Hírmorzsák 2014-05-28 (21:45)

Deront megműtötték, augusztusban kezdhet újra edzeni. A Cavs és a Lakers lehetséges vezetőedzői. Embiid háta rendben van, de senki nem tudja, kit választ a Cleveland, Wiggins akár a Philly-ig is lecsúszhat. Sterling nem adott engedélyt a feleségének, hogy eladja a Clipperst, a végsőkig fog harcolni. Joerger szerződését meghosszabbította a Memphis. Wittman közel áll egy új, 3 éves kontraktushoz a Wizards-dzal. Jerebko lehívja jövő évi játékosopcióját. George-ot 25.000 dollárra megbüntették és még igaza sem volt.

A Brooklyn Nets irányítója, Deron Williams túl van a műtéten - mint ismeretes, mindkét bokáját rendbe kellett hozni. A beavatkozást elvégző Dr. Martin O'Malley azt nyilatkozta, hogy a játékmester 4-6 hétig mankóval fog csak közlekedni, utána kezdi el rehabját. Augusztusban kezdhet könnyebb edzésekbe, majd szeptembertől teljes intenzitással készülhet, úgyhogy a következő idény elejére 100%-os állapotba kerülhet.

Mary Schmitt Boyer (Cleveland Plain Dealer) információi szerint a Cleveland Cavaliers a hét elején Adrian Griffinnel interjúzott, Tyronn Lue-val a hét második felében ülnek le, őket pedig Lionel Hollins és Alvin Gentry követi majd a továbbiakban. Bár a Cavset másokkal is szóba hozták az előző hetekben és még az is előfordulhat, hogy más trénerekkel is leülnek beszélgetni, őket négyüket tartják a legesélyesebb jelölteknek. Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) forrásai szerint Griffin esetleges szerződtetése komoly szerepet játszhat Luol Deng újraigazolásában is.

A Cavaliers a közeljövőben egy privát edzésen is megnézi majd Joel Embiidet. A kosaras azt nyilatkozta, hogy teljesen egészséges, egyáltalán nem fáj a háta. Egy forrás szerint egyébként túlságosan is óvatos volt vele a Kansas, de az sokat mondó, hogy ha továbbjut a Jayhawks egy körrel a March Madnessen, akkor már játszhatott volna a középjátékos is.

Arról ellentmondó információk vannak, hogy kit választ a Cavs - az egyik forrás szerint egész évben Jabari Parker volt az első számú jelölt, de Andrew Wiggins lesz mégis az 1/1, egy másik szerint már közölte is a Cleveland Wigginsszel, hogy ő áll a listájuk első helyén, egy harmadik viszont azt mondja, hogy Wiggins még csak a pakliban sincs benne, Embiid vagy Parker közül kerül ki a befutó.

Ha a Cavs Embiidet vagy Parkert választja, akkor Wiggins könnyen lecsúszhat a Philadelphia Sixershez, ugyanis a Milwaukee Bucks listáján Parker és Embiid is előrébb van, mint Wiggins. Egy játékosmegfigyelő szerint benne van a legnagyobb sztárpotenciál, és azonnal egy csapat segítségére tud lenni, mivel több poszton is képes kiválóan védekezni. A scout szerint ha a támadójátéka a védőmunkája szintjére ér, elképzelhetetlen, hogy csődöt mondjon Wiggins.

A Cavaliershez hasonlóan a Los Angeles Lakersnél is keresik az új vezetőedzőt, ők Kurt Rambisszel ültek le beszélgetni - az aranysárga-liláknál is képben van Alvin Gentry és Lionel Hollins is.

A másik Los Angeles-i együtes, a Clippers körüli mizéria hosszabbra nyúlhat, mint arra az utóbbi napokban, hetekben számíthattunk, ugyanis Donald Sterling ügyvédje, Max Blecher az ESPN-nek azt nyilatkozta, hogy ügyfele tagadja, hogy bármiféle megegyezés lenne közte és felesége, Shelly Sterling között, hogy az asszony eladhatja a franchise-t. Blecher elmondása szerint Sterling úgy fogalmazott, hogy ez az ő csapata, és annak, illetve akkor adja el, akinek és amikor neki tetszik. Az ügyvéd azt is hozzátette, hogy Sterling a végsőkig küzdeni fog azért, hogy megtarthassa a Clipperst.

A Memphis Grizzliesnél nemhogy edzőváltás történt volna, de a tulajdonos, Robert Pera és Dave Joerger között olyan jól sikerült a nemrégiben történt beszélgetés, hogy meghosszabbították a tréner kontraktusát - pontos részleteket nem ismerni.

A már említett Wojnarowski értesülései szerint a Washington Wizards közel áll ahhoz, hogy három éves szerződést kössön Randy Wittman vezetőedzővel. A lépés nem meglepő, hiszen Wittman irányításával idén a PO második körébe jutott a fővárosi alakulat.

A Detroit Pistons kiscsatára, Jonas Jerebko le fogja hívni jövő évi, 4.5 millió dolláros játékosopcióját, úgyhogy marad az autóvárosiaknál. A svéd játékos egy spanyol lapnak azt nyilatkozta, hogy szerinte sokkal többre képes, mint amit mutatott, és mint amennyi lehetőséget kapott az előző idényben. Elmondása szerint már meghozta a döntését, marad Detroitban, és érzése szerint nagyon fontos nyár és szezon elé néz.

A keleti döntőhöz tartozik, hogy Paul George-ot 25.000 dollárra büntették, miután kritizálta a játékvezetést a negyedik találkozót követően. Az Indiana Pacers kiscsatára egyébként azt is mondta a sajtótájékoztatón, hogy senki nem mondhatja, hogy nem támadták annyit a gyűrűt, mint a Miami Heat, a SportVU adatai szerint azonban a kétszeres címvédő 27 betörése ellenében nekik csak 11-ük volt a negyedik meccsen - LeBron James például egymaga 10-szer tört be a gyűrű felé, míg George egyszer sem.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus