Hírmorzsák 2014-05-13 (21:45)

Stan Van Gundy óriásit szakíthat, közel áll ahhoz, hogy a Pistons edzője és elnöke is legyen. A Knicks sajnálja a pénzt Kerrtől, a Warriors ma egy utolsó, elkeseredett próbálkozást tesz nála. A liga Magic Johnsonnak szánja a Clipperst? Arenas megbocsájt Donald Sterlingnek. David Griffin sajtótájékoztató (új edző, cserék, Irving szerepe a döntésekben). A Bulls Devin Harris iránt érdeklődik. Joe Johnson szerint LeBron floppolt a ma hajnali meccs végén. A Sunsnak is külön D-Ligás csapata van már.

Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) forrásai szerint Stan Van Gundy nagyon közel van a megegyezéshez a Detroit Pistonsszal - Vincent Goodwill (Detroit News) forrásai szerint 1-2 napon belül hivatalosan is pontot tehet a két fél az ügy végére, de az összes hírforrás majdnem biztos tényként kezeli, hogy SVG a Pistonsnál köt majd ki. Wojnarowski információi szerint 5 évre 35 millió dollárért kötelezi el magát.

Mint ismeretes, a korábban Miamiben és Orlandóban megfordult trénert a Golden State Warriors is nagyon szerette volna a kispadjára, ám tegnap Floridában találkoztak Van Gundyval, aki teljes kontrollt kért a csapat felett a csapat összeállításával kapcsolatban is. Mivel egy eléggé elismert és aktív GM-je van a Warriorsnek Bob Myers személyében, ráadásul Jerry West konzultál vele a döntésekről, és még Joe Lacob tulajdonos is szeret beleszólni a dolgokba, nem meglepő módon nemet mondtak SVG kérésére.

Ezt követően indult el a Pistons-szál Van Gundynál - a Detroitnak elnöke, GM-je és trénere sincs. Wojnarowski úgy tudja, hogy az elnöki posztot tölti majd be SVG a vezetőségben, és ha ez megtörténik, jó esélye van Otis Smith-nek a GM-i állásra. Smith volt a GM Orlandóban Van Gundy regnálása idején, és a végsőkig kitartott mellette a Dwight Howard-féle ügy közben, után is, valószínűleg most visszakaphatja az akkor Van Gundy iránt megmutatott hűségét.

A Warriors persze tovább próbálkozik edzői fronton, de Wojnarowski szerint elég nagy a pánik azt követően, hogy a két, általuk leginkább kívánt tréner is közel áll ahhoz, hogy más csapatokkal leszerződjön. Steve Kerr egyelőre még nem állapodott meg a New York Knicksszel, és Ian Begley (ESPN New York) értesülései szerint a Knicks nem is hajlandó emelni mostani ajánlatán, inkább négy éves szerződést tennének Kerr elé - ez lehet a Golden State esélye, ugyanis a hírek szerint ők hajlandóak Kerrt túlfizetni, hogy őket válassza inkább.

Kerr ügynöke azt nyilatkozta ma, hogy továbbra is megvizsgálnak minden lehetőséget. Állítólag azért szeretnék őt ennyire az oaklandiek, mert ismerik, tudják, hogy Mark Jacksonnal ellentétben ő jól együtt tudna működni a vezetőséggel. Wojnarowski információi szerint a Golden State elöljárói éppen Oklahoma Citybe tartanak, hogy megpróbáljanak egy utolsó, meggyőző ajánlatot tenni Kerr elé - ma este ő kommentálja a Thunder Los Angeles Clippers elleni találkozóját.

Egy másik "slágertémában" is vannak új hírek: Wojnarowski forrásai szerint Adam Silver és a liga tulajdonosai szeretnék Magic Johnsonnak és partereinek, a Guggenheim Partnersnek eladni a Los Angeles Clipperst - ők állítólag 1 milliárd dollár fölött költenének azért, hogy megvegyék a franchise-t. A hírek szerint Donald Sterling is attól tart, hogy Magic kezébe kerül csapata, ezért is támadta tovább a tegnap esti CNN-es interjújában.

Gilbert Arenas megint bekerült a hírekbe, ezúttal Sterlingnek írt megbocsájtó szép üzenetet. Agent Zero instagramján azt írta, hogy ő lesz az első, aki elfogadja Sterling bocsánatkérését, mert ő is hibázott már párat az életében, és tudja, hogy milyen nehéz tükörbe nézni azok után, hogy sok embernek csalódást okozott. Arenas azt üzente azoknak, akik nem fogadják el Sterling bocsánatkérését, hogy nézzenek a tükörbe, mert senki nem tökéletes, és szerinte a megbocsájtás vet véget a rasszizmusnak, nem a még több gyűlölködés.

A Cleveland Cavaliers GM-je, David Griffin tegnap sajtótájékoztatót tartott, amelyen elmondta, ő keresi majd meg a gárda új vezetőedzőjét, de a tulajdonosnak, Dan Gilbertnek is lesz beleszólása a döntésbe. Azt sugallta a vezető, hogy cserék lesznek a Cavsnél, ugyanis elmondása szerint vannak olyan játékosok, akik nem illenek a csapat játékába. Kyrie Irvingről azt állította, hogy sem Mike Brown kirúgásába nem vonták bele, sem a következő tréner kinevezése előtt nem fognak vele konzultálni. Elmondása szerint nem akarja elsietni az edzőkeresést, nem idő kérdése a dolog, inkább a megfelelő személyt akarja megtalálni.

Aggrey Sam (Comcast SportsNet) forrásai szerint a Chicago Bulls erősen érdeklődik Devin Harris iránt. Harris egy éves szerződése lejárt a Dallas Mavericksnél, a Bulls pedig úgy akar Derrick Rose köré építkezni, hogy az érkezők játéka illeszkedjen mellé.

A Brooklyn Nets dobóhátvédje, Joe Johnson a ma hajnali, Miami Heat elleni vereséget követően azt mondta, hogy a végjátékban nem akart feltétlenül faultot kiharcolni LeBron Jamesen, de látta, hogy a Heat kiscsatára agresszíven védekezik ellene. Johnson próbálta LeBron ellen fordítani agresszivitását, és szerinte az utolsó védekezésnél floppolt ellenfele. James azt nyilatkozta, hogy ha ő nincs pályán, az az ellenfélnek jó, de nem az járt az eszében, hogy öt faultja van, csak szerette volna megakadályozni Johnsont abban, hogy pontokat szerezzen. Sikerült előtte maradnia, és megnehezítenie ellenfele dolgát.

A D-Liga hivatalosan is bejelentette, hogy a Phoenix Suns fiókcsapata ezentúl a Bakersfield Jam lesz, így az arizonaiak a 15. NBA együttes, amelynek saját D-Ligás alakulata van. A Suns a teljes szakmai és financiális részt birtokolja majd az együttesnél, míg a Jam vezetősége a mindennapi üzleti ügyeket intézi, illetve a közösséggel építi majd tovább a kapcsolatokat.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus