Hírmorzsák 2014-05-07 (21:30)

Újabb botrány a Pacersnél: George összefeküdt Hibbert menyasszonyával? Hibbertnek agresszívebbnek kell lennie a javuláshoz. Bynum már nem a Pacers játékosa. A Wizards az 1995-ös Rockets nyomdokaiba léphet hajnalban, Wittman ígérete a Bulls elleni továbbjutásért. LeBron az új Jerry West - logo lesz a riói olimpián. RC Buford lett az idei év legjobb vezetője. Van Gundy szerint valami láthatóan nem működött a Warriorsnél. Hoiberg lehet Thibodeau utódja, ha a Bulls váltani akar. A Pistons Billupsnak szánja hosszútávon a GM-i posztot? Nagy a bizonytalanság Milwaukee-ban. A Houston tulajdonosa biztos a fejlődésben. Parsonsnak a siker a legfontosabb, maradna a Rocketsnél.

Az Indiana Pacers körül minden van, csak nyugalom nincs. Ma látott napvilágot az a pletyka, miszerint Paul George lefeküdt Roy Hibbert menyasszonyával, emiatt kezd teljesen szétesni a csapat. Állítólag a Lance Stephenson és Evan Turner közötti verekedés is ebből adódótt - Stephensont sokat kritizálták, erre kiborította a bilit. A hírek szerint elkezdte mondani a magáét, hogy Hibbertet kellene elővenni, mert semmit nem csinál, mióta a "nője" összefeküdt George-dzsal, és erre lépett fel Turner, hogy nem kellene ilyeneket mondania. George cáfolta a pletykákat twitteren és egy Hibberttel, valamint George Hill-lel közös fotót posztolt - amin éppen horgásznak, ez rögtön aktuális is lehet napokon, heteken belül, ha nem szedik össze magukat.

Hibbert egyébként azt nyilatkozta, hogy találkozott a szakmai stáb tagjaival, kielemezték, min kell változtatnia. Elmondása szerint sokkal agresszívebbnek kell lennie, jobb pozíciókat kell fognia a festékben, hogy labdát kaphasson. Nem minden az ő sara állítólag, nem sok figurát hívtak rá, viszont ettől függetlenül is jobban kell helyezkednie, a legnagyobb befolyással pedig védekezésben kellene lennie ahhoz, hogy csapata sikeres lehessen.

Szintén a Pacershez tartozik, hogy az Andrew Bynum-projekt megbukott, a center a mai napon távozott az együttestől - mindössze két meccset játszott az Indianánál, nem tudták rendbe hozni térdeit. Larry Bird nyilatkozatában annyit írt, hogy szeretné megköszönni a játékos és az orvosi stáb munkáját, hozzáállását, hogy mindent megtettek azért, hogy játszatható állapotba hozzák Bynumot, és a legjobbakat kívánják a középjátékosnak a jövőben.

A Pacershez tartozik, hogy a napi statisztika a Washington Wizardsnál van: ők lehetnek a liga történetének második csapata, amely ötödik kiemeltként a rájátszás első két körében mindkétszer elhozza az első két meccset idegenből. Az első ilyen gárda az 1995-ös bajnok, a Houston Rockets volt. A Wizardshoz tartozik az a kis melléktörténet is, hogy vezetőedzőjük, Randy Wittman azt ígérte a játékosoknak, hogy ha továbbjutnak a Chicago Bulls ellen, akkor megpróbál zsákolni egyet. Egyelőre még várnak a játékosok, hogy trénerük teljesítse ígéretét.

Kiosztottak ma is egy díjat: az idei év legjobb vezetőjének a San Antonio Spurs GM-jét, RC Bufordot választották. Valószínűleg életmű-díjnak szántak az elismerést, mivel Buford soha nem nyerte még meg ezt a trófeát annak ellenére sem, hogy másfél évtizede folyamatosan a legjobbak között van a Spurs. Idén Tiago Splittert és Manu Ginobilit igazolta újra, Gary Nealt Marco Belinellire váltotta, majd a deadline előtt Nando De Colót Austin Daye-re cserélte - valószínűleg nem ezekért díjazták. A második a Phoenix Suns elöljárója, Ryan McDonough, a harmadik pedig a Portland TrailBlazerst irányító Neil Olshey lett. A teljes sorrendet itt megtaláljátok!

A Detroit Pistonsnál edzőt és GM-et is keresnek egyelőre. Gery Woelfel (Racine Journal Times) információi szerint Bryan Colangelo, vagy a jelenleg a Boston Celticsnél dolgozó Mike Zarren a legesélyesebbek a vezetőségi posztra. Woelfel úgy tudja, hogy valaki tapasztaltat szeretnének a Pistonsnál, aki bevezeti Chauncey Billupsot a GM-i munka rejtelmeibe - hosszútávon neki szánják a posztot.

A Golden State Warriors körüli saga tovább folytatódott persze ma is. Az egyik, vezetőedzői posztra esélyes jelölt, Stan Van Gundy elmondása szerint a csapat eredményes volt a pályán, valami mégsem működött a franchise-nál, és szerinte nagy szükség van arra, hogy mindenki beálljon a sorba, tudja mi a dolga és ennek megfelelően végezze a munkáját. Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) úgy tudja, hogy a vezetőségen belül többen is támogatják SVG szerződtetését, de egyelőre nem keresték meg a két éve "pihenő" szakembert, hogy elvállalja-e a munkát.

A Warriors-sztorihoz tartozik, hogy Tim Kawakami (Bay Area News Group) forrásai szerint bár nagyon próbálja titkolni a gárda, hogy Steve Kerr az első számú jelöltjük, egyértelműen őt szeretnék leginkább.

Szintén Kawakami hozta le, hogy a Chicago Bullsnál Fred Hoiberg lehet jelölt, amennyiben a csapat és Tom Thibodeau úgy döntenek, hogy közös megegyezéssel elválnak útjaik. A pletykát gyengíti, hogy a Warriorsnek - és a Los Angeles Lakersnek is - csak úgy van esélye Thibodeau megszerzésére, ha ez megtörténik, egyelőre chicagói oldalról szó nincs váltásról.

A korábban említett Woelfel hozta le, hogy Wesley Edens és Marc Lasry hivatalosan valamikor a jövő héten vehetik meg a Milwaukee Bucksot, akkor hagyhatja jóvá a tranzakciót a liga. A franchise-on belül egyelőre senki nem tud semmit a jövőjéről, nagytakarítás lehet náluk is. Az új csarnokuk megépítése valahol 420 és 500 millió dollár közötti összegbe fog fájni, amiből 200 millió már biztosítva van Edens és Lasry, valamint a volt tulaj, Herb Kohl által.

A Houston Rocketsnél valamivel nyugodtabb a helyzet, bár komoly döntéseket kell hozniuk a nyáron. A tulajdonos, Leslie Alexander Mark Bermannek (Fox Sports Houston) azt mondta, hogy van elég sapka alatti helyük arra, hogy egy nagyon nagy nevet a csapathoz csábítsanak, és szerinte sokkal jobbak lesznek a következő szezonban. A tulaj úgy gondolja, hogy a keretük kitűnő, van két fiatal sztárjuk, illetve a nagyon sokan fejlődhetnek még a többiek közül is.

Szintén a Rocketshez tartozik, hogy Chandler Parsons a Houston Chronicle-nek elmondta, nem a pénz a legfontosabb számára - pedig az egyik, ha nem a legalulfizetettebb játékos a ligában -, hanem az, hogy nyerő csapatban legyen, mert ha valaki győztes, akkor az bármit megkaphat. Parsons szerint volt esélyük idén, de nem tudtak élni vele. Nem számít neki, hogy korlátozott szabadügynök lesz, vagy sima, őt csak a siker érdekli, olyan csapatban akar játszani, ahol erre van lehetősége. Parsons hozzátette, úgy gondolja, erre tökéletes hely Houston. Nem próbál meg máshova menni, és bár azt kell tennie, ami családjának a legjobb, de szeretne a Rocketsnél maradni.

Tim MacMahon (ESPN Dallas) úgy tudja, hogy a Dallas Mavericks szerint Chris Bosh nem jó fit Dirk Nowitzki mellé, ezért nem fognak neki maximum szerződést ajánlani, márpedig így valószínűleg nem őket választja a nyáron, amennyiben kilép szerződéséből.

A végére pedig egy ki LeBron: a 2016-os riói olimpián a kosárlabda logóját a Miami Heat sztárjáról, LeBron Jamesről mintázták.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus