Hírmorzsák 2014-05-20 (09:30)

Ha kiteszik Memphisből, a TWolves vezetőedzője lehet Joerger, a GM szerint a tréner marad a Grizzliesnél. Ollie hosszabbított a UConn-nal. Fisher addig nem beszél Phil Jacksonnal a Knicks vezetőedzői posztjáról, amíg a Thunder életben van. Woodson minél előbb újra edzősködni akar. Love-hírek (Rockets, Warriors). A Boston nem kapkod a nagy lehetőségeik ellenére sem. A Magicnek is külön D-Ligás csapata van. Mi van Embiid hátával? A Suns irányítót is húzhat a drafton. Hajnalban lottery sorsolás!

Mint arról tegnap este beszámoltunk, szinte derült égből villámcsapásként hatott, hogy kezd szétesni a Memphis Grizzlies vezetősége, ugyanis távozott Stu Lash (segéd GM), illetve Jason Levien (vezérigazgató) is. Az első hírek szerint David Joerger vezetőedző állása is bizonytalan lett ezzel, állítólag Tom Thibodeau a kinézett jelöltjük a posztra - illetve az elnöki pozícióra is -, de Joerger ebben az esetben sem maradna sokáig kispad nélkül, ugyanis Marc Stein (ESPN) forrásai szerint a Minnesota Timberwolves főedzői posztjára az egyik legesélyesebb lesz, ha menesztése megtörténne Memphisben - régóta nagyon jó kapcsolatot ápol Flip Saundersszel.

Geoff Calkins (The Commercial Appeal) beszélt az ideiglenesen szinte minden felszabaduló feladatot megkapó memphisi GM-mel, Chris Wallace-szal, aki azt nyilatkozta, hogy Joerger az edzőjük és ő is marad.

Ami biztos, hogy Kevin Ollie kiszállt az edzőkeringőből, ugyanis tegnap este megegyezett a Connecticut egyetemmel egy hosszabbításban, amely évi 3 millió dollárt garantál számára - azt nem tudni, milyen hosszú ideig. Mint ismeretes, Ollie idén bajnokságot nyert a Huskies-zal, és nagyon sok NBA gárda érdeklődött iránta, ezek szerint kevés sikerrel.

Az Oklahoma City Thunder játékosa, Derek Fisher Frank Isolának (New York Daily News) a ma hajnali, San Antonio Spurs elleni mérkőzés előtt elmondta, hogy nem fog beszélni Phil Jacksonnal a New York Knicks vezetőedzői posztjáról, amíg nincs vége a szezonjának. Megérti, hogy Jackson minél hamarabb szeretné meghúzni azokat a dolgokat, amiket meg kell annak érdekében, hogy nyerő együttest csináljon a Knicksnél, de neki munkája van, és szerinte volt főnöke érti ezt meg legjobban, nagyon sokat tanult tőle arról, hogy kezelje a dolgokat a szezon ezen szakaszában.

A Knickshez tartozik, hogy volt trénerük, Mike Woodson az ESPN egyik rádióműsorában elárulta, szeretne olyan hamar újra az NBA-ben edzősködni, amilyen hamar csak lehet, nem nagyon akar pihenni vagy másfajta munkát keresni.

A Kevin Love-saga folytatódott hajnalban is. Brian Windhorst (ESPN) úgy tudja, hogy a Minnesota Timberwolves már tavaly is próbálta felmérni azt, melyik csapat mit adna az erőcsatárért. Sam Smith (Bulls.com) forrásai szerint a Houston Rockets meg van róla győződve, hogy jó esélyük van Love-ra egy Chandler Parsons és Ömer Asik köré épülő csomaggal. Marcus Thompson (Bay Area News Group) értesülései szerint a Golden State Warriors nem adja Klay Thompsont az erőcsatárért.

Ugyancsak Love-hoz tartozik részben, hogy a Boston Celtics tulajdonosa, Wyc Grousbeck a Boston Globe-nak elárulta, még csak a telefont sem veszik fel addig, amíg meg nincs a lottery eredménye, és nem tudják pontosan, ki melyik picket birtokolja. Ha ez megtörtént, akkor indulnak meg a beszélgetések. A GM, Danny Ainge annyit tett ehhez hozzá, hogy tudja, hogy ezen a nyáron nagy lehetőségeik vannak, de ahhoz, hogy valami nagyot lépjenek, cserepartnereket is kell találniuk, és úgy gondolja, az emberek fel sem fogják, mennyire nehéz egy-egy tranzakciót tető alá hozni.

Az Orlando Magic és az Erie Bayhawks három évre megegyeztek, hogy utóbbi lesz a Magic kizárólagos D-Ligás csapata. Az együttműködés az ún. hibrid fajta, azaz a Magic irányítja a kosárlabdával kapcsolatos tevékenységeket, de minden más a Bayhawks vezetőinek hatáskörébe tartozik.

A drafthoz közeledve az egyik legnagyobb kérdés az, hogy mi van Joel Embiid hátával - a Kansas egyetem centere a szezon vége felé sérült meg, de a múlt heti chicagói draftfelmérőn sem volt ott, így a csapatoknak fogalmuk sincs, milyen állapotban van. Az egyik GM a felmérőn azt nyilatkozta, hogy az egyetlen kérdéses dolog ez vele kapcsolatban, de nem hiszi, hogy Embiid kicsúszik a Top3-ból, ha csak nem kapnak nagyon rossz előrejelzéseket az orvosoktól.

A Phoenix Suns két legjobb játékosa irányító poszton található, ám Paul Coro (Arizona Republic) forrásai szerint nem zárta ki az együttes, hogy egyes posztra húz majd a drafton. Mint ismeretes, Eric Bledsoe idén korlátozott szabadügynök, Goran Dragic pedig jövő nyáron kiléphet szerződéséből.

A drafthoz tartozik az is, hogy ma este lottery - pontosabban hajnal 2-kor, az ESPN csatorna közvetíti, tehát lesz majd hozzá élőképes közvetítés is.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus