Hírmorzsák 2014-05-10 (10:00)

A Nuggets GM-je nagyon meg van elégedve Brian Shaw-val, fényesnek látja a jövőt. Újabb New York-alkalmazott dicsérte Steve Kerrt. Tom Thibodeau-val kapcsolatban eddig minden hír csak pletyka volt? Az Orlando D-Ligás csapatot szerzett. Megvan, hogy Klay Thompson mennyit kap az új szerződésében? Nagyüzem várható Milwaukee-ban. Steven Adams egy igazi vocal leader és agitátor? Nehéz helyzetben a Portland a 3. meccs előtt. NCAA-kosármeccs a Fehér Házban?

 

A Nuggets GM-je, Tim Connelly hosszabban nyilatkozott a csapatról és a 2014-15-ös évadról. A gárdának 1.5 százaléknyi esélye van, hogy megszerezze az első drafthelyet, ebben nem is gondolkodnak, inkább a meglévő értékeikre koncentrálnak. Connelly nagyon dicsérte Brian Shawt, szerinte az újonc vezetőedző legalább 10 évnyi tapasztalatot szerzett 1 szezon alatt, ugyanakkor nagyon jól menedzselte a csapat körüli gondokat, abszolút meg voltak vele elégedve. Fariedról úgy nyilatkozott, hogy ő folyamatosan azt mondja a játékosoknak: „mi fizetni akarunk nektek, de akkor tegyetek is azért, hogy fizethessünk.” Kenneth Faried energiája és keménysége kell a Nuggetsba, és Connelly szerint már a nyáron próbálnak vele hosszabbítani, és nem szeretnék megvárni, hogy 2015 nyarán kifusson az újoncszerződése. Azt is elmondta a GM, hogy a tulajdonos is megértette, hogy ez a csapat majdnem készen van, ez egy győztes csapat – egészség kell, és akkor már a következő évadban ezt bizonyíthatják. 

Az Erie Bayhawks az Orlando Magic fiókcsapata lett a D-Ligában, ezt a csapat hivatalosan is bejelentette. A Bayhawks eddig a Knicksszel volt partnerségben, míg a Magic öt másik csapattal együtt „osztozott” a Fort Wayne Mad Ants gárdáján – mostantól viszont csak az ő rendelkezésükre áll majd egy alakulat. 

A Bay Area News Group úgy tudja, hogy körülbelül évi 12 millió dollár lehet Klay Thompson új fizetése, ha a nyáron sikerül megegyeznie a menedzsmentnek a fiatal triplaspecialista hátvéddel. 

Pete D’Alessandro, a Kings GM-je azt nyilatkozta, hogy a lehető legjobb bennmaradó játékost fogják kihúzni a drafton, és nem a hiányposztokat akarják feltölteni. 

A Bulls.com szakírója, Sam Smith azt mondta, hogy ő úgy tudja: hiába a pletykák, eddig egyetlen csapat sem kereste meg a Bullst, hogy engedélyt kérjen a tárgyalásra Tom Thibodeau vezetőedzővel, így hiába lehet hallani a Lakers és a Warriors érdeklődéséről, ezek egyelőre pletykák. 

A Trail Blazersnek nincs idén draftjoga, és nem is akarnak szerezni, így draft-felmérőket sem fognak tartani – nem úgy a Bucksnál. A legrosszabb mérleggel záró gárdának nem csak a draftelsőre van jó esélye, hanem hátrébb is szerezhet játékosokat, mivel összesen négy pickkel rendelkeznek. Ezért a következő hetekben igazi nagyüzem várható Milwaukee-ban, ahol Dave Babcock játékosügyekért felelős alelnök elmondta: nem csak a top játékosokat fogják meghívni, hanem nagyon mélyről próbálnak meríteni. 

Steve Kerr még nem döntötte el, hogy melyik csapattal szerződjön le vezetőedzőként. A legesélyesebb a Knicks, és újabb dicsérő szavakat kapott a csapat egyik játékosától. Amar’e Stoudemire már dolgozott együtt Kerr-rel Phoenixben, ahol utóbbi GM-ként működött, és az ESPN-nek elmondta: nagyon kedvelte Kerr stílusát. Az egykori triplavető ugyanis állandóan a győzelemről, a végső győzelemről beszélt – ugyanakkor nem csak beszélt róla, hanem tudta is, hogy mit kell ezért tenni, hiszen korábban játékosként felért már a csúcsra. STAT szerint azonban nem is ez volt a lényeg vele kapcsolatban, hanem az, hogy mindezek mellett nagyon akart nyerni. Az erőcsatár azért is támogatná Kerr érkezését, mert szerinte nagyon jó kapcsolatot tudna kialakítani a játékosokkal, mert pontosan tudja, hogy mennyire nehéz 82 meccsen keresztül fenntartani a jó formát, és tudja, hogy a hullámvölgyeket hogyan kell menedzselni. 

Stoudemire kicsit magáról is beszélt, szerinte ő egy nagyon sokoldalú magasember, képes jól dobni, passzolni, védekezni, és tudja, hogy ez Phil Jackson és Kerr alatt nem veszik kárba, mert ők pontosan tudják, hogy ezeket a képességeket hogyan lehet a lehető legjobban kihasználni. 

A mai Portland-San Antonio harmadik meccshez kapcsolódó infó, hogy a Trail Blazers messze legjobb cserejátékosának, a rutinos hátvéd Mo Williamsnek annyira súlyos lágyékhúzódása van, hogy szinte biztosan kihagyja az összecsapást - ezt a csapat hivatalos közleményben tudatta. 

Steven Adamset egyelőre sokan csak úgy ismerik, mint a Thunder újonc cserecenterét, illetve úgy, hogy ő az a játékos, akire jelenleg a legtöbb "nehézfiú" utazik az NBA-ben – Zach Randolph-fot annyira sikerült felidegesítenie az OKC-Thunder párharc hatodik meccsén, hogy a rutinos erőcsatár egy könyökössel ki is írta magát a hetedik összecsapásról. A New York Times járt utána egy kicsit Adamsnek, akit a drafton a 12. helyen húzott a Thunder, és egyébként a kosárlabdában nem túl magas szinten lévő Új-Zélandról érkezett. A center elmondta, hogy 13 évesen is kosarazott, de utána is elsősorban rögbi-játékosként képzelte el jövőbeli önmagát, nem kosárlabdázóként. 

Új-Zélandon elég kicsi a népszerűsége a teremsportoknak, az All Blacks fémjelezte rögbi az igazi sport, ráadásul az Egyesült Államokkal ellentétben ott egyáltalán nincs egy klasszikus életpálya-modell a sportolók előtt. Adamsnek is át kellett jönnie az NCAA-be, hogy ezt megtapasztalja, onnantól kezdve viszont alaposan hasznosítja rögbi-pályán szerzett tapasztalatait – a csapattársai által csak Tarzanként aposztrofált nagyember igazi vocal leader. Doc Rivers, aki jelenleg a Clippers edzőjeként éppen ellene készül, is dicsérte: a tréner elmondta, hogy annak idején Red Auerbach azt mondta neki, szükségesek a csapatba agitátorok, akik felrázzák a többieket, és Adams éppen ez. Azt már mi tesszük hozzá, hogy a center valószínűleg tanulhatott valamit a nővérétől, aki kétszeres olimpiai bajnok súlylökő. 

Egy kis NCAA-érdekesség. A Tom Izzo vezette Michigan State Spartans azt tervezte, hogy 2016-ban egy különleges helyszínen, a Fehér Ház kertjében felállított pályán mérkőzik meg az Oregon State-tel – ez egyelőre nem valósul meg, legalábbis ebben a felállásban. Az Oregon State-et irányító Craig Robinsont ugyanis menesztették az állásából, ami azért lényeges ebben a történetben, mert Robinson Barack Obama elnök sógora. 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus