Hírmorzsák 2014-05-06 (11:45)

Casey 3 éves hosszabbítást kapott a Raptorstól. Vasquez szerint a Toronto lehet kelet OKC-je. A Lakers a North Carolina vezetőedzőjét is kinézte, Ollie-val heteken belül ülnek le beszélgetni. D'Antoni kirúgásával sem biztos, hogy Gasol marad a Lakersnél. A Pistonsnál nagy a titkolózás. Motiejunas, Parsons és Garcia is szívesen maradna a Rocketsnél. Napi statok: Bennett negatív, Beal pozitív jellegű NBA rekordot állított fel, Paul pedig Jordan nyomdokaiba lépett. Don Nelson bánja a Richmond-Owens cserét. West és Rasual Butler beszélgettek Hibberttel a ma hajnali meccs után, Arenas porrá alázta a centert a neten.

A Toronto Star információi alapján a Toronto Raptors három éves hosszabbítást kötött Dwane Casey vezetőedzővel. A tréner 2011/12 óta irányítja az együttest, és bár a szezon előtt erősen kérdéses volt jövője, az Atlantic divízió megnyerése és a Rudy Gay-csere utáni javulás elég volt ahhoz, hogy meggyőzze a vezetőséget, adjanak még neki esélyt. David Aldridge (nba.com) úgy tudja, hogy alig valamivel 4 millió dollár alatt fog keresni Casey évente.

A Raptors játékosa, Greivis Vasquez korlátozott szabadügynök lesz a nyáron. A venezuelai hátvéd egy interjúban elmondta, nagyon szeretne visszatérni az együtteshez, megszakadna a szíve, ha nem tehetné. Szerinte a GM, Masai Ujiri mindenkit vissza fog igazolni, és szerinte ha ez megtörténik, akkor dominálhatják egész keletet. Úgy gondolja, ők lehetnek a keleti konferencia OKC-je, ennyire jó az állományuk. Azt is hozzátette Vasquez, hogy Toronto megváltoztatta az életét, és újra tudta építeni a karrierjét, mert saját bevallása szerint is kicsit elveszettnek érezte magát.

A Los Angeles Lakers John Calipari és Kevin Ollie mellett állítólag még egy egyetemi edzőt kinézett - Roy Williamst, a North Carolina mesterét. Williams 2004-ben nem ült le interjúzni a csapattal - egy év telt el akkor azóta, hogy otthagyta a Kansast a Tar Heels kedvéért, utána 2005-ben és 2009-ben is bajnokságot nyert az együttessel. Ollie egyébként a következő hetekben ül le valamikor a Lakersszel - valószínűleg marad a UConn Huskiesnál, de meg akarja hallgatni az aranysárga-lilákat is.

Szintén a Lakershez tartozik, hogy Pau Gasol a spanyol Marca napilapnak elárulta, az, hogy Mike D'Antoni már nem a csapat vezetőedzője, nem jelenti azt, hogy automatikusan biztossá vált, hogy marad is az együttesnél, de ez is egy faktor lesz a döntésében. Ami biztos, hogy edző nélkül állnak, és azért használt többes szám első személyt, mert még mindig Lakers-játékosnak tartja magát.

A Detroit Pistonsnál nemcsak edzőt, de GM-et is kell keresni. A tulajdonos, Tom Gores jobb keze, Mark Barnhill nyilatkozott, de eléggé hivatalos hangnemben. Elmondása szerint készülnek a draftra is amellett, hogy keresik az új trénert és a vezetőt is, de egyelőre nincs miről beszámolniuk. Sok mindenkivel leülnek interjúzni, széles körben nézelődnek, de egyelőre nem akarnak belemenni abba, kivel beszélgetnek és kivel nem.

A Houston Rockets litván erőcsatára, Donatas Motiejunas a Houston Chronicle-nek azt nyilatkozta, hogy szeretne az együttesnél maradni, jól érzi magát a Rocketsnél, de szeretne több játékidőt is, azt pedig nem tudja, hogy ezt megkaphatja-e Houstonban. A litván 62 meccsen játszott idén, átlagban 15.4 percet, de az idény végére teljesen kiszorult a rotációból, a közte és Terrence Jones között zajló különcsatát utóbbi megnyerte. Chandler Parsons jövője még nem tisztázott a szerződése miatt, Francisco Garciának pedig játékosopciója van, amiről nem döntött még, hogy lehívja-e, de mindketten szívesen maradnának Houstonban saját elmondásuk szerint.

Napi statisztikák: Anthony Bennett az első 1/1, aki nem kapott egyetlen pontot sem az Év Újonca szavazáson 2003 óta - akkor vezették be a jelenlegi rendszert. Bradley Beal az első játékos az NBA történetében, aki a 21. születésnapja előtt három playoff-meccsen is elérte a 25 pontot - ma hajnalban 25/7/7-tel zárt. Chris Paul 1991 és Michael Jordan óta az első játékos, aki egy rájátszásbeli találkozón legalább 30 pontot és 10 gólpasszt ért el úgy, hogy 75% fölött dobott mezőnyből.

A Golden State Warriors volt vezetőedzőjét, Don Nelsont kérdezték arról, hogyan emlékszik vissza arra az 1991-es cserére, amelyben Mitch Richmondot cserélték a Sacramento Kingshez Billy Owens draftjogáért cserébe - Richmond idén kerül be a Hírességek Csarnokába. Nelson azt mondta, hogy az volt a legrosszabb csere egész pályafutása során. Richmond sztár volt, és ha van valami, amit utólag bán, az ez a tranzackió.

A végére Gilbert Arenas mai magánakciója. A Washington Wizards volt hátvédje instagramon gyakorlatilag porig alázta Roy Hibbertet. Előkerült természetesen a Wilt Chamberlain-féle 100 pontos kép átrajzolt változata (ezt Hibberttel kapcsolatban már korábban is láthattuk), de volt, hogy egyszerűen kukaként aposztrofálta Agent Zero az Indiana Pacers centerét.

Megint másik kép alá csak annyit írt "nem csoda, hogy 4 másodperc alatt megiszol egy üveg Gatorade-t, mivel mást nem is tudsz... ki az, aki 0 pontot és 1 pattanót hoz egy playoff meccsen? én nem is játszottam, de ugyanazt hoztam, amit te... semmit". Kirakott még egy videót is, amelyen egy játékban Drew Goodennel blokkolja Hibbertet, alá pedig ennyit írt: "még egy nyomorult videójátékban sem képes ellenem pontot dobni". Ezt a videót ezen a linken megnézhetitek.

A mai, Wizards elleni zakó után egyébként David West és Rasual Butler zárt ajtók mögött beszélgettek el Hibberttel a teljesítményéről, a médiának azonban nem voltak hajlandóak elmondani, miről folyt a diskurzus. West annyit mondott, hogy a centernek is harcolnia kell, különben nem fognak sehova sem jutni. Hibbert azt mondta, hogy agresszívebbnek kell lennie, más Roy Hibbertre van szükség, mint amit eddig láthattunk.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus