Hírmorzsák 2014-05-09 (21:35)

Pau Gasol nyári tervei (Grizzlies, Bulls, Spurs, Lakers, Clippers). Kobe-t nem érdekli, hogy lemondott D'Antoni, reméli, hogy most kikérik a véleményét az új tréner megválasztásánál, de nem olyan edzőt akar, akit a játékosok kedvelnek. Bryant 2004-ben majdnem a Clippersbe igazolt. Megvan a LAC új vezérigazgatója. A Warriors engedélyt akar kérni a Bullstól, hogy leülhessen beszélgetni Thibodeau-val, de 12 tréner van versenyben a vezetőedzői posztjukért. Garnett szerint Ray Allent le kell lassítaniuk. Hibbertnek semmi baja nem volt Bynummal.

A Los Angeles Lakers magasembere, Pau Gasol a spanyol Marca napilapnak azt nyilatkozta, hogy a bajnokesélyes csapatokat fogja előnyben részesíteni a nyár folyamán, és külön kiemelte a Memphis Grizzliest, a San Antonio Spurst és a Chicago Bullst. A Grizzliesről azt mondta, hogy Memphist már ismeri, hiszen játszott ott, erős csapatuk is van és a testvérével is együtt kosarazthatna. A Bulls szerinte nagyon érdekes csapat, ha visszatér a következő szezonban Derrick Rose és még Nikola Mirotic is csatlakozik hozzájuk. A Spursről nem tudni, hogy érdeklődnek-e a spanyol iránt, de dicsérte a csapatot és Gregg Popovich-ot is.

Azt is elmondta persze, hogy reményei szerint a Lakers is tesz majd neki ajánlatot, olyat, amit komolyan fontolóra is tud venni, de nyitott minden megkeresésre, ami a jelenére és a jövőjére jó hatással van. A Los Angeles Clippersszel kapcsolatban annyit mondott, hogy nem nagyon tudja elképzelni, hogy náluk játsszon a Lakersszel való rivalizálás és a mostani tulajdonosi helyzet miatt sem, de dicsérte Chris Pault, és azt is hozzátette, szeretne a liga legjobb játékosaival játszani - itt Paul mellett LeBron Jamest, Kevin Durantet és Carmelo Anthonyt említette.

Az aranysárga-lilák ikonja, Kobe Bryant az ESPN-nek adott nyilatkozatában elárulta, őszintén szólva nagyon nem érdekli, hogy Mike D'Antoni lemondott a vezetőedzői posztról, de mivel az előző két alkalommal nem konzultált vele a csapat, így reméli, most majd az ő véleményét is megkérdezik, mielőtt új trénert jelölnének ki. Elmondása szerint nem az a fő szempont, hogy olyan edzőt válasszanak, akit a játékosok szeretnek, hanem azt, hogy olyat, akivel eredményeket érnek el. Az, hogy valakit kedvelnek és a sikerek nem feltétlenül járnak együtt. Néha van olyan, hogy egy edző folyamatosan jobb teljesítményre ösztökél, ilyenkor nem is kedvelik az adott trénert, de ez egy folyamat része, aztán amikor nyernek, akkor mindenki nagyon jóban van mindenkivel.

Ugyanebben az interjúban Bryant azt is elárulta, 2004-ben komolyan gondolkodott azon, hogy a Los Angeles Clippershez igazol szabadügynökként, még Donald Sterlinggel is találkozott. A legnagyobb kérdés az volt benne, hogy költ-e majd eleget a tulaj ahhoz, hogy jó, bajnokesélyes csapatuk legyen. Akkor Sterling azt mondta neki, hogy hajlandó erre, és végül is ha nem is azonnal, de jó pár év elteltével sor is került erre, mikor DeAndre Jordannak, Blake Griffinnek és Chris Paulnak is megadta a nagy pénzt.

Ha már a Clippers: a liga megtalálta a csapat új vezérigazgatóját, aki a Time Warnernél dolgozó Richard Parsons lett - a szakember korábban volt a Citicorp elnöke is -, innentől kezdve tehát ő irányítja a gárdát, valószínűleg az NBA érdekei szerint.

A Golden State Warriorsnél ezzel szemben egyre csak bonyolódik a helyzet. A Stan Van Gundy - Steve Kerr kettős mellett a San Francisco Chronicles információi szerint Tom Thibodeau-t szeretnék legjobban a kispadra, de egyelőre engedélyt sem kértek még a Bullstól arra, hogy leülhessenek beszélgetni a trénerrel. Akár 12 ember is szóba kerülhet náluk, ezt Joe Lacob is elmondta, nem nagyon szeretnének kapkodni. Lionel Hollins, Mike D'Antoni, George Karl és Jerry Sloan mellett az egyetemi edzők közül Fred Hoiberg és Kevin Ollie is lehetséges jelöltek, a segédedzők közül pedig David Fitzdale-re, Alvin Gentryre és Nate McMillanre várnak, hogy csapataikkal befejezzék a PO-ot.

A rájátszáshoz tartozik, hogy a Miami Heat 2-0-s Brooklyn Nets elleni vezetésében nagy szerepe van Ray Allennek, aki 16 pontot és 6 pattanót átlagol eddig két meccsen, 61.1%-os mezőnypontosság mellett. A Nets veterán magasembere, Kevin Garnett azt nyilatkozta a Bleacher Reportnak, hogy a legfőbb feladatuk, hogy lelassítsák volt csapattársát, aki a SportVU kamerák felvételei és adatai alapján a leggyorsabb átlagsebességű játékos volt a pályán ma hajnalban.

Egy kis rövidhír Indianából: a Pacers centere, Roy Hibbert gyorsan sietett cáfolni azokat a pletykákat, miszerint Andrew Bynum távozása miatt javult volna rögtön játéka. Elmondása szerint jóban voltak, sokat beszélgettek olyan tapasztalatokról, amiket magasemberként a pályán szereztek, illetve sokat is FIFA14-eztek, egyáltalán nem volt gond köztük.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus