Hírmorzsák 2014-05-24 (11:00)

Donald Sterling megbízta a feleségét, hogy adja el a Clipperst - a legesélyesebb vevők listája. George, Ibaka és Oden is játszik a főcsoportdöntők harmadik meccsein? Spoelstra megfogadja játékosai tanácsait is. Gibson lesz a Bulls kezdő erőcsatára a következő szezonban. Byron Scott szerint ő a tökéletes fit a Lakers vezetőedzői posztjára. Henderson jobb csuklóját megműtötték. Embiid impresszív edzésen van túl, erősödött az 1/1 esélye. Rondo körül sok a kérdőjel a többi GM-nél. A Nuggets elnöke csalódott lenne, ha egészségesen nem kerülnének PO-ba, szerinte vízválasztó szezon következik számukra.

Komoly előrelépés lehet a Los Angeles Clippers ügyében, ugyanis Ramona Shelburne (ESPN Los Angeles) forrásai szerint Donald Sterling engedélyt adott a feleségének, Shelly Sterlingnek, hogy eladja a franchise-t. A rasszista kijelentései miatt örökre eltiltott Sterling ügyvédje három hónapos haladékot kért a meghallgatás előtt a ligától, ám ezt gyorsan elutasították Adam Silverék, ezt követően gondolta át pozícióját a tulaj és döntött amellett, meggyorsítja kicsit távozását az NBA-ből. A dolgot bonyolíthatja, hogy Shelly Sterling a hírek szerint nem akarja eladni teljesen a csapatot, kisebbségi tulajdonosként maradni akar a Clippersnél, azt pedig nem tudni, a liga engedi-e ezt számára, így a férje elleni vádak továbbra is élnek, június 3-án pedig meghallgatás lesz, az előzetes tervek szerint.

Bill Simmons és Brian Windhorst (mindketten ESPN) forrásai szerint jóval 1.5 milliárd dollár fölött kelhet el a Clippers, közel a 2 milliárdhoz. Simmons szerint nagyon sok érdeklődő lesz: a már hallott Magic Johnson - Guggenheim Partners együttműködés mellett a már szintén beharangozott David Geffen és Larry Ellison is ott lehetnek. Simmons további listája, akikre figyelni kell: Rick Caruso, aki a Los Angeles Dodgersért folytatott küzdelemben alulmaradt; Patrick Soon-Shiong, aki a Lakers 4%-át birtokolja; Casey Wassermann, akinek nagyon jó kapcsolatai vannak Silverrel; illetve Yao Ming, aki kínai befektetőcsoportot toboroz éppen, hogy megfelelő ajánlatuk legyen a Clippersre. Yao már a Milwaukee Bucksot is meg akarta venni, de erről letett, mikor Herb Kohl kijelentette, hogy a franchise-nak a városban kell maradnia.

Két visszatérő is lehet a főcsoportdöntőkben. Egyrészt az Indiana Pacers kiscsatára, Paul George, aki meccset ugyan nem hagyott ki, az előző három napot azonban az NBA agyrázkódást követő kötelező protokolljának teljesítésével töltötte. Mivel George minden egyes lépés után tünetmentes volt, így engedélyt kapott arra, hogy vasárnap hajnalban játsszon a Miami Heat elleni harmadik mérkőzésen - már amennyiben a mai, meccs előtti dobóedzésen semmilyen komplikáció nem lép fel.

Másrészt az Oklahoma City Thunder magasembere, Serge Ibaka a vártnál sokkal gyorsabban gyógyul, az első könnyebb futás és dobások után egyáltalán nem fájt a vádlija, így nagyon könnyen előfordulhat, hogy ott lesz a San Antonio Spurs elleni harmadik mérkőzésen. Hatalmas szüksége lenne egy egészséges Ibakára a Thundernek, hiszen átjáróház eddig festékbeli védekezésük a Spurs ellen, de nagy kérdés, hogy ha pályára is léphet, milyen állapotban van ténylegesen.

A Pacers ellenfelénél, a Miami Heatnél Erik Spoelstrát dicsérték a játékosok, a vezetőedző ugyanis nagyon sokszor hallgatja meg őket meccsek közben, fogadja meg a tanácsaikat - például LeBron James javasolta neki az Indiana elleni második meccsen, hogy Norris Cole fogja Lance Stephensont. Dwyane Wade a Miami Heraldnek azt mondta, hogy bizonyos helyzetekben hallgat a megérzéseikre Spoelstra, és enélkül nem lennének bajnokok. Nem lennének az a csapat, ami most, ha nem értené meg mindkét oldal, hogy nincs mindenre válaszuk, ezért meg kell hallgatniuk a másikat is, együtt oldják meg a felmerülő problémákat.

Szintén a kétszeres címvédőhöz tartozik, hogy Spoelstra tegnap elmondta, Greg Oden nagyszerű héten van túl, jól festett az edzéseken, úgyhogy a harmadik összecsapáson pályára kerülhet.

Joe Cowley (Chicago Sun-Times) értesülései szerint a Chicago Bulls közölte Taj Gibsonnal, hogy ő lesz a csapat kezdő erőcsatára a következő idényben - ezt egyébként Gibson is megerősítette később, azt mondták neki, hogy testileg és lelkileg is úgy készüljön, hogy kezdeni fog. A magasember egy telefoninterjúban elmondta, hogy nagyon izgatott, mert erre várt nagyon régóta. Amikor Carlos Boozer hat meccsen sérült volt és ő kezdett, nagyon élvezte, nagyon jól érezte magát. Ezzel gyakorlatilag biztossá vált, hogy vagy elcserélik, vagy amnesztiával kivásárolják Boozert a nyáron - bár a hírek szerint Kevin Love-ra vagy Carmelo Anthonyra is rámennének, ehhez azonban Gibsont is cserélniük kellene, vagy az említett két sztárnak nagyon olcsón kellene aláírnia, esetleg jelenlegi csapataiknak egy sign-and-trade-ben Boozert is be kellene nyelniük.

Byron Scott az ESPN Radio egyik adásában elmondta, hogy szerinte ő a tökéletes ember a Los Angeles Lakers vezetőedzői posztjára. Scott 14 szezonjából 11-et az aranysárga-liláknál töltött, utolsó évében pedig a Kobe Bryanttel is együtt játszott.

A Charlotte Hornets dobóhátvédjének, Gerald Hendersonnak a jobb csukolóját tegnap megműtötték - az artroszkópiás beavatkozás során egy hegszövetet távolítottak el a kezéből. Két hétig nem mozdíthatja a csuklóját Henderson, utána kezdődik a rehabja, de a következő idény elejére minden bizonnyal 100%-os állapotban lesz újra.

Mint arról tegnap beszámoltunk, Sam Amico (FOX Sports Ohio) forrásai szerint a Cleveland Cavaliers aggódik Joel Embiid háta miatt, ezért jelenleg nem is ő van náluk az első pozícióban. A Kansas ex-centere egy elég erős edzésen van túl, amelyet több újságíró is megtekintett, Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) például azt írta, hogy el sem tudja képzelni, hogy valaki ne Embiidet válassza, akinek ugyan hátsérülése volt a szezon végén, ám ennek jelenleg nyoma sincs. A középjátékos Chad Fordnak (ESPN) elmondta, az elmúlt három hétben nagyon sokat dolgozott. 15 fontot - nagyjából 7 kiló - szedett magára, de a szemtanúk szerint a robbanékonysága és a gyorsasága is megmaradt a régi, ráadásul a tempói is jól mutattak. Az egyik játékosmegfigyelő Adam Zagoriának (SNY.tv) azt mondta, hogy minden úgy festett Embiidnél, ahogy kellett: a futása, a dobása, a zsákolásai. Hajlékonynak tűnt a játék közben és a nyújtásnál is, úgyhogy látszólag semmi baja nincs, egyértelmű 1/1-nek kellene lennie.

Steve Bulpett (Boston Herald) értesülései szerint a ligában dolgozó GM-ek úgy gondolják, Rajon Rondo a liga legjobbjai közé tartozik, mikor a legjobb formájában van, de nagy kérdőjelek vannak bennük a személyiségével, illetve a kiegyensúlyozottságával kapcsolatban.

A Denver Nuggets elnöke, Josh Kroenke a Denver Postnak elárulta, hogy nagyon csalódott lenne, ha a következő szezonban egészségesek lennének, és így sem kerülnének be a rájátszásba. Természetesen mindig nyitottak a cserékre, folyamatosan próbálják javítani állományukat, de úgy érzi, néha az a legjobb, ha a folytonosság jegyében hagyják az aktuális állományt összeérni. Azt is hozzátette, hogy szerinte a Carmelo Anthony-csere olyan nagy hatással volt a franchise-ra, amelynek utóhatásait még 4-5 éven keresztül érzik. Kroenke szerint jövőre fontos szezonjuk jön, ugyanis ez lesz a negyedik, mióta elcserélték sztárjukat, nagyon sok kérdésre választ fognak kapni, de nemcsak a játékosok, edzők, hanem vezetők szinjtén is.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus