Hírmorzsák 2014-05-06 (21:30)

Mark Jacksont menesztette a Warriors. Jermaine O'Neal az idei rájátszás alapján dönt, van-e motivációja a folytatáshoz. Durant hivatalosan is az MVP, James elismerően nyilatkozott róla. Redick szerint Paul Napóleon-komplexusos. Stephenson technikaiját visszavonták. A Dallas komoly nyári tervekkel indul: LeBron, Carmelo, Tyson Chandler, Luol Deng. A Raptorsnál a saját játékosok megtartása az elsődleges (Lowry, Vasquez, Patterson). Hírek Atlantából (Brand, Schröder, Muscala, Mike Scott).

A Golden State Warriors vezetőedzőjének, Mark Jacksonnak hamarosan eldőlhet a sorsa, ugyanis a mai napon találkozik a csapat vezetőségével, hogy megbeszéljék, közösen képzelik-e el a jövőt vagy elválnak útjaik. A döntés a hírek szerint amerikai idő szerint ma vagy legkésőbb holnap meglehet. A gárda egyelőre még senkivel nem ült le tárgyalni, de Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) menedzsment és szakmai stáb közeli forrásai úgy gondolják, Jacksont menesztik. Monte Poole (CSN) is úgy tudja, hogy válás lesz a dologból, de ezt mindkét fél szeretné.

BREAKING: Wojnarowski és Sam Amick (USA Today) úgy tudja, hogy meg is történt a menesztés, Jackson ezentúl nem a Golden State vezetőedzője. Azóta a csapat is bejelentette hivatalosan, hogy elváltak az útjaik a trénerrel.

Szintén a Warriorshöz tartozik, hogy Jermaine O'Neal még nem döntötte el, visszavonul-e. Korábban folyamatosan hangoztatta, hogy ez az utolsó éve a ligában, sokat volt sérült ebben a szezonban is, de a rájátszásban szerinte nagyot alkottak, és nem szeretné úgy befejezni, hogy nem tudott a lehető leghatékonyabb lenni pályafutása utolsó találkozóján - térdsérülése volt JO-nak a hetedik meccsen. A magasember azt is hozzátette, hogy a rájátszás hátralévő részét használja majd fel - amennyiben nem érzi úgy, hogy bármit megtenne azért, hogy ott legyen a pályán, akkor abbahagyja, de ha érez még magában motivációt, folytatni fogja a következő idényben is.

A nap híre természetesen Kevin Durant MVP címe volt, amit már egy ideje tudni lehetett. LeBron James azt mondta, hogy elismerése az Oklahoma City Thunder kiscsatárának, nagyon tiszteli ellenfelét, aki szerinte nagyon megérdemelte a díjat. Fantasztikus, MVP-szintű szezonja volt KD-nek James szerint.

Maradjunk a PO-ban még versenyben lévőknél egy kicsit - Chris Paul mindössze harmadjára jár a második körben csapatával pályafutása során. Paul elmondása szerint persze mindenki úgy érzi, hogy mindig eljut idáig, de ez egyszerűen nem történik meg. Szerinte nagyon különleges az idei csapatuk, mert nemcsak jó kosárlabdázók, de jól is érzik magukat egymással, nagyon jó a csapategység is. Ma hajnalban egyébként JJ Redick azt mondta az öltözőben, hogy Paul Napóleon-komplexusos, Jamal Crawford pedig egyetértett ezzel.

A Dallas Mavericks valószínűleg az off-szezon egyik legérdekesebb csapata lesz, hiszen mindössze 28.2 millió dollárjuk van lekötve - igaz, ebben nincs benne egyetlen lejáró szerződésű játékos újraigazolása és Samuel Dalembert szerződésének 2 milliós garantált része sem. Marc Stein (ESPN) úgy tudja, hogy nem apró tervekkel vágnak neki idén sem a nyárnak: szeretnének leülni beszélgetni, majd szignózni is Carmelo Anthonyval, és a 2011-es bajnokcsapatuk centerét, Tyson Chandlert is nagyon szívesen visszavinnék az együtteshez, amennyiben a középjátékost elérhetővé teszi a New York Knicks.

Szintén a Mavshez tartozik, hogy megpróbálkoznak majd LeBron Jamesnél is, de elég kevés az esély arra, hogy abból megegyezés szülessen. Kiscsatár posztra a legnagyobb neveket megnézik maguknak, ugyanis Stein megerősítette Tim MacMahon (ESPN Dallas) tegnapi információit, miszerint amennyiben James és Anthony megszerzése meghiúsul, rá fognak mozdulni Luol Dengre is - Lance Stephensont viszont valószínűleg hagyják, az Indiana Pacers dobóhátvédje nem érdekli az együttest.

Ha már szóba került Stephenson, akkor itt lehet megemlíteni, hogy az Atlanta Hawks elleni hetedik meccsen ugyan kapott egy technikait, de ezt utólag az NBA visszavonta.

A Toronto Raptors sajtótájékoztatót tartott, amelyen hivatalosan is bejelentették, hogy Dwane Casey vezetőedzővel három éves hosszabbítást kötöttek. A GM, Masai Ujiri elmondta, saját szabadügynökeik megtartása az első számú feladatuk, velük fognak leülni tárgyalni legelőször. Ujiri szerint közülük is Lowry a prioritás, de mivel az irányító nagyon kedveli Torontót és a csapatot is, szerinte ez nagyban megkönnyíti majd a dolgukat. A két RFA-t, Patrick Pattersont és Greivis Vasquezt is meg akarják tartani - a venezuelairól Casey azt mondta, hogy a csapat egyik legfontosabb láncszeme, mert a legmagabiztosabb kosaras az egész keretben. Ujiri szerint egy nagyobb darab 2-3-as, illetve egy jó blokkoló a legnagyobb hiánycikk náluk, de hagyni fog időt a csapatnak fejlődni, nem akar kapkodni, nem akar gyors megoldásokat találni.

Az Atlantánál is zajlik az élet. Elton Brand egyelőre nem döntötte el, visszavonul-e, viszont ő még tovább fogja húzni a döntést, mint Jermaine O'Neal, ugyanis saját elmondása szerint pár hónapig nem akar ezzel foglalkozni, utána gondolkodik el, van-e még benne elég motiváció és erő a folytatáshoz. Az újonc irányítót, Dennis Schrödert meghívták a német válogatottba, de elmondása szerint a nyári liga lesz számára a legfontosabb idén - őt és Mike Muscalát is vinné a Hawks a Summer League-re. Az erőcsatár Mike Scott azt mondta, hogy az ügynökére és a vezetőségre bízza, meg tudnak-e egyezni, de nagyon szívesen maradna jövőre is Atlantában.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus