Hírmorzsák 2014-05-26 (21:00)

Legalább hatan mennek a Clippersért, 1.8 milliárd dollárról indulhat a licit. Perkins szerint Ibaka a második legjobb csapattárs, akivel valaha együtt játszott. A Timberwolves Sam Mitchell-lel és Hollinsszal is interjúzott. Alvin Gentryt is kinézte magának a Lakers. Pera többször is ki akarta rúgni Joergert a szezon folyamán, elég minimális indokok miatt is, mára stabilizálódott helyzetük. Pera kész költeni a Grizzliesre, Chris Wallace-t megtartaná. A Memphis ki akarta cserélni az első körösét a Minnesotáéval. A Washington is bejelentkezik Love-ért?

Az ESPN forrásai szerint vasárnapig legalább hatan keresték meg Shelly Sterlinget, hogy bejelentkezzenek a Los Angeles Clippersért - közülük Steve Ballmerről lehetett hallani eddig, a többiek kiléte egyelőre nem tisztázott. Az ESPN úgy tudja, hogy a nő, akit férje bízott meg azzal, hogy értékesítse a franchise-t, nem áll szóba olyan befektetőkkel, akiknek az a szándékuk, hogy elköltöztessék Los Angelesből az együttest. Bill Simmons (ESPN) értesülései szerint 1.8 milliárd dollárnál indul a licit a gárdáért - az alatt nem nagyon érdemes álmodozni.

Az Oklahoma City Thunder centere, Kendrick Perkins a Yahoo Sportsnak azt nyilatkozta a ma hajnali, San Antonio Spurs ellen aratott győzelmet követően, hogy Kevin Garnett a legjobb csapattárs, akivel valaha együtt játszott, őt azonban a sorban közvetlenül Serge Ibaka követi.

Az edzőkeringőhöz két hír tartozik ma. Egyrészt a korábbi, egymásnak ellentmondó információk ellenére Jerry Zgoda (The Star Tribune) úgy tudja, a Minnesota Timberwolves a múlt héten nemcsak Dave Joergerrel, hanem Sam Mitchell-lel és Lionel Hollinsszal is interjúzott, van tehét B tervük arra az esetre is, ha a Memphis Grizzlies vezetőedzője tényleg maradna jelenlegi csapatánál a következő szezonra is.

Másrészt a Los Angeles Times információi szerint Alvin Gentry is ott van a Los Angeles Lakers listáján, múlt pénteken beszélt is telefonon a Clippers segédedzője a GM-mel, Mitch Kupchakkel, szerdán pedig személyesen is váltanak majd pár szót a felek. Az aranysárga-lilák állítólag azt követően kezdtek el komolyabban is érdeklődni Gentry iránt, miután beszéltek más edzőkkel, akik mind nagyon jó véleménnyel voltak Gentry munkájáról, főleg arról, ahogyan a támadójátékot megkomponálja.

A már említett Dave Joergerről, illetve a Robert Perával való kapcsolatáról érdekes dolgok kerültek napvilágra Chris Mannix (Sports Illustrated) által. A Memphis tulajdonosa állítólag akkor haragudott meg az edzőre először, mikor tavaly nyáron egy egy-egy elleni meccset szervezett Tony Allennel jótékonysági célból, Joerger pedig nem igazán támogatta ezt. A hírek szerint Allennek sem lett volna túl sok kedve a dologhoz az első lelkesedést követően, Pera haragja azonban egyértelműen a trénert érte, ki is akarta rúgni edzőjét.

A történet itt nem fejeződött be, ugyanis Pera azt szerette volna, ha Ed Davis több játéklehetőséget kap, és miután a szezon elején az egyik mérkőzésen a magasember mindössze egy percet játszott, megint ki akarta rúgni Joergert. Mannix forrásai szerint csak az mentette meg az edzőt, hogy megmondta a vezetőség Perának, ilyen korán soha nem szoktak meneszteni senkit, hiszen Joerger ebben az idényben kapta meg először a lehetőséget vezetőedzőként. Pera állítólag abban gondolkodott, hogy Mike Miller játékosedző legyen, de ez a jelenlegi kollektív szerződés alapján nem is lehetséges.

A felmerült Minnesota-Memphis "cseréhez" tartozik, hogy az előbb említett Zgoda forrásai szerint a Memphis szerette volna, ha kicseréli a két együttes az első körös draftjogát - tehát a 13. és a 22. picket -, amit a Timberwolves nem akart megtenni, hiszen ahogy reggel írtuk, már egy második köröst is sajnáltak Joergerért. Pera és Joerger úgy nyilatkoztak, hogy készen állnak hosszú ideig együtt dolgozni, Zgoda pedig úgy tudja, hogy a tréner szerződésén még javított is a tulaj a hétvége folyamán. Pera twitteren közölte, hogy kész kinyitni a pénztárcáját, hogy közelebb kerüljenek a bajnoki címhez, Chris Wallace-t pedig meg akarja tartani - ha nem GM-ként, akkor valamilyen más pozícióban.

Egyelőre még spekuláció, és David Aldridge (nba.com) sem ad neki túl sok esélyt, de az elismert szakíró szerint a Washington Wizards a surranópályán megindulhat a Kevin Love-ért folytatott versenyben. Aldridge szerint Love érdeklődik a fővárosi csapat iránt, hiszen édesapja karrierje egy részét ebben a franchise-ban töltötte - még Bullets néven és még Baltimore-ban volt akkor a gárda, mikor 1971 és 1973 között Stan Love ott pattogtatott -, ám azt a szakíró is hozzátette, hogy nem tudni, a Washingtonnak kell-e egyáltalán az erőcsatár, ugyanis Flip Saunders szinte biztosan Bradley Beal nevével kezdené a beszélgetést egy esetleges cserében.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus