Hírmorzsák 2014-05-19 (22:10)

Love-ot a draft előtt nem cseréli a Minnesota, a Knicks is szeretne bejelentkezni az erőcsatárért. A Grizzlies segéd GM-je és a vezérigazgatója már nincs a csapatnál, Tom Thibodeau-ra akarnak rámenni. Turner ott lehet a Miami elleni második meccsen. A Spurs nem hiszi el, hogy Ibaka nem játszik ellenük, Parker viszont biztosan ott lesz az első meccsen. SVG nem akar cserélni az edzőtábor előtt. Gortat és Ariza is maradna Washingtonban. Sterlinget június elején túrhatják ki a ligából hivatalosan is. Központosított visszajátszás-rendszer lesz a következő idénytől. Mirotic jövője továbbra is kérdéses. David Blatt az NBA-be tart?

A Minnesota Timberwolves tulajdonosa, Glen Taylor Jerry Zgodának (Star Tribune) azt mondta, egészen biztosan nem cserélik el Kevin Love-ot a június 26-ai draft előtt - ez több szempontból is előnyös, mivel például azon csapatok nem adhatnak addig 2015-ös elsőköröst Love-ért, akiknek idén nincs pickjük, de a játékosbörzét követően azt a draftjogukat is szabadon cserélhetik el. Taylor egyébként azt mondta, hogy egyelőre még nem beszélt Flip Saundersszel az erőcsatár elcseréléséről, azt pedig megerősítette, hogy Love nem kért cserét.

Marc Berman (New York Post) értesülései szerint a New York Knicks is szeretne bekerülni a Love-val kapcsolatos pletykákba Tyson Chandler és Iman Shumpert lejárójával, de gyakorlatilag az egész liga úgy gondolja, hogy minimális esélye van csak a Knicksnek az erőcsatárra, mivel a 2018-as első körös draftjoguk a legelső, amit elcserélhetnek.

A liga hivatalos közleményben tudatta, hogy megkezdték a folyamatot, amelynek segítségével meg akarják fosztani Donald Sterlinget tulajdonosi jogkörétől. A kiadvány szerint május 27-éig kell Sterlingnek válaszolnia a felhozott vádakra, addig reagálhat a történtekre, illetve az elhangzottakra, és lesz egy külön Board of Governors ülés is, amelyen megvédheti magát. A tulajdonosok szavazására pár nappal később, június 3-án kerül majd sor - ha ezen 3/4-es szavazati aránnyal úgy döntenek, hogy Sterlinget a ligán kívül akarják tudni, akkor onnantól kezdve sem ő nem tulajdonosa a csapatnak, sem a franchise másik 50%-át birtokló felesége.

Pillanatok alatt széteshet a Memphis Grizzlies vezetősége, Marc Stein (ESPN) forrásai szerint ugyanis a tulajdonos, Robert Pera és a menedzsment összeveszett. A segéd GM-et, Stu Lash-t már el is küldték a csapattól, a vezérigazgató, Jason Levien pedig a hírek szerint pont emiatt lemondását fontolgatja. Lash mellett John Hollingert is Levien vitte a csapathoz, az ő, illetve David Joerger vezetőedző jövője is erősen kérdéses. Közben Pera kiadott egy közleményt, amelyben azt írta, hogy Lash mellett Levien is elhagyta a csapatot, és minden teendőjük ezentúl a GM, Chris Wallace dolga lesz ideiglenesen.

Bill Simmons (Grantland) forrásai szerint ha nagytakarítás lesz a Memphisnél, akkor Tom Thibodeau-ért megpróbálnak cserélni a Chicago Bullsszal, és egy Stan Van Gundy-féle pozíciót adni a Chicago jelenlegi trénerének - tehát a személyi döntéseket is ő hozná. Amennyiben sikerül valamit tető alá hozni, akkor Simmons értesülései szerint Fred Hoiberget akarják a chicagói kispadra.

Ha már szóba került, akkor folytassuk vele: a Detroit Pistons új vezetőedzője, Stan Van Gundy David Mayónak (MLive.com) azt nyilatkozta, hogy nem fog semmit elsietni, így az edzőtáborig, a szezon kezdetéig nem igazán várható változás az autóvárosiak keretében, előbb meg akar ismerni mindenkit. Ha ez előtt az időpont előtt lesz bármilyen történés, akkor az valószínűleg olyan lehetőség lesz, amin nem kell gondolkodniuk, de az olyan esetekkel várni akar, amikor komolyabb döntést kell hoznia.

Az Indiana Pacers swingmanje, Evan Turner ma már edzett, miután a ma hajnali, Miami Heat elleni első mérkőzést még kihagyta torokbántalmai miatt. Turner a holnap esti második meccsen már Frank Vogel vezetőedző rendelkezésére áll.

A másik konferenciadöntőben elvileg biztosan nem lesz ott Serge Ibaka, a San Antonio Spurs viszont ezt nem hiszi el. Tony Parker a San Antonio Express Newsnak elmondta, hogy akkor hiszi el, hogy a spanyol válogatott magasembere nem játszik, ha majd ma este látja, hogy nincs ott a pályán. Kawhi Leonard annyit tett ehhez hozzá, hogy nem biztosak abban, játszik-e Ibaka vagy sem, de igazából nem is számít ez, mert szerintük a Thunder így is, úgy is jó csapat. Parkerhez tartozik, hogy ő viszont biztosan ott lesz a parketten, miután felépült combhajlító-sérüléséből.

A Washington Wizards szeretné megtartani Marcin Gortatot és Trevor Arizát is a nyáron, és mindkét játékos azt mondta, ők is szívesen maradnának. Ariza azt emelte ki, hogy számára a bizalom a legfontosabb a csapat vezetősége és a társai irányából is, és mindkét oldalról érzi most ezt. Gortat azt mondta, hogy félt, mikor elcserélték a Sunstól, nem tudta, hogyan fog beilleszkedni új csapatába, és John Wallról is sokat pletykát hallott, a győzelmek viszont felgyorsították beilleszkedését, most már szereti a várost és a csapatot is. Gortathoz tartozik, hogy nyáron nem lesz ott a lengyel válogatottban, inkább készül a következő szezonra.

A liga hivatalos bejelentése alapján a következő idényben már központi gépeken fogják megnézni a visszajátszásokat.

A Chicago Bulls GM-je, Gar Forman a múlt heti, chicagói draftfelmérőn azt nyilatkozta, hogy biztosak abban, hogy Nikola Mirotic valamikor átteszi székhelyét Amerikába, jó kapcsolatot építettek ki vele, azt viszont nem tudják, hogy mikor indul el NBA karrierje, idén vagy csak jövőre.

A Real Madrid sztárjához kapcsolódik közvetve, hogy a Mirotic csapatát a hétvégi Euroliga-döntőben legyőző Maccabi Tel-Aviv vezetőedzője, David Blatt hamarosan az NBA-be kerülhet, egy meg nem nevezett vezető ugyanis az ESPN-nek azt nyilatkozta, hogy az izraeli csapat gyakorlatilag minden poszton gyengébb volt a spanyoloknál, kivéve az edzők személyét.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus