Hírmorzsák 2014-05-15 (21:45)

Prohorov szerint jó munkát végeztek idén a Netsnél. Brooklyni nyilatkozatok (Deron, Garnett visszavonulása, Pierce opciói). Blatche kilép szerződéséből. A Spursé a lotteryvel kapcsolatos napi stat. Mike Brown egy évet pihenne. Tyreke Evanst megműtötték (6-8 hét). Stotts új szerződést kaphat hamarosan a Blazerstől. A Knicks edzőkeresése újraindul (Fisher, Rambis, Lue, Walton, Shaw, Hoiberg, Mark Jackson, Phil Jackson). Riverst 25.000 dollárra büntette a liga. Jamal Crawford nem sokat passzol. Elkezdődött a draftfelmérő, az első adatok.

A Brooklyn Nets tulajdonosa, Mihail Prohorov hivatalos közleményben köszönte meg a menedzsmentnek és a játékosoknak az ebben az évben végzett munkájukat, erőfeszítéseiket. Az orosz milliárdos azt írta, hogy a sok állománybeli változás, sérülések és a gyenge kezdés ellenére sikerült visszatenni a csapatot az NBA térképére, méghozzá a legjobbak közé. A szurkolóknak is megköszönte, hogy jóban és rosszban is az együttes mellett álltak, és azt ígérte nekik, hogy jövőre ott folytatják, ahol idén abbahagyták.

A Netshez tartozik az is, hogy Deron Williams Rod Boone-nak (Newsday) azt mondta, úgy érzi, sok embert cserben hagyott az előző két évben. Régebben úgy lépett pályára, hogy ő a legjobb játékos a parketten, de jó ideje nem érzi így, amikor játszik. A vezetőedző, Jason Kidd azt mondta, hogy Kevin Garnettet nagyon várják vissza a következő szezonra, de döntést kell hoznia a magasembernek, ő pedig pontosan tudja, milyen nehéz eldönteni, mikor kell visszavonulni.

Ha marad, akkor valószínűleg Paul Pierce is újraigazol a Nets-cel, ha viszont Garnett befejezi, akkor Marc Stein (ESPN) információi szerint az a legvalószínűbb forgatókönyv, hogy Pierce a Los Angeles Clippershez igazol, hogy újra Doc Rivers legyen a vezetőedzője.

Még mindig maradjunk a Brooklynnál: Stefan Bondy (New York Daily News) forrásai szerint Andray Blatche kilép szerződéséből, de szívesen maradna a Netsnél. Ez valószínűleg több pénzbe fog fájni a Brooklynnak, mint eddig, mivel Blatche amnesztia által "törölt" szerződése idén nyáron lejár Washingtonban, azaz onnan több pénzt már nem kap. Tavaly nyáron csak Non-Bird jogokkal tudták újraigazolni, idén azonban az Early Bird jogokkal és az MLE-vel évi 5 millió dollár fölött is kaphat Blatche.

A napi statisztika a San Antonio Spursnél: 1997 óta nem voltak a lotteryben, ez a leghosszabb sorozat a ligában. Nem is kevéssel, ugyanis utánuk az Atlanta Hawks áll, de ők is 10 év hátrányban - 2007 óta nem voltak a Top14 húzás között a drafton.

Marc J. Spears (Yahoo Sports) forrásai szerint a Cleveland Cavalierstől nemrég (másodjára is) menesztett Mike Brown úgy tervezi, hogy a 2014/15-ös szezonban nem fog edzősködni, inkább pihen.

Pihenni fog a New Orleans Pelicans hátvédje, Tyreke Evans is, akinek a jobb térdét kellett ma megműteni, hogy kitisztítsanak egy sebet, ezért 6-8 hétig egészen biztosan nem edzhet majd.

Mike Brown lehet, hogy csapat nélkül lesz a következő idényben, Terry Stotts azonban minden bizonnyal nem, ugyanis Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) forrásai szerint a tréner és a Portland TrailBlazers egy több éves szerződéshosszabbításról tárgyalnak. Stottsnak a következő szezonra csapatopciója volt a kontraktusában, de úgy néz ki, hogy hosszabb távra tervez vele a vezetőség, az idei menetelés meggyőzte Neil Olshey-ékat.

A New York Knicksnél most gyakorlatilag újra kell kezdeni mindent, miután Steve Kerr-ről lemaradtak. Marc Stein (ESPN) értesülései szerint olyan fiatal edzőt szeretne Phil Jackson, akivel korábban dolgozott már együtt. Derek Fisher és kis kakukktojásként Kurt Rambis neve is felmerült - utóbbi nem fiatal már azért - Ramona Shelburne (ESPN Los Angeles) infói alapján, de Stein úgy tudja, hogy a Los Angeles Clippers segédedzője, Tyronn Lue, illetve Luke Walton is benne lehet a kalapban.

Azt szintén Stein jelentette, hogy megpróbálja majd a Denver Nuggetstől elcsábítani Brian Shaw-t a Knicks - a tréner a Denver Postnak azt nyilatkozta, hogy nem akar a Knicks vezetőedzője lenni, ő a Denvert irányítja. Chris Broussard (ESPN) megszellőztette, hogy Fred Hoiberg szintén a kinézettek között található. Ian Begley (ESPN New York) egyik forrása szerint Carmelo Anthony nagyon szívesen játszana Mark Jackson irányítása alatt, de azt sem lehet teljesen kizárni, hogy Phil Jackson ül le a kispadra.

A Los Angeles Clippers vezetőedzőjét, Doc Riverst 25.000 dollárra büntette a liga, amiért kritizálta a játékvezetést csapata Oklahoma City Thunder elleni ötödik összecsapását követően. Mint ismeretes, Rivers leginkább azt a fújást sérelmezte, melynek nyomán a labda visszakerült a Thunderhez annak ellenére, hogy látszólag Reggie Jacksont érintette utoljára a játékszer, mielőtt az alapvonalon keresztül elhagyta volna a játékteret.

A Clippersnek egyébként komoly problémája lehet még ez az OKC elleni sorozatban:

Elkezdődött közben Chicagóban a draftfelmérő, óriási tolongás van, mindenki mindenkivel interjúzik kis túlzással, úgyhogy a liga jó része már draft lázban ég. A felmérések eredményeit ezen a linken megnézhetitek!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus