Hírmorzsák 2014-05-27 (10:15)

Love-ért a Kings is bejelentkezett, összeáll a Gay-Love-Cousins sor Sacramentóban? LeBron megelőzte Jordant - egy PO-statisztikában. George szerint jobban játszottak, mint a Heat, csak a büntetők miatt kaptak ki. Clippers-hírek. Irvingnek azért nem ad a Cavs maximum szerződést, mert úgysem fogadná el? Caliparit megkereste a Cleveland. Randolph elkezdett tárgyalni a hosszabbításról a Memphisszel. Grizzlies-hírek (Pera, Mincberg, Terrico White). Anthony a nyári terveket beszélte meg segítőivel, a Jeannie Buss-Phil Jackson kapcsolat miatt nem megy a Lakershez? Nunnally a Jazznél és a Warriorsnél.

Marc J. Spears (Yahoo Sports) információi szerint a Sacramento Kings is bejelentkezett Kevin Love-ért, sőt, ők a Minnesota Timberwolvesnak azt is megmondták, hogy úgy is hajlandóak az erőcsatárért cserélni, ha Love nem köti le magát azonnal hosszútávra hozzájuk - tehát leléphet 2015 nyarán. A kaliforniai együttes az idei draft 8. választását, illetve fiatalabb játékosokat tud összerakni, hogy megszerezze Love-ot, ám ebben a csomagban biztosan nem lenne benne DeMarcus Cousins, mivel a Kingsnél pont azt szeretnék, ha ez a két játékos egymás mellett játszana. Már a kinti rajongók fantáziája is beindult, mi lenne, ha összeállna a Gay, Love, Cousins frontcourt...

A nap statisztikája LeBron Jamesé, aki lehagyta Michael Jordant a PO-okban elért 25 pont, 5 gólpassz, 5 pattanós meccseket tekintve - LeBron már 74-nél jár, Jordannek 73 volt.

A ma hajnali mérkőzést követően egyébként Paul George nem fogta vissza magát a sajtótájékoztatón. Elmondása szerint ha ránéz a statisztikai lapra, akkor azt mondhatja, hogy jobban játszottak ellenfelüknél. Úgy érzi, tisztelni kell a Heatet, mert egyszerűen többször tudtak odaállni büntetőzni, és ezt a meccset a büntetők miatt nyerték meg, de megint megismételte, hogy szerinte jobban játszottak egyébként, mint a kétszeres címvédő.

A Los Angeles Clippers eladásával kapcsolatban jelent meg Ramona Shelburne (ESPN Los Angeles) tollából, hogy a liga egyelőre semmilyen jelet nem adott Shelly Sterlingnek, hogy intézheti a franchise értékesítését, úgyhogy közel sem biztos, hogy ő fogja eladni a gárdát, könnyen lehet, hogy a liga irányítani fogja ezt a folyamatot is. Arról már tegnap beszámoltunk, hogy a Grant Hill-féle befektetői csoportot nagyon is komoly szereplőnek gondolják a történetben liga szerte, az azonban nem biztos, hogy segíti a csoport esélyeit, hogy az egyik, Hill mögött álló mecénás, Anthony Ressler régóta nagyon jó barátja Donald Sterlingnek.

Peter Vecsey info, úgyhogy mint ilyet, óvatosan kell kezelni, de forrásai szerint azért nem akar a Cleveland Cavaliers maximum szerződést ajánlani Kyrie Irvingnek, mert tudják, hogy úgysem fogja elfogadni, és nem akarják, hogy ez rossz színben tüntesse fel őket. Irving idén nyáron már aláírhat hosszabbítást, de ha nem teszi, akkor 2015 nyarán RFA lesz, szabadon viszont csak akkor igazolhat el bárhová is, ha jövőre elfogadja az egyéves minősítő ajánlatot (QO), ekkor ugyanis 2016 nyarán UFA lesz. Kérdés, hogy ennyire le akar-e lépni Clevelandből, vagy a pénz nagyobb motiváció lesz számára.

Szintén a Cavshez tartozik, hogy Bob Finnan (The News-Herald) forrásai szerint a csapat megkereste már hivatalosan is John Caliparit, hogy legyen az együttes következő vezetőedzője, ám ettől függetlenül továbbra is nagyon kevés az esély arra, hogy Calipari otthagyja a Kentuckyt a Cleveland kedvéért.

Irvinggel ellentétben Zach Randolph elkezdett tárgyalni csapatával, a Memphis Grizzlies-zel a hosszabbításról. Az erőcsatárnak június 30-áig kell eldöntenie, hogy lehívja-e szerződése utolsó, 16.5 millió dolláros évét vagy kilép belőle. Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) szerint Z-Bo kifejezetten közkedvelt személyiség Memphisben, és szeretné karrierjét a Grizzliesnél befejezni. Múlt héten találkozott a játékos és ügynöke a csapat tulajdonosával, Robert Perával, és mindketten úgy ítélték meg, hogy a gárda tényleg szeretné megtartani Randolph-ot.

Több dologra is reagáltak tegnap a Memphisnél. Egyrészt Pera twitteren cáfolta Chris Mannix (Sports Illustrated) azon felvetéseit, miszerint többek között azért akarta kirúgni többször is Dave Joerger vezetőedzőt ebben az idényben, mert több játéklehetőséget akart Ed Davisnek, de a tulajdonos szerint a többi ellene felhozott dolog sem valós. A Jason Levien ex-elnökkel rossz viszonyt ápoló, és a hírek szerint Joergert sem kedvelő David Mincbergről azt mondták, hogy csak egy sima játékosmegfigyelő, és nincs más szerepe a csapatban - jelenleg az együttes honlapján a játékosmegfigyelés vezetőjeként jelzik viszont.

És még mindig a Grizzlieshez tartozik, hogy a Sportando információi szerint Terrico White-ot meghívták az orlandói nyári ligás csapatukba. White-ot 2010-ben még a 2. kör 36. helyén vitte el a Detroit Pistons, ám rögtön az előszezonban eltörte a lábát. A lockout után megfordult a D-Ligában, a szerb Radnicskinél, Törökországban, most pedig egy izraeli csapatból visszatérve próbálja meg magát visszaverekedni az NBA-be.

A New York Knicks sztárja, Carmelo Anthony is találkozott a képviselőivel múlt pénteken, és megvitatták, hogyan tovább a most következő szabadügynökpiacon. Marc Berman (New York Post) értesülései szerint legalább hat emberrel ebédelt együtt Melo, akik között ott volt Leon Rose és Williams Wesley is. A hírek szerint még mindig annak van a legnagyobb esélye, hogy Anthony marad a Knicksnél, de érdeklődik iránta a Houston Rockets, a Chicago Bulls, a Dallas Mavericks és a Los Angeles Lakers is. Azt is Berman hozta le, hogy a Lakersnek kevés esélye van Carmelóra, mivel Phil Jackson elnök jegyese Jeannie Buss, márpedig a nő nem akar konfliktust abból, hogy párja csapatától elcsábítja a legnagyobb sztárt.

Az idén 10 napos szerződésekkel az Atlanta Hawkst és a Philadelphia Sixerst is megjárt James Nunnally a RealGM információi szerint otthagyta Puerto Rico-i csapatát, ugyanis még a szabadügynökpiac nyitása előtt privát edzéseken nézi meg őt a Utah Jazz és a Golden State Warriors.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus