Hírmorzsák 2014-05-15 (11:30)

Kerr 5 évre 25 millió dollárért a Warriors vezetőedzője lett. Lacob szerint kockázatot vállaltak, de felkészült szakembernek tartják Kerrt. Iguodalát (csípő, térd) nem kell műteni, Bennett (mandula) azonban kés alá feküdt. Tony Parker combhajlítójával vannak gondok. Pierce még 1-2 évig játszani akar. A Jazz Adrian Griffint és Hollinst nézte ki, utóbbi a Cavs radarján is ott van. Ollie-t több csapat is megkereste, a Lakers még nem. Van Gundynak tetszik Monroe játéka. A Bucks ma hivatalosan is az Edens-Lasry párosé lehet.

Hajnalban komolyabb meglepetésre megegyezett egymással a Golden State Warriors és Steve Kerr, az évek óta szakkommentátorként dolgozó, korábban a Sunsnál GM-i pozíciót betöltő szakember 5 évre 25 millió dollárért lett az oaklandiek vezetőedzője. Kerr azt nyilatkozta, hogy ideális volt számára a Warriors, mert fiatal, tehetséges csapatuk van, és így közel maradhat a családjához. A New York Knicks jó ajánlatot tett neki, hagytak neki gondolkodási időt, Phil Jacksont pedig nagyon nehéz volt visszautasítani mindazért, amit a karrierje érdekében tett, de szerinte ez volt a helyes döntés.

A Knickset kitűnő franchise-nak tartja, a liga egyik zászlóshajójának, de időbe fog telni szerinte, amíg jó irányba terelik a dolgokat az együttesnél, és úgy érezte, hogy 3000 mérföldre a családjától belevágni egy ilyen melóba nem lett volna okos döntés. A Knickshez tartozik az is, hogy Ian O'Connor (ESPN) forrásai szerint 4 évre 20 millió dollár volt az ő legjobb ajánlatuk. Azt nem mondta ki Kerr egyébként, hogy Traingle-t akar-e játszani a Golden State-tel, csak annyit mondott, hogy Lenny Wilkenstől, Gregg Popovich-tól és Phil Jacksontól tanult, eléggé kialakult elképzelései vannak a spacingről és a labdajáratás mikéntjéről.

Joe Lacob, a csapat tulajdonosa azt mondta, hogy imádják Kerrt, mert nagyon felkészült, és a játékosaik érdekében szerződtették. Szerinte a Warriors jövője fényes. A tulaj szerint érthető, hogy az emberek csak az eredményeket, a győzelem-vereség mutatót látják, ezért nem fogják megérteni Mark Jackson leváltását, de több mint 200-an dolgoznak a Warriorsnél, és az a lényeg, hogy együtt tudjanak működni, mert csak így érhetnek el komolyabb eredményeket. Lacob beismerte, hogy kockázatot vállaltak, hiszen Kerrnek nincs edzői tapasztalata, de a menedzsment feladata az, hogy megtalálja a megfelelő embert, és végül is Jackson sem volt korábban tréner sehol, mégis bejött az a húzásuk. Nagyon felkészült szakembernek tartja Kerrt, nagyon sokat dolgozik, és nagy lehetőségek vannak még benne.

Szintén a Golden State-tel kapcsolatos, hogy Andre Iguodalát nem kell műteni. A swingmannek az év végi orvosi vizsgálatok alapján a jobb térdével és csípőjének bal oldalával is vannak gondok, de egyik sem olyan méretű, hogy műtéti beavatkozásra lesz szükség.

Kés alá kellett viszont feküdnie a Cleveland Cavaliers tavalyi 1/1-esének, Anthony Bennettnek - igaz, nem volt túl komoly a beavatkozás, hiszen mandulaműtétje volt a csatárnak.

Ma hajnalban a San Antonio Spurs és a Miami Heat is főcsoportdöntőbe jutott, ez pedig azt is jelenti, hogy a Brooklyn Nets kiesett. A gárda kiscsatára, Paul Pierce Stefan Bondynak (New York Daily News) elmondta, hogy úgy érzi, van még benne tartalék, még 1, maximum 2 évet szeretne játszani, mert még segítségére tud lenni egy csapatnak. Arra nem tért ki, hogy visszatér-e a Netshez vagy sem.

A San Antonio Spursnek nagyon jól jöhet, ha az Oklahoma City Thunder és a Los Angeles Clippers hét meccsig húzza a másik nyugati párharcban, ugyanis ma hajnalban hiába jutottak túl a Portland TrailBlazersen, Tony Parker megsérült. A francia irányító 10 percet játszott mindössze, a combhajlítója közel sem 100%-os, további vizsgálatokra pedig az elkövetkezendő napokban kerül majd sor.

Az edzőkeringőhöz visszatérve kicsit: a Utah Jazz engedélyt kapott a Chicago Bullstól, hogy leüljenek beszélgetni a gárda segédedzőjével, Adrian Griffinnel a Utah főedzői állásával kapcsolatban. Griffin 2008-tól 2010-ig a Milwaukee Bucksnál dolgozott, 2010 óta pedig Tom Thibodeau segédje. A Jazz érdeklődik Lionel Hollins iránt is, aki a Steve Kerr - Warriors házasságot követően természetesen már nem interjúzik a Golden State-tel. Hollinst a Cleveland Cavaliers is kinézte magának. Állítólag Kevin Ollie-t megkereste több csapat is hivatalosan, ám ezek között nincs ott a Los Angeles Lakers a RealGM értesülései szerint.

Kerr mellett Stan Van Gundy is friss kinevezés, első komolyabb döntésére pedig nem is kell sokat várni - el kell döntenie majd, mi legyen a korlátozott szabadügynök Greg Monroe sorsa. A hírek szerint az új elnök-edző nagy rajongója Monroe játékának, és fel is hívta a magasembert még aznap este, hogy kinevezték a Detroit Pistonsnál - Van Gundy mellett a Pistons tulajdonosi köre is kedveli Monroe-t.

A Milwaukee Bucks ma hivatalosan is a Wesley Edens - Marc Lasry párosé lehet, miután a két üzletember üzleti és egyéb hátterét a szokásosnál jobban is átvizsgálták a Donald Sterling-botrány miatt, így ma a Board of Governors ülésen pont is kerülhet az ügy végére.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus