Hírmorzsák 2014-05-16 (13:20)

Kobe-nak nincs beleszólása az új Lakers-edző személyébe, de azért konzultálnak vele folyamatosan. Isiah Thomas a Pistons résztulajdonosa lehet. Kerr nem is akart a Knicks vezetőedzője lenni - tartott Carmelótól, Dolantól és az MSG körüli légkörtől is. Curry egyetért Kerr kinevezésével, és már tudja, miért akarhatták leváltani Mark Jacksont. Sterling még a 2.5 milliós bírságot sem fizeti ki. Wiggins súlypontemelkedése.

A Los Angeles Lakers GM-je, Mitch Kupchak Andy Katznek (ESPN) a chicagói draftfelmérőn elmondta, hogy Kobe Bryantnek nem lesz beleszólása az új vezetőedző kilétébe, ettől függetlenül mivel minden nap ott van a Lakers központjában és edz, készül a következő szezonra, nagyon sok mindent megvitatnak vele. Kupchak elmondása szerint nagyon kevés emberük van egyelőre, igazolniuk kell majd jócskán. Novemberben hosszabbítottak egy jó játékossal, Bryanttel, és több fiatal szabadügynökük is jó teljesítményt nyújtott, úgyhogy lehet, hogy néhányukat megpróbálják majd újraigazolni. Kupchak szerint ettől függetlenül egyértelműen a szabadügynökpiacra kell koncentrálniuk, illetve természetesen előbb arra, kit válasszanak a lottery draftjogukkal.

Vincent Goodwill (Detroit News) forrásai szerint Isiah Thomas a Detroit Pistons kisebbségi tulajdonosa lehet a közeljövőben - a hírek szerint azért olyan nagy részt nem venne meg Tom Gorestól, de nem is tizedszázalékokról lenne szó. A kiszivárgott információk szerint Joe Dumars távozását követően kezdett el erről a témáról beszélgetni Thomas és Gores, akik a Bad Boys Pistons bajnokcsapatára való múlt havi megemlékezésen, illetve az erre való előkészületekkor ismerték meg jobban egymást.

Harvey Araton (New York Times) értesülései szerint Steve Kerr alapvetően sem nagyon akart a New York Knicks vezetőedzője lenni az MSG-ben uralkodó, nagyon változó kultúra és hangulat miatt. Kerr a hírek szerint csak azért kezdett tárgyalni a csapattal, mert jó viszonyban van Phil Jacksonnal, és mert nem tudta, mennyire is akarja őt a Golden State Warriors. Kerr a bizalmasainak azt mondta, hogy szerinte Carmelo Anthony nagyon jó lehetne a Triangle-ben, de nem volt abban biztos, hogy a kiscsatár 30 évesen változtatni akar majd eddigi játékán. Amiatt is aggódotott Kerr, meddig tart ki James Dolan türelme az újjáépülés közben.

Rick Welts, a Warriors vezérigazgatója állítólag megnyugtatta a csapat új trénerét azzal kapcsolatban, hogy Mark Jacksont két sikeresnek mondható szezon után menesztették. A magyarázat az volt, hogy Jackson nagyon sok mindenkivel nem jött ki a vezetőségen és a szakmai stábon belül, nem csak Joe Lacob tulajdonossal voltak gondjai.

Az oaklandiek legnagyobb sztárja, Stephen Curry is nyilatkozott, Jackson menesztését követően először - a hátvéd még Kerr kinevezését megelőzően beszélt az új trénerével, és nem sokára újra megteszik ezt már személyesen is. Curry elmondása szerint az lesz a legfontosabb, hogy milyen viszonyt tud velük kialakítani új mesterük, hogy mennyire tudja belőlük kihozni a legtöbbet, mennyire tudja őket állandóan kihívások elé állítani, egy magasabb szintre juttatni. Curry szerint Kerrnek ezzel nem lesz gondja. Ki kell alakítania a saját edzői stílusát, de egyetért a kinevezésével.

Jacksonról annyit mondott, hogy még mindig nehéz azt megemészteni, ahogyan lezajlottak az események, de hallott már arról, hogy nem volt minden olyan szép, mint amilyennek ők, a játékosok látták. Az ő szemszögéből nézve nem volt semmi problémája volt vezetőedzőjével, sőt, nagyon jó viszonyt ápoltak, ő nem látta azt az arcát, amit állítólag mások felé mutatott. Nagyon sok dolgot hallott, miért kellett Jacksonnak távoznia, és bár több dologgal nem ért egyet, most már tudja, hogyan gondolkodott a vezetőség, miért akarhattak változtatni.

A Los Angeles Clippers tulajdonosa, Donald Sterling felfogadott egy híres, trösztellenes ügyvédet, Maxwell Blechert, aki már levelet is írt a liga elnökének, Rich Buchanennek. A Sports Illustrated információi szerint a levélben az áll, hogy Sterling nem fizeti ki a rá kiszabott 2.5 millió dolláros bírságot, mert nem csinált semmi rosszat, ezért semmilyen szankció nem indokolt irányában. Ez pont a tulaj saját szavaival áll szemben, az Anderson Coopernek (TNT) adott interjújában ugyanis azt mondta Sterling, hogy hatalmas hibát követett el.

Andrew Wiggins ugyan nincs ott a chicagó draftfelmérőn, súlypontemelkedése azonban így is rendben van. Ez a nem rég készült kép tegnap óta már bejárta a teljes internetet:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus