Hírmorzsák 2014-05-05 (11:30)

Lowry marad a Raptorsnál? DeRozan próbálta vigasztalni csapattársát a lefújás után. Jermaine O'Neal még nem döntött, befejezi-e pályafutását. Blair szívesen maradna a Mavsnél, szerinte rászolgált. Ha Sterling perel, akkor nem oldódik meg az ügye a következő idény kezdete előtt. JJ Redick mesélte el, mit hallott Sterling vele kapcsolatos kommentjeiről. Rivers szerint semmi nem történt a Warriors elleni hetedik meccs után, nem(csak) Paul védekezik majd Westbrookon. Arizának fogalma sincs még, mi lesz a nyáron. Morey a nyári tervekről beszélt, még nem tudja, mi lesz Parsons sorsa.

Bár a Toronto Raptors irányítója, Kyle Lowry a tegnap esti, Brooklyn Nets elleni kiesést követően azt nyilatkozta nyilvánosan, hogy egyelőre nem döntött még a jövőjéről, hogy mit akar csinálni az off-szezonban - szabadügynök lesz -, Josh Lewenberg (TSN) információi szerint az öltözőben azt mondta a többieknek, hogy ez csak a kezdet volt ennek a keretnek, úgyhogy valószínűleg megpróbál maradni Torontóban, amennyiben normális ajánlatot kap Masai Ujiriéktől.

Az utolsó lehetőséget egyébként Lowry hibázta el, de kaotikus támadás volt, nem volt sok lehetősége a játékmesternek eredményesen befejezni az akciót. A lefújást követően csapattársa, DeMar DeRozan ment oda hozzá, és azt mondta neki, hogy ha bárkit lehetne választani, hogy kié legyen az utolsó dobás, akkor az Lowry lett volna. DD hozzátette, nyugodtan tud aludni majd éjszaka, mert Lowry nélkül el sem jutottak volna oda, ahol most voltak.

A Golden State Warriors tegnap hajnalban esett ki, náluk Jermaine O'Neal jövője kétséges - igaz, nála kicsit más a tét. Marc J. Spears (Yahoo Sports) forrásai szerint a magasember egyelőre nem döntött azzal kapcsolatban, folytatja-e pályafutását vagy sem, és állítólag nem is fogja elsietni a döntést - szinte biztos, hogy arra vár, mi lesz Mark Jackson vezetőedző sorsa, többször is nyilatkozta év közben, hogy csak miatta igazolt a Warriorshöz.

A Raptorshoz hasonlóan tegnap este esett ki a Dallas Mavericks is - a texasiak magasembere, DeJuan Blair reméli, hogy sehova nem kell mennie, hosszútávon is maradhat a Mavsnél. A San Antonio Spurs elleni sorozatban 6.4 pontot és 6.4 pattanót átlagoló játékos a Fort Worth Star-Telegramnek azt nyilatkozta, hogy szerinte jó munkát végzett az egész szezonban és a rájátszás első körében, annak megfelelően játszott, ahogyan tudott. Nagyon reméli, hogy ez elég volt ahhoz, hogy hosszabbítsanak vele a nyáron, és a következő idényben újra megpróbáljanak nekimenni a bajnoki címnek.

Szintén a nyárhoz tartozhat sajnos, hogy Chris Mannixnek (Sports Illustrated) egy jogi szakértő, Michael McCann azt mondta, ha Donald Sterling beperli a ligát, szinte kizárt, hogy az ügye megoldódjon a következő idény kezdetéig. A Board of Governors 3/4-es szavazása elég elvileg ahhoz, hogy rávegyék a tulajt, adja el a csapatot, de hosszú pereskedés várható ebben az esetben is, amennyiben Sterling köti az ebet a karóhoz. Ide tartozik, hogy JJ Redick elmesélte a Los Angeles Timesnak, milyen történeteket hallott azzal kapcsolatban, hogy nem akarja őt leigazolni a tulajdonos. A dobóhátvéd azt mondta, hogy hallotta azt is, hogy azért nem akarja megfizetni, mert fehér, és azt a verziót is, hogy azért nem akar neki annyit fizetni, amennyi mostani bére, mert egy cserejátékosnak tartja.

A Clipperst egyébként Amerika csapatának nevezte Mark Medina (Los Angeles Daily News) legutóbbi cikkében, de a gárda vezetőedzője, Doc Rivers azt mondta, hogy ő nem igazán hisz ebben, azt meg garantálja, hogy mire Oklahomába érnek, már nem lesznek Amerika csapata. Rivers azt mondta, szerinte a Golden State elleni hetedik meccset követő összetűzés során semmi nem történt azon kívül, hogy pár ember hangosan beszélt egymással. Azt is hozzátette a következő szériára rátérve, hogy Russell Westbrookot több ember is fogja majd, Chris Paul nem tudna 48 percen keresztül védekezni rajta.

A Washington Wizards még nem esett ki, készülhetnek az Indiana Pacers elleni második körre, de a gárda kiscsatárát, Trevor Arizát arról kérdezték marad-e a fővárosiaknál a továbbiakban is - nyáron szabadügynök lesz. A kiscsatár azt válaszolta, hogy nem tudja, jó lenne, de fogalma sincs, mi fog nyáron történni. Azt a pletykát tagadta, miszerint vissza akarna menni a nyugati konferenciába, hogy közelebb legyen a családjához, szerinte egyáltalán nincs ilyen kikötése, oda megy, ahova akar, és amelyik csapat szeretné őt. Tavaly egyébként majdnem a Clippersbe cserélték, de Sterling megvétózta a tranzakciót, nehogy megboruljon a csapategység.

A Houston Rockets GM-je, Daryl Morey a Portland TrailBlazers elleni első körös kiesést követően beszélt a nyári tervekről. Elmondása szerint agresszívek lesznek a szabadügynökpiacon és a cseréknél is, de ha nem jön fel semmi komolyabb lehetőség - márpedig ő most ilyet cserére nem lát, kifejezetten Jeremy Linre és Ömer Asikra is kitérve -, akkor is úgy gondolja, hogy nincsenek messze a bajnokesélyességtől. Szerinte 60 győzelem közelébe kell kerülniük, javítaniuk kell a védekezést, de úgy gondolja, ezt a jelenlegi állománnyal is el tudják érni, hiszen a legfiatalabb csapat voltak a rájátszásban.

1-2 változtatásra talán szükségük van, de hisz abban, hogy képesek lesznek megtenni a megfelelő lépések ennek érdekében, és előre tudnak lépni. Mindig is szeretett volna egy harmadik All-Start vagy szerezni, vagy ha a saját játékosaik közül kerül valaki ilyen szintre, mert szerinte egy újabb All-Star jelenlétének semmilyen negatív hatása nincs, nem érzi azonban abszolút kötelezőnek ezt ahhoz, hogy sikeresek lehessenek. Az ő dolga felmérni a lehetőségeket, de a csapat mindössze egy éve játszik együtt, nagyon fiatalok is, úgyhogy képesek lehetnek a szükséges fejlődésre - plusz van némi pénzügyi mozgásterük is, nem csak minimum szerződésű embereket tudnak igazolni.

A gárda kiscsatárára, Chandler Parsonsra is kitért. Morey szerint nem fognak minden részletet tudni, mikor döntést kell hozniuk arról, mi legyen a játékos sorsa - lemondhatnak nagyjából 800.000 dolláros jövő évi fizetéséről egy új szerződés érdekében, cserébe korlázotott szabadügynök lesz Parsons, míg ha olcsón megtartják, akkor 2015 nyarán bárki szabadon viheti. Június 29-éig kell döntenie a Rocketsnek, de Morey szerint egyelőre nem tudják, mit fognak választani Parsons esetében.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus