Hírmorzsák 2014-05-26 (11:30)

Joerger nem lesz a Minny vezetőedzője, további hírek Memphisből (Jeff Van Gundy, Pera-Joerger, Matt Lloyd). Hollins a Lakersszel, Lue a Cavsszel interjúzik. A Cleveland több dolog miatt sem akar maximum szerződést adni Irvingnek. Shelly Sterling Steve Ballmerrel találkozott, de belépett a képbe a Grant Hill vezette befektetői csoport is. Három jelölt a Detroit GM-i posztjára. Cuban azt akarja, hogy a Spurs nyerjen, Duncan visszavonuljon. Battier a legjobb csapattárs. Ray Allen hamarosan abbahagyja a játékot. Stephenson szerint sikerült LeBron agyába másznia, felidegesítenie ellenfelét. Bosh nem akar a darálóban játszani. Mérési eredmények Wigginsről és Embiidről.

Az éjszaka folyamán eldőlt, hogy Dave Joerger nem lesz a Minnesota Timberwolves vezetőedzője, miután a tréner közölte a Memphis Grizzlies-zel, hogy marad a csapatnál. Marc Stein (ESPN) forrásai szerint a TWolves és a Grizzlies között megrekedtek a tárgyalások a hétvége folyamán a Joergerért fizetendő kompenzációról, a Minnesota ugyanis nem akart semmit sem fizetni egy olyan edzőért, akit megegyezés nélkül is meneszthetnek posztjáról. Darren Wolfson (1500 ESPN Twin Cities) úgy tudja, a Minnynél 2 millió dollár környékére saccolják egy második körös draftjog értékét, ezért nem akartak feladni egyet sem Joergerért.

Stein még korábban azt írta, hogy Jeff Van Gundy a legesélyesebb jelölt az edzői posztra, ha Joerger a Minnesotához távozik, ráadásul testvére, Stan Van Gundy mintájára megkapná az elnöki posztot is - amely Jason Leviené volt még nem is olyan régen -, ez azonban nyilvánvalóan tárgytalanná vált a hajnali események tükrében.

Azt is hozzá kell tenni azonban, hogy Chris Mannix (Sports Illustrated) úgy tudja, szinte semmi esély nincs arra, hogy Joerger a Memphis vezetőedzője legyen jövőre is, a menedzsmenttel nincs túl jó viszonyban, úgyhogy könnyen lehet, hogy bejön a Minny számítása, Joergert menesztik, nekik meg nem kell fizetniük majd semmit. Ennek ellentmond az, hogy Joerger Ronald Tillerynek (The Commercial Appeal) azt nyilatkozta, hogy találkozott Robert Perával, a tulajdonossal, és a beszélgetések még számára is meghökkentő módon jól sikerültek, könnyen előfordulhat, hogy közös nevezőre jutottak a felek. Mannix Perához közelálló forrásai szerint azt teszi a tulaj, amit a legjobbnak gondol, hajlandó költeni egy nyerő csapatra, csak nem érti még, hogyan működnek a dolgok az NBA-ben.

A Memphisnél a GM-i posztra is van már jelölt - az állást jelenleg Chris Wallace tölti be, de neki már Levien alatt is csak látszatmunkája volt, lényegében az elnök hozta helyette az összes fontos döntést. A kinézett szakember Matt Lloyd, aki jelenleg az Orlando Magic segédGM-je, és dolgozott korábban a Chicago Bulls vezetőségében is.

Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) több edzői hírrel is jelentkezett. Egyrészt a Memphis volt vezetőedzője, Lionel Hollins is esélyes lett a Los Angeles Lakers kispadjára, és elvileg a múlt héten interjúztak is a felek - Mike Dunleavy és Byron Scott után ő volt a harmadik, akivel az aranysárga-lilák beszélgettek a posztról. Mivel Kobe Bryant olyan trénert akar, aki már bizonyított korábban, Hollins kezei alatt pedig felépült a Grit and Grind Grizzlies, az utolsó három szezonjában a PO-ban is ott voltak, így ő megfelelő jelölt lehet a sztár számára is.

Szintén Wojnarowski hozta le, hogy Tyronn Lue ezen a héten interjúzik a Cleveland Cavaliersszel. Az ohiói együttes eddig az egyetemi trénerek között nézelődött, most jönnek a sorban a segédedzők, illetve a volt vezetőedzők, hosszú folyamat előtt vannak még tehát. Lue 10 éves játékoskarrier után kezdett el edzősködni, 5 éve Doc Rivers segédje.

A Clevelandhez tartozik, hogy Mitch Lawrence (New York Daily News) információi szerint nem akarnak maximum szerződést adni Kyrie Irvingnek - az irányító a nyáron már hosszabbíthat, amennyiben egyezségre tudnak jutni a csapattal. A hírek szerint a Cavs elcserélni nem akarja Irvinget, csak ha a hozzá közel állók továbbra is azt terjesztik, hogy mindenképpen el akarja hagyni az alakulatot. Maximum szerződést viszont két dolog miatt nem akarnak neki adni: egyrészt mert nem bizonyította, hogy jó vezér, másrészt pedig mert három év alatt elég sok olyan ügy volt, amelyből az jött le a vezetőknek, hogy problémaforrás az öltözőn belül.

Kicsit vissza Los Angelesre: a CBS Sports értesülései szerint Shelly Sterling tegnap találkozott Steve Ballmerrel - az üzletember tagja volt a Chris Hansen-féle befektetői csoportnak, amely a Sacramento Kingst Seattle-be költöztette volna. Ballmer azt nyilatkozta, hogy ha szándékában áll megvásárolni a Clipperst, akkor költöztetni nem akarja a franchise-t, Los Angelesben gondolkodik a csapattal a jövőben is. Elmondása szerint mivel már nem dolgozik, így jóval mobilisabb, mint volt 1-1.5 évvel ezelőtt, ha pedig elvinné őket más városba, az csak csökkentené a csapat értékét.

Szintén a Clippers megvásárlásához tartozik, hogy Marc Stein (ESPN) forrásai szerint Grant Hill társult két kaliforniai milliárdossal, Tony Resslerrel és Bruce Karsh-sal, hogy ők is részt vegyenek a csapatért folytatott licitháborúban. Az ESPN szerint akár 1.5 milliárd dollár is lehet a gárda "kikiáltási ára", a Hill-féle befektetői csoportot pedig a liga máris komoly vevőként tartja számon.

Chris Haynes (CSNNW) forrásai szerint háromesélyes a Detroit Pistons GM-i pozícióért vívott versenye. Otis Smith adja talán legjobban magát, hiszen ő Stan Van Gundyval együtt dolgozott Orlandóban, de Haynes úgy tudja, hogy Stu Jackson is interjúzik majd az autóvárosiakkal - ő az NBA kosárlabdával kapcsolatos kérdéseinek elnöke is volt David Stern idejében, nem is olyan régen. A harmadik jelölt Scott Layden, a San Antonio Spurs jelenlegi segédGM-je.

Kicsit maradjunk még a Spursnél: a Dallas Mavericks tulajdonosa, Mark Cuban egy rádióműsorban elárulta, azt szeretné, ha a San Antonio Spurs nyerné a bajnokságot. Cuban ennél pontosabb leírást is adott arról, hogyan képzeli a szezon hátralévő részét: reméli, hogy Tim Duncanék legyőzik a hetedik meccsen a Thundert a magasember győztes kosarával, majd a döntőben ugyaníg Duncan hetedik meccses győztes kosarával győzzön a Spurs. Ezt követően Cuban álmaiban az következik, hogy Duncan lemegy a játékoskijárónál, és soha többé nem látják ott, azonnal visszavonul, közvetlenül a finálét követően. A Mavs tulaja szerint erre az utolsó gyűrűre van szüksége Duncannek ahhoz, hogy abbahagyja a kosárlabdázást.

A Miami Heat kiscsatárát, Shane Battier-t választották a legjobb csapattársnak idén, ő nyerte a Twyman-Stokes díjat.

Battier többször is elmondta, hogy ez lesz az utolsó éve, nyáron visszavonul, és könnyen ez lehet Ray Allen sorsa is, aki a Yahoo Sportsnak elmondta, nem látja magát, ahogy 40 évesen még játszik - 39 lesz két hónapon belül. Az a kérdés szerinte, hogy akarja-e, hogy az emberek azt mondják, már nem néz ki olyan jól a pályán, mint régen, vagy elég, ha csak úgy elvan egy jó csapat állományában. Elmondása szerint nem a meccsekről van szó, hanem a mindennapi felkészülésről, úgyhogy mivel nyáron szabadügynök lesz, átgondolja a dolgokat és utána dönt a folytatásról, de egyáltalán nincs messze attól, hogy befejezze.

A gárda erőcsatára, Chris Bosh a Sun Sentinelnek azt nyilatkozta, hogy jóval kevesebbet játszik már a palánk alatt, de nem is baj ez szerinte, megértette, hogy nem ez az erőssége, ezért dolgozott sokat a kinti dobásain is. Bosh szerint a palánk alatti játék egyre fárasztóbb számára, egyre több energiáját veszi ki az, hogy 10-15 kilóval nehezebb ellenfelek ellen kell birkóznia.

Bár a Heat 2-1-re vezet az Indiana Pacers elleni keleti döntőben, Lance Stephenson úgy érzi, jó munkát végez LeBron Jamesen, mivel a két játékos heves szóváltásba keveredett a harmadik találkozón. Stephenson szerint ez a gyengeség jele Jamesnél, mert eddig mindig ő volt az, aki megpróbált ellenfele idegeire menni, most pedig LeBron is ugyanezt csinálta vele. Stephenson szerint ez azt mutatja, hogy felidegesítette Jamest, és a továbbiakban is hasonlóan agresszívnek kell lennie, mikor a liga legjobbja elkezd vele keménykedni. James azt mondta az újságíróknak, hogy nem fog beszélni a Stephensonnal való afférjáról, mert ez a sorozat nem kettejükről szól, hanem a Heatről és a Pacersről.

A drafthoz tartozik, hogy kikerült pár adat a két Kansas-játékosról, Andrew Wigginsről és Joel Embiidről. A kiscsatár 6'8.75", azaz 205 centi magas cipőben, 213 centi a karfesztávja (7'0") és 272 centi magasra ér fel a talajon állva (8'11"). Embiid 216 centi magas cipőben (7'1"), 228 centi a karfesztávja (7'5.75") és 288 centi magasra ér fel állva (9'5.5") - ezzel Embiid az első két kategóriában második, a harmadikban pedig első az egész draft classt tekintve. A többi draftolható játékos adatait, illetve régebbi játékosbörzék előtti méréseket ezen a linken megtaláljátok.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus