Hírmorzsák 2014-05-11 (13:15)

Gondok vannak Wall szemével. Napi statok: a Wizards és Duncan pontjai, valamint a Spurs büntetőzése. A Warriors Lionel Hollinsszal interjúzik a jövő héten, Stan Van Gundy jelenleg a legesélyesebb jelöltjük. Kerr a nyugati döntőben még szakkommentátorkodik, utána lehet hivatalosan is szerződése a Knicksszel, amellyel akár 30 milliót is kereshet. Amare szerint nem biztos, hogy Carmelo marad a New Yorknál. David Griffin marad a Cavs GM-je. Kirúgták a Rockets egyik segédedzőjét. Megvan a megállapodás a Kings és Sacramento városa között, már csak egy lépés az új csarnok felépítésének megkezdéséig.

A Washington Wizardsnál sokasodnak a gondok. Egyrészt az Indiana Pacers felébredni látszik, visszavették pályaelőnyüket a fővárosban, másrészt a harmadik meccsen valaki belenyúlt John Wall szemébe. Az irányító elmondása szerint alig látott valamit a harmadik negyedben, Bradley Beal pedig szintén elmondta, hogy Wallt nagyon zavarta a sérülés, és neki is azt mondta csapattársa, hogy nem nagyon látott semmit. A játékmester tegnap olyan kontaktlencséket hordott, amelyek segíthetik rendbe hozni a bajt, Randy Wittman vezetőedző pedig úgy gondolja, a negyedik meccsen pályára tud lépni Wall.

A Wizardsé volt egyébként a tegnapi nap statisztikája: 63 dobott pontjuk a legkevesebb a franchise történetében - nem csak rájátszás meccsen, de úgy egyébként bármilyen találkozón.

A mai napi statisztika Tim Duncannél: a San Antonio Spurs legendája az ötödik helyre lépett fel a rájátszások történetének pontlistáján, miután ma hajnalban 19 pontot szórt, így 4776 pontjával megelőzte a 4761 pontos Karl Malone-t. Szintén a Spurshöz tartozik, hogy a Portland elleni hajnali meccsen 25/25-tel zártak büntetőből - a franchise története során először voltak hibátalnok a vonalról egy PO-meccsen. Az NBA történetében egyébként ez volt a második alkalom, hogy egy csapat legalább 25-ször próbálkozhatott büntetővel egy rájátszásbeli találkozón és nem hibázott - a Sunsnak sikerült ez 1989-ben egy 28/28-as teljesítménnyel.

Marc J. Spears (Yahoo Sports) forrásai szerint a Golden State Warriors jövő héten ül le interjúzni Lionel Hollinsszal Chicagóban. Mint arról két nappal ezelőtt beszámoltunk, 12 név is a kalapban van a megüresedő poszttal kapcsolatban, de konkrét beszélgetésre Hollinsszal fog először sor kerülni. Ian Begley és Marc Stein (mindketten ESPN) úgy tudják, hogy a GSW gyakorlatilag lemondott Steve Kerr-ről, mert szerintük már túlságosan előrehaladott állapotban van a tárgyalásokban van a New York Knicksszel. Mindkét ESPN-es megerősítette, hogy forrásaik szerint Stan Van Gundy jelenleg a legesélyesebb Mark Jackson megüresedő posztjára, de még eléggé kezdetleges stádiumban van az edzőkeresés.

Ha már szóba került, akkor folytassuk itt: Marc Berman (New York Post) úgy tudja, hogy a Knicksnek egyáltalán nem probléma az, ha Steve Kerr még a nyugati döntő meccsein szakkommentátorkodik. Ez május végéig vagy június elejéig tart, de a hírek szerint nem véletlen a türelem: egyelőre még dolgozni kell a szerződés részletein. A Knicks egyértelmű favoritnak tűnik Kerrnél, a Warriors már csak a "menekülőút", amennyiben mégis kútba esik a New York-i szerződése. Kerr szerint ez a helyes döntés, és kommentálni is akarja a nyugati finálét. Szerződés köti, amelyet ki akar tölteni, mielőtt továbblépne.

A hírek szerint a leendő tréner 5 éves kontraktust szeretne magának - ugyanolyan hosszút, mint Phil Jacksoné - és mivel korábban szó volt arról, hogy hasonló fizetési igényekkel lép elő Kerr, mint korábban Mike D'Antoni - 4 év, 24 millió -, így könnyen lehet, hogy 30 millió dollárba fog fájni az egyelőre edzőként semmilyen tapasztalattal nem rendelkező szakkommentátor kipróbálása.

Még egy kicsit a Knicksnél maradva: a gárda erőcsatárát, Amare Stoudemire-t kérdezték arról, hogy szerinte marad-e a New Yorknál az együttes legnagyobb sztárja, Carmelo Anthony. Amare a korábban már említet Ian Begley-nek (ESPN New York) azt nyilatkozta, hogy ma úgy érzi, maradni fog csapattársa, de ezek csak érzések, egyáltalán nem biztos abban, hogy ez így is fog történni.

Mary Schmitt Boyer (The Plain Dealer) forrásai szerint, David Griffin marad a Cleveland Cavaliers GM-je - hivatalosan valamikor a jövő héten kerülhet bejelentésre a dolog. Griffin év közben, február 6-án vette át a posztot elődjétől, Chris Granttől, akinek megköszönték a (sikertelen) munkát. A Cavs állítólag 4-5 jelöltet meghallgatott, de úgy döntöttek, hogy Grant egykori segédje, Griffin a legmegfelelőbb az állás betöltésére, és ideiglenes GM-ből állandóvá teszik - a hírek szerint már az új szerződés részleteiről tárgyalnak.

Változás volt viszont a Houston Rocketsnél: Fran Blinebury (nba.com) információi szerint a csapat védekezésben mutatott gyenge teljesítménye miatt menesztették Dean Cooper segédedzőt.

Sacramento város elöljárói megegyeztek a Sacramento Kingsszel a Downtown Plaza megépítéséről, illetve a multifunkcionális központban építendő új aréna használati jogát 35 évre biztosított a Kingsnek. A csarnok alig lesz nagyobb, mint az eddig használt Sleep Train Arena - mindössze 130 ülőhellyel lesz benne több -, de természetesen a legmodernebb arénák közé fog tartozni, szemben az 1988-ban épült Sleep Trainnel, ami minden szempontból elavultnak minősült az NBA-ben. Május 20-án szavaz a városi tanács a 477 millió dolláros beruházásról - amennyiben ők is bólintanak, elkezdődhetnek a tényleges munkálatok.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus