Hírmorzsák 2014-05-04 (21:30)

Monroe-ra rámegy az Atlanta a nyáron? A Hawks mindenképpen akar még egy sztárt az off-szezonban. A Grizzlies hosszabbítana Randolph-fal, de csak a jelenleginél kevesebb pénzért, és egyelőre nem tudni, mit csinál az erőcsatár a nyáron. Ed Davis jövője lóg a levegőben. Könnyen lehet, hogy Avery Bradley bostoni pályafutásának vége. Larry Bird-videobombing.

Marc Stein (ESPN) forrásai szerint az Atlanta Hawks bepróbálkozik majd a nyáron a Detroit Pistons korlátozott szabadügynökénél, Greg Monroe-nál. Mivel a magasember RFA, így bármilyen ajánlatot tarthatnak az autóvárosiak, akiknél viszont idén kifejezetten rosszul működött a Josh Smith - Monroe - Andre Drummond fémjelezte hármas. Bonyolítja némileg a szálakat, hogy az a David Falk Monroe ügynöke, aki a Hawks GM-jét, Danny Ferryt is képviselte játékoskarrierje alatt.

Stein úgy tudja, hogy azért kerülhet képbe Monroe, mivel a Hawks vezetőségében tudják, hogy igazán nagy eredmények eléréséhez szükségük van még legalább egy sztárra akkor is, ha Al Horford teljesen felépül sérüléseit követően. Ferry állítólag a nyáron jelezni fogja a csapatok felé, hogy nem fél egy cserét megkötni ennek érdekében, több alapja is van ugyanis hozzá. Szintén Stein jelentette a Hawksszal kapcsolatban, hogy emellett Dennis Schröder fejlesztése lesz a legfőbb feladata a csapatnak, mert a német irányító nem tudott Jeff Teague cseréjévé válni, pedig korábban ezzel számoltak.

Stein a Memphis Grizzlies-zel kapcsolatban is leírta infóit. Az ESPN újságírója szerint a csapatnál még mindig nem tudják, mi lesz Zach Randolph-fal, kilép-e szerződésének utolsó, 16.5 milliós évéből vagy jövőre lesz csak szabadügynök. A hírek szerint az együttes szeretné megtartani hosszútávon is, de egy kicsit nyomottabb áron - állítólag 3 évre 30-35 millió között kérne az erőcsatár. Szorosan ehhez kapcsolódik Ed Davis sorsa is, aki korlátozott szabadügynök lesz, de nagyon inkonzisztens módon kapott játékidőt a szezon folyamán, így nem nagyon tudja senki, mi vele a terve a gárdának.

A Boston Celticsnél Avery Bradley távozhat a nyáron, pedig ő is ugyanúgy korlátozott szabadügynök, mint ahogy például Monroe a Pistonsnál. Az előző off-szezonban nem álltak messze az álláspontok egymástól, akkor 4 évre 24 millió dollárt ajánlott a védekezőspecialista dobóhátvédnek a Celtics, de Bradley-ék megszakították a tárgyalásokat, ez pedig nem sok jót vetít előre számára - valószínűleg a Boston még egyszer nem kezd vele tárgyalni, vagy tartják a neki más csapat által adott ajánlatot, vagy nem. Ami nem segíti Bradley helyzetét, hogy még soha nem tudott egy teljes idényt végigjátszani, legutóbb krónikus bokasérülése miatt csak 60 találkozón lépett pályára.

A cikk elején említett Atlanta egyébként az Indiana Pacers elleni 7. meccsen megpróbált visszakapaszkodni a meccsbe. Larry Bird érezte is, hogy nem lesz egyszerű a találkozó, mögötte viszont nem voltak ennyire feszültek.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus