitól. Thibodeau és Anthony a Lakersnél egyesülhetnek? D'Antoni megelőzte a bajt lemondásával. A Clippers játékosai azonnal elkezdik a felkészülést a Thunderre. Steph Curry Mark Jacksont védte, de nincs sok esély, hogy a tréner marad. Komoly balhé kerekedett a LAC-GSW ma hajnali meccsét követően. A liga vezérigazgatót jelöl ki a Clippers élére. McHale marad a Rockets vezetőedzője. A Cavs erősíteni akar kiscsatár poszton.

Marc Stein (ESPN) úgy tudja, hogy az Oklahoma City Thunder sztárja, Kevin Durant az idei alapszakasz MVP-je - hivatalos bejelentésre természetesen a jövő hétig várni kell. A kiscsatár idén karriercsúcsot ért el dobott pontokban (32), PER mutatóban (29.8) és gólpasszban (5.5), miközben volt 7.4 pattanója és 1.3 labdaszerzése is mérkőzésenként. Extrém hatékonysággal szerezte kosarait, hiszen mezőnyből 50.3%-kal, a triplavonal mögül 39.1%-kal, a büntetővonalról pedig 87.3%-kal dobott.

Durant egyébként ma hajnalban, hetedik meccsen jutott túl az első körön csapatával. A mérkőzést követően annyit mondott, hogy túl sokat gondolkodott a sorozat elején, és újra el kellett kezdenie élvezni a kosárlabdát. Bevallotta azt is, hogy bár azt mondta korábban, a médiában megjelenő dolgok nem zavarják, mégis motiválták az újságokban megjelent kritikák.

A napi statisztika Durant csapattársáé, Russell Westbrooké, aki a liga történetének második olyan kosarasa, aki hetedik meccseken már két tripla-duplát is el tudott érni - az első Rajon Rondo volt.

A Thunder elleni hetedik mérkőzésről eltiltott Zach Randolph a Memphis Commercial Appeal munkatársával beszélgetett nem sokkal az Oklahoma City elleni utolsó mérkőzést megelőzően. Elmondása szerint nagyon fáj neki ez az egész, elnézést kér a csapattársaitól, mert úgy érzi, cserben hagyta őket, és nagyon sok érzelem kavarog most benne. Amikor felkelt a hatodik találkozó utáni reggel, eszében sem volt, hogy eltilthatják, nagyon meglepődött és feldúlt is volt. Szerinte ez egy nagyon fizikális párharc volt, a palánkok alatt állandóan mentek a keményebb dolgok. Ő úgy gondolja, hogy nem volt ütés, csak lökés, és szerinte ha Steven Adamst megkérdezik, ő is ugyanezt fogja mondani.

Mint ismeretes, nyugaton ma hajnalban az OKC mellett a Los Angeles Clippers jutott tovább a következő körbe. A Los Angeles-iek vezetőedzője, Doc Rivers azt nyilatkozta a Golden State Warriors elleni hetedik meccset követően, hogy mindenki egy, az Oklahoma City kosarasairól, illetve azok játékáról szóló kis "házifeladattal" tért ma haza - ezek a játékoselemzések állítólag úgy néztek ki, mint a Háború és Béke harmadik kiadása. Rivers azt is hozzátette, hogy egy pillanatra azért neki is meg kell állnia, ki kell fújnia magát, mert az előző egy hét két hónapnak tűnt számára. Az ellenfél vezetőedzőjét, Mark Jacksont megvédte, szerinte óriási munkát végzett kollégája, mert a sérülések ellenére is nagyot harcoltak fiai.

A Golden State Warriors csillaga, Stephen Curry is megszólalt - természetesen Jackson állása volt a téma nála. Elmondása szerint jobban szereti a trénert, mint bárki más. Szerinte nagyon unfair dolog az, hogy egyáltalán kérdés merül fel a jövőjével kapcsolatban. Sokként érné, ha nyáron megválnának tőle, mert úgy gondolja, Jackson megérdemli, hogy jövőre is ő legyen a gárda vezetőedzője.

Jackson maga azt mondta, hogy egyáltalán nem izgult az állása miatt meccs közben, és most sem teszi. Teljesen magabiztos azzal kapcsolatban, hogy akkor is rendben lesz, ha ezentúl lelkészként kell dolgoznia. Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) forrásai szerint nincs sok esélye annak, hogy Jackson maradhat jelenlegi posztján, mert a vezetőség egyetlen tagja sem áll mellette, hogy rávegye a tulajdonosokat, maradjon ő a tréner. "Egy szigeten van." - mondta a forrás.

Hogy nagyon nem kedvelte egymást a két csapat, azt jól mutatja, hogy a mérkőzést követően balhé kerekedett. Marc J. Spears (Yahoo Sports) forrása szerint egy Clippers-segédedző a GSW öltözője előtt azt kiabálta, hogy "nagyon nagy a csend odabent". Steve Blake és Curry is meghallották ezt, és elkezdtek labdaszedő srácokkal kiabálni - azt hitték, hogy a szakmai stáb tagjai. A Warriors játékosai és edzői is a játékoskijáróba mentek állítólag, és volt egy kis összetűzés a Clippers játékosaival és szakmai stábjával. A rendőrséget is kihívták, akik rendet tettek. Kiabálás volt, ütés nem, de Marreese Speightset vissza kellett fogni erősen. Speights állítólag Glen Davisszel veszekedett, és betört a Clippers öltözőjébe is.

Még egy kicsi Clippers: a liga egy saját maga által kijelölt vezérigazgatót rak a csapat élére, amíg nem tisztázódik le a helyzet Donald Sterling örökös eltiltását követően - gyakorlatilag tehát addig, amíg rá nem tudják venni a tulajt, hogy adja el a csapatot. Az elnök, Andy Roeser irányítja jelenleg a teljes franchise-t Sterling távollétében, és egyelőre marad is a helyén, amíg nem talál az NBA egy új vezért - pozíciója utána válik kérdőjelessé. Sam Amick (USA Today) forrásai szerint Adam Silverék azonnal megkezdik a megfelelő CEO megkeresését.

David Aldridge (nba.com) és Jonathan Feigen (Houston Chronicle) forrásai is megerősítették a tegnap Marc Stein (ESPN) által lehozottakat: a Houston Rockets megtartja vezetőedzőjét, Kevin McHale-t a következő idényre is, le fogják hívni csapatopciójukt. Sokan gondolták úgy, hogy egy első körös kiesést nem él túl a kispadon a tréner, de a texasiak borzasztóan szoros meccseket veszítettek el a Portland TrailBlazers elleni párharc során. McHale egyébként 2011/12 óta a Houston vezetőedzője.

David Haugh (Chicago Tribune) szerint valószínűleg nem ad engedélyt a Chicago Bulls a Los Angeles Lakersnek arra, hogy Tom Thibodeau-val egyáltalán leüljenek interjúzni, de az, hogy sem a csapat, sem a tréner nem szólalt meg még az ügyben, némi reményt adhat az aranysárga-liláknak. Haugh-nak egy ligaforrás egy olyan lehetőséget is felvázolt, amely eddig még nem nagyon került napvilágra: Thibodeau és Carmelo Anthony is a CAA ügynökségnél van, a Lakersnél pedig csatlakozhatnak egymáshoz.

A Lakers volt vezetőedzője, Mike D'Antoni egyébként azért lépett le Mitch Lawrence (New York Daily News) forrásai szerint, mert a csapat megpróbálja majd újraigazolni Pau Gasolt, és a tréner tudta, hogy sem a spanyol, sem Kobe Bryant nem akar az irányítása alatt játszani. Lawrence forrásai szerint Byron Scott és Kurt Rambis a két legkézenfekvőbb megoldás a Lakers számára, mindkettejükkel egyébként fognak is interjúzni a hírek szerint.

Terry Pluto (The Plain Dealer) úgy gondolja, hogy a Cleveland Cavaliers mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy erősítsen kiscsatár poszton, és nagy valószínűséggel nem fogják megtartani Luol Denget - erősen elképzelhető, hogy a draft napján próbálnak szerezni egy már bizonyított hármast. Pluto forrásai szerint a Cavs Denget egy "öreg" 29 évesnek gondolja a karrierje korábbi részében lejátszott nagyon sok perce miatt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus