Hírmorzsák 2014-05-08 (11:00)

A Warriors megkereste Stan Van Gundyt, Hollins és D'Antoni is esélyes a vezetőedzői posztra. A Mavs nyáron Gortatot vagy Chandlert akarja megszerezni. Ha nem marad a Heatnél, akkor Bosh a Lakershez szerződhet. George Karl leginkább a Pistons vagy a Knicks padjára ülne le. Farieddel hosszabbítani akar a Denver a nyáron. Knight szerint az újoncuknak meg kell érteni, nem ismételhetik meg az idei szezont. Shelly Sterling szerint joga van a Clippershez, de együttműködik a ligával az új vezérigazgató megtalálásában. Westbrook Kim Kardashiant és Hardent idézte.

Tegnap még arról számolt be Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports), hogy Stan Van Gundyt ugyan támogatják a Golden State Warriors vezetőségében, de nem keresték meg a trénert. Hajnalban Wojnarowski kollégája, Marc J. Spears (Yahoo Sports) jelentette, hogy megtörtént a dolog, de egyelőre nem ült még le tárgyalni SVG és az együttes, és még interjúidőpont sincs egyeztetve annak ellenére sem, hogy a trénert is érdekli a gárda kispadja. Szintén a Warriorshöz tartozik, hogy Sam Amick (USA Today) úgy tudja, Lionel Hollins megszerzését sem vetették még el a vezetőségben, de nem tudni, hogy lesz-e beszélgetés vele - ugyanez a helyzet Mike D'Antonival is.

Az szintén bekerült a tegnapi hírekbe, hogy Tim MacMahon (ESPN Dallas) forrásai szerint a Dallas Mavericks nem mozdul rá Chris Bosh-ra - úgy gondolják, hogy nem jó fit Dirk Nowitzki mellé, márpedig a német köré még utoljára szeretnének egy bajnokesélyes csapatot felhúzni. MacMahon úgy tudja, hogy klasszikus centert keresnek inkább, Marcin Gortat és Tyson Chandler az első számú opciók a nyáron - előbbi szabadügynök, utóbbit cserével próbálnák meg a csapathoz csábítani -, de ha ők nem jönnek össze, akkor Samuel Dalembert-t is megtarthajta a texasi alakulat. Gortatot egyébként már egyszer próbálta megszerezni a Mavs, 2009-ben, de akkor RFA volt, és az Orlando Magic tartotta a lengyel középjátékos elé tett offer-sheetet - ez a szerződése jár most le.

Sam Amico (FOX Sports Ohio) forrásai szerint sok GM gondolja úgy, hogy Chris Bosh lehet a második legnagyobb hal az idei szabadügynökpiacon, nem Carmelo Anthony. Ha LeBron James visszamegy a Miami Heathez, akkor valószínűleg Bosh is, de ha szétbomlik a floridai alakulat, akkor az erőcsatárra a Los Angeles Lakers rá fog mozdulni Amico információi szerint, ráadásul az újságíró úgy tudja, Bosh-t is érdekli az aranysárga-lila alakulat.

Amicótól jött az az információ is, hogy George Karlnak nagyon nem tetszett, ami történt Mark Jacksonnal a Golden State Warriorsnál, de bármelyik másik csapat kispadjára szívesen leülne, és állítólag kiemelte a Detroit Pistonst és a New York Knickset, hozzájuk menne a legszívesebben. A hírek szerint Karl a Lakerstől is vár megkeresést - ő és Mitch Kupchak szobatársak voltak az egyetemen.

A Denver Nuggets GM-je, Tim Connelly a Denver Postnak elárulta, le fognak ülni nyáron Kenneth Faried képviselőivel, és megpróbálnak idő előtt hosszabbítani az erőcsatárral. Connelly szerint Faried boldog Denverben, tetszik neki az a játék, amit Brian Shaw vezetőedző próbál meghonosítani náluk, és a vezető úgy gondolja, az idén 13.7 pontot és 8.6 pattanót átlagoló erőcsatár olyan típusú játékos, akit érdemes megfizetni, mert megérdemli.

A Milwaukee Bucks 15-67-tel végzett ebben az idényben, így nekik van a legnagyobb esélyük az 1/1-re a lottery előtt. Brandon Knightot kérdezték egy rádióműsorban, hogy mit szeretne, milyen játékost húzzon a gárda. Az irányító azt mondta, hogy ezt a vezetőkre bízza, ő igazából csak annyit szeretne, hogy az a kosaras, akit a Bucks húz majd, dolgozzon nagyon sokat, és értse meg, nem ismételhetik meg azt, amit ebben a szezonban "elértek", mert aki ebben a keretben volt ebben az idényben, az mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy jövőre sokkal jobbak legyenek. Teljesen máshogy állnak majd a meccsekhez, magához a játékhoz. Emlékezni fognak, milyen volt számukra a 2013/14-es szezon, és ezt motivációként fel tudják majd használn.

Shelly Sterling a Los Angeles Timesnak azt nyilatkozta, hogy reméli, meg tudja tartani a Los Angeles Clipperst, és szerinte ehhez joga is van. A rasszista kijelentései miatt örökre eltiltott Donald Sterling felesége szerint a férje ellen alkalmazott szankciók nem vonatkoznak rá vagy a családjára. Bármelyik Sterling is irányítja a csapatot, a helyzet további szponzorok távozásához, illetve a játékosok és a szurkolók bojkottjához vezethet. Egy meg nem nevezett forrás szerint Shellynek ugyanakkora részesedése van a csapatban, mint férjének, és bármelyik hal meg, a másik megkapja az ő részét.

Érdekesség, hogy a hölgy szerint együttműködik a ligával, hogy új vezérigazgatót találjanak a franchise élére. Ezért azért furcsa, mert az új vezető direkt arra kellene, hogy a liga irányítsa az együttest. Az NBA nem kommentálta Sterling szavait, ami nem csoda, tekintve hogy a Játékosok Szakszervezetének képviselőinek az a véleménye, hogy Shelly Sterling sem vehetne részt semmilyen, Clippersszel kapcsolatos dologban.

A végére pedig Russell Westbrook, akinek a ma hajnali győzelmet követő sajtótájékoztatón viselt ingje azonnal beindította a fantáziákat, Kim Kardashian és James Harden is előkerült.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus