Hírmorzsák 2014-05-20 (22:30)

Ibaka visszatérne a döntőben. Napi stat: Parker az All-Time top10-ben. A Spurs-franchise titka (videó). Rubio szerint Kevin Martin vagy ő jobb vezére lenne a Minnesotának, mint Love. A Bucks idén még nem nevez ki új vezetőséget, Mayót elcserélnék, kettest draftolnának. Hivatalosan is újra létezik a Charlotte Hornets. Wiggins szerint neki kellene az 1/1-nek lennie. Hajnalban lottery (élőképes link). Memphis-hírek (Hollinger, egymás alá dolgozó vezetők). Dempst meneszthetik a Pelicanstől, Joe Dumars lehet az utódja.

Hiába jelentette be a nyugati döntő előtt az Oklahoma City Thunder, hogy Serge Ibakát az egész PO-ra elvesztették vádlisérülése miatt, a spanyol válogatott erőcsatára szeretne játszani még idén, és a hétvége folyamán el akar kezdeni dobálni. Scott Brooks vezetőedző az első mérkőzést követően azt nyilatkozta, hogy nem tér vissza játékosa, és a csapat egyáltalán nem is számol vele a nyugati döntő alatt, de állítólag még reménykednek abban, hogy esetleg a döntőre fel tud épülni, amennyiben a Thunder továbbjut - elvileg 1-2 hónap a felépülési idő.

Ugyanehhez a párharchoz tartozik, hogy a Spurs irányítója, Tony Parker a rájátszások történetének 10. legtöbb gólpasszát osztotta már ki, miután ma hajnali teljesítményét követően 186 meccsen 994 asszisztnál áll. A top3 és főleg a listavezető Magic Johnson (2346) befoghatatlan a francia játékos számára, ám a negyedik helyezett Larry Bird 1062 gólpasszal áll, az reális célkitűzés lehet Parker számára akár még idén is.

Még mindig a Spurshöz tartozik egy egészen kiváló videó, amit az utóbbi 20 év egyik legmeghatározóbb franchise-áról készítettek:

A Minnesota Timberwolves spanyol irányítója, Ricky Rubio egy spanyol napilapnak azt nyilatkozta, hogy nagyra tartja Kevin Love-ot, hatalmas statisztikákat produkál, de nem neki kellene a TWolves vezérének lennie, mert nem olyan a fellépése és a kommunikációja sem, amivel sikeres vezető lehet. Rubio szerint Kevin Martin lenne erre alkalmas leginkább Minnesotában, vagy ő maga, de nem Love. Valószínűleg nem segítette annak az ügyét, hogy az erőcsatárt maradásra bírják.

Zach Lowe (Grantland) úgy tudja, hogy a Milwaukee Bucks nagy valószínűséggel egy évig megtartja még John Hammond GM-et és segédjét, David Morwayt, az új tulajdonosok pedig csak jövő nyáron keresnek helyükre új szakembereket. Szintén a Buckshoz tartozik, hogy Gery Woelfel (Racine Journal Times) információi szerint OJ Mayo eladó, illetve nagyon szeretnének szerezni egy dobóhátvédet a draftról - ehhez valószínűleg cserélniük kell majd, hiszen a saját pickjükkel valószínűleg nem azt fognak draftolni.

Fontos lenne egy nagy sztár behúzása számukra, mivel egy GM a Forbes.com-nak azt nyilatkozta, hogy ami régen a Los Angeles Clippers volt, az most a Bucks - az ügynökök bárhova "elnyomják" ügyfeleiket, csak Milwaukee-ba ne kelljen menniük.

A Charlotte Bobcats hivatalos is Charlotte Hornets lett a mai napon. A franchise megkapja az eredeti Hornets statisztikáit 1988-as ligába lépésüktől kezdve 2002-ig - ekkor költözött a gárda New Orleansba. A Bobcats 2004-ben lett az NBA tagja. Lesz egy ünnepélyes bemutatás is a mai lottery előtt.

Ha már szóba került, akkor ne felejtsétek: hajnal 2-től lottery húzás. Élőképes streamet ezen a linken találtok!

A draft egyik, ha nem a legjobban várt játékosa Andrew Wiggins, aki a Zagsblognak azt nyilatkozta, hogy szerinte 1/1-nek kellene lennie. Azt mondta, hogy ez ő, mindig az első helyre, mások fölé helyezi magát, ennyire magabiztos. Szerinte Joel Embiid és Jabari Parker is ugyanígy gondolkodnak. Azt is hozzátette, hogy nem dől össze a világ, ha mégsem ő lesz az idei draft első választottja, mert nagyon sok nagyszerű játékos, legenda nem volt 1/1-es.

Geoff Calkins (Memphis Commercial Appeal) forrásai szerint nemcsak David Joerger maradhat a helyén, hanem az elnöki posztot betöltő John Hollinger is - igaz, arról nincs információ, hogy az ESPN egykori szakírója akar-e maradni a Grizzliesnél. Calkins úgy tudja, hogy Jason Levien volt vezérigazgató egyik pártfogoltja, David Mincberg is szerepet játszott Levien kirúgásában, de az egykori vezetőnek voltak már gondjai a csapatban való gondolkodással és közös munkával a Sixersnél és a Kingsnél is korábban, ez a dolog is megismétlődhetett most külső segítség nélkül is.

A New Orleans Pelicansnél is történhet változás, miután Lowe értesülései szerint egyre több a nézeteltérés Dell Demps GM és Monty Williams vezetőedző között. Többen úgy gondolják liga szerte, hogy még idén nyáron leválthatják Dempst, és amennyiben ez megtörténik, úgy Joe Dumars az egyik legesélyesebb a posztra - a detroiti ex-GM nagyon jóban van a New Orleans Saints NFL csapatának vezetőivel, így többek között a Pelicanst birtokló Tom Bensonnal is.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus