Hírmorzsák 2014-05-13 (11:00)

D'Antoni nem lesz a Cavs vezetőedzője, Kerr, Mark Jackson és Hoiberg neve azonban Clevelandben is felmerült. James szűkszavúan nyilatkozott Mike Brown menesztéséről, nevetgélt egy kicsit Jay-Z-ékkel, majd zsákolt egyet (videó). Irving támogatja a Cavs lépéseit. Eladó a Nets 20%-a. Ibaka sem büntetést, sem eltiltást nem kap. Shelly Sterling szerint megvédené férjét a többi tulajdonos, de félnek a játékosoktól. Ügyvédje szerint nagyon veszélyes precedenst teremtene, ha a nőt is kitúrnák a Clipperstől. Donald Sterling újra betámadta Magicet, Silver elnézést is kért ezért a Lakers legendájától. Játékos-bojkott lehet, ha nem sikerül Sterlingéket eltávolítani. Eric Griffin a Raptors nyári ligás rosterében. Shaq pedig megviccelte Barkley-t és Kenny Smith-t (videó).

Mint ismeretes, a Cleveland Cavaliers tegnap este menesztette Mike Brownt. Az akkori hírek szerint Mike D'Antoni is esélyes volt a megüresedett posztra, ám Jason Lloyd (Akron Beacon Journal) forrásai szerint a Los Angeles Lakersnél nemrég lemondott tréner nincs azok között, akiket a Cavs vezetősége fontolóra vesz az új edző keresésénél. Lloyd úgy tudja, hogy a tegnap már megszellőztetett Alvin Gentry, Vinny Del Negro páros mellett felmerült itt is Steve Kerr neve, de eséllyel pályázik az állásra többek között Fred Hoiberg és Mark Jackson is. Bár Kerr valószínűleg a Knicksnél köt ki, neki is komoly múltja van David Griffinnel még a Sunsos időszakból, ráadásul Brian Windhorst (ESPN) forrásai szerint a pénz nem számít a Clevelandnél. Azt is lehozta Lloyd, hogy játékosmúlt nem lesz előfeltétele annak, hogy valaki a Cavs következő vezetőedzője legyen.

A Cavs korábbi sztárja, LeBron James a Brooklyn elleni negyedik meccs előtt nyilatkozott Brown menesztésével kapcsolatban - szűkszavúan csak annyit mondott, hogy ez a liga nagyon kemény versengés, Brown pedig most a dolgok rossz végére került. Sam Amico (FOX Sports Ohio) úgy tudja, hogy a gárda jelenlegi franchise-playere, Kyrie Irving abszolút támogatta a tréner menesztését és Griffin állandó GM-mé való előléptetését is.

Jamesnek egyébként mindenre volt ideje a mérkőzésen is: lejattolt Jay-Z-vel és Beyonce-val, majd ennek örömére zsákolt egyet - és mint ismeretes, 49 ponttal zárta az estét.

Ha már szóba került a  Brooklyn Nets, akkor itt lehet megemlíteni, hogy egy házak felújításával foglalkozó cég eladná 20%-os részesedését a csapatból. Az ár 200 millió dollár, ami azt is jelenti, hogy ha ennyiért elkel a tulajdonrész, akkor a brooklyni franchise 1 milliárd dollárt ér.

Az Oklahoma City Thunder erőcsatára, Serge Ibaka nem kap sem eltiltást, sem pénzbüntetést azért, mert lágyékon vágta Blake Griffint csapata Los Angeles Clippers elleni párharcának negyedik meccsén. A spanyol válogatott játékos a mérkőzés után azt nyilatkozta, hogy véletlenül találkozott így a két test, nem szándékosan ütött oda Griffinnek.

A Sterling-saga nem állt meg hajnalban sem. Shelly Sterling a New York Timesnak azt nyilatkozta, hogy a tulajdonosok a saját problémáikkal vannak elfoglalva, mert ha valaki kutakodni kezdene, náluk is találnának rejtegetnivalót. A hölgy szerint a többi tulaj szeretné megvédeni férjét, mert ő az egyik legidősebb köztük, de félnek a játékosaik reakcióitól. Tartanak attól, hogy ha kiállnak Donald Sterling mellett, akkor a saját kosarasaik ellenük fordulnak.

A nő ügyvédje, Pierce O'Donnell szerint precedens nélküli ez az eset, mert profi liga még soha nem adatta el a csapatot egyik tulajdonossal sem annak beleegyezése nélkül. Ha megtehetik Shelly Sterlinggel, megtehetik bárkivel, ez az eset lenne az, amire tudnak hivatkozni. O'Donnell szerint a többi tulajdonos is biztosan mondott dolgokat privát beszélgetések során, többek olyan álláspontokat képviseltek bizonyos kérdésekben, amelyek nem éppen az emberi jogokat helyezték előtérbe, úgyhogy mindenkinél van olyan szennyes, amelyet nem akar nyilvánosságra hozni. Az ügyvéd szerint amikor a szavazásra kerül a sor, ezt is észben kell tartania majd a többi tulajnak, számolniuk kell a következményekkel.

Arról tegnap reggel volt szó, hogy Magic Johnsont nem tartja túl jó példaképnek Donald Sterling a Los Angeles-i fiatalok számára. A Clippers örökre eltiltott tulaja azt kérdezte a tegnap este leadott interjújában, hogy mit csinált a nagy Magic Johnson, már azon kívül, hogy AIDS-es? Vett részt bármilyen komolyabb üzletben, segített bárkinek is dél Los Angelesben? Milyen ember az olyan, aki elmegy és minden városban lefekszik minden nővel, aztán AIDS-es lesz? Sterling többek között azt is mondta, hogy a játékosok nem utálják, a szponzorok sem, a szurkolók sem, csak a média, és minden miattuk van.

Szorosan ehhez kapcsolódik, hogy Marc Stein (ESPN) közben azt az infót is megosztotta, hogy 1994 februárjában, mikor még csak ismerkedett a szakmával, közölték vele, hogy Sterlinget a saját igazgatósága tiltotta el az interjúktól - valószínűleg nem véletlenül.

Adam Silver közleményben válaszolt a Sterling által elmondottakra. Azt írta a commish, hogy még csak olvasta az elhangzottakat, a felvételt nem látta, Magic pedig nem szorul az ő védelmére, de szeretne elnézést kérni tőle az NBA nevében, hogy továbbra is az ügy középpontjában kell lennie, és ilyen támadásoknak van kitéve. Silver azt is hozzátette, hogy a Board of Governorsszal továbbra is azon dolgoznak, hogy Sterlinget minél hamarabb eltávolítsák a Clipperstől.

Silveréknek nagyon gyorsan megoldást kell találniuk az ügyre, ugyanis a Játékosok Szakszervezetének egyik vezetője, Roger Mason Jr. a Bleacher Reportnak elmondta, ha nem tudják kitúrni Sterlingéket a Clipperstől, akkor a játékosok bojkottálhatják a következő szezonban a meccseket - ráadásul azt is hozzátette, hogy ez nem csak a Clippers játékosaira vonatkozna, hanem a liga összes kosarasára.

Kicsit előreszaladva a nyári ligára: Eric Griffin a Toronto Raptors csapatában fog szerepelni az SL-ben. Griffin tavaly a Miami Heatnél volt a nyári ligában, és az előszezonban az utolsók között rakták ki a bő keretből, idén Puerto Ricóban játszott.

A végére pedig Shaq, aki továbbra is egy nagy gyerek:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus