Hírmorzsák 2014-05-29 (09:00)

Bosh maradna a Heatnél, akár kevesebb pénzért is. Wade szerint nem az ő egészségi állapota fogja befolyásolni azt, hogy LeBron marad-e Miamiben. James és Stephenson újabb afférja. LeBron történelmi meccse - ezúttal a faultok miatt. Stephensont nem akarja megtartani a Pacers? Scolát visszavinné a Rockets. Splittert floppolás miatt büntették. Újabb fejlemények a Clippers-ügyben, hétfőre meglehet az új tulajdonos? Brett Brown szerint fontos, hogy a Sixers sztárt draftoljon, MCW elcserélésén gondolkodnak. Kapono visszavonult.

A Miami Heat magasembere, Chris Bosh a Palm Beach Postnak azt nyilatkozta, hogy szeretne jelenlegi csapatánál maradni, hiába lehet szabadügynök a nyáron. Bosh elmondása szerint nem akar sehova menni, szeret a Heatnél játszani, és egyébként is mindenki Miamibe akar menni. Mikor arra kérdeztek rá, hogy hajlandó-e kevesebb pénzért is aláírni, akkor azt válaszolta, hogy igen, ha ez kell ahhoz, hogy maradni tudjon.

Csapattársa, Dwyane Wade a USA Todaynek elmondta, egyáltalán nem fair, hogy mindenki azt gondolja, az ő egészségi állapota és játékának szintje lesz a döntő faktor LeBron James nyári döntésében, hogy marad-e a Heatnél vagy sem. Wade úgy fogalmazott, hogy csak annyit szeretne, ha nem egyedül ezen lovagolna mindenki, mert nagyon sok mindentől függ majd szerinte, hogyan dönt LeBron, és nem szeretné, ha mindenki azt mondaná, hogy ha nincs benne több, akkor James távozik.

Ha már szóba került James, akkor itt ejthetjük meg, hogy közte és Lance Stephenson között egyre nagyobb a szerelem, a ma hajnali meccsen:

LeBron azt mondta a meccs után, mikor azt kérdezték, fújt-e már valakinek a fülébe valaha, hogy "igen, a feleségemébe". Ray Allen se vette túl komolyan az eseményeket, szerinte ez csak egy kis bolondozás volt a Pacers játékosának részéről.

A mai meccs egyébként történelmi volt LeBron számára: karrierje során egyetlen egyszer sem érte el eddig az 5 faultot a 3. negyed vége előtt - 4-et is csak 29 alkalommal gyűjtött be 992 találkozóból -, ma hajnalban viszont a sorozat megszakadt.

Kicsit visszatérve Stephensonra: sokba kerülhet még számára az év második felében bemutatott önző(bb) játéka, ugyanis Mike Wells és Brian Windhorst (ESPN) értesülései szerint sokan vannak az Indianánál, akik úgy gondolják, nem lenne szabad hosszú, nagy szerződést adniuk a dobóhátvédnek. A legnagyobb gondot abban a saját magát előtérbe helyező játékban látják, amellyel Stephenson megpróbálta feljebb nyomni az értékét az All-Star szünet óta, mielőtt korlátozott szabadügynök lenne a nyáron.

A Grantland információi szerint Stephenson csapattársát, Luis Scolát szeretik az edzők és a többi játékos is. Az újság úgy tudja, hogy a Houston Rockets vezetőedzője, Kevin McHale szeretné, ha a texasi együttes a nyáron visszavinné a csapathoz.

A másik sorozathoz, a nyugati főcsoport döntőjéhez tartozik, hogy a San Antonio Spurs magasemberét, Tiago Splittert 5.000 dollárra büntették, miután floppolt az Oklahoma City Thunder elleni negyedik találkozó során.

Bár tegnap arról számoltunk be, hogy Donald Sterling ragaszkodik csapatához, a Los Angeles Clippershez, felesége, Shelly Sterling továbbra is úgy jár el, hogy felhatalmazást kapott férjétől, hogy adja el a franchise-t. Az ESPN forrásai szerint az érdeklődőknek tegnapig kellett jelezniük érdeklődésüket a gárda iránt, és amerikai keleti parti idő szerint ma délután 5-ig kell konkrét ajánlatot tenniük. A nő és tanácsadói csapata ezt követően fogják elemezni a megkapott ajánlatokat, majd lesz egy második licitkör is a hétvégén, végső döntés pedig hétfőn.

Azt nem tudni, hogy ezután mi fog történni, ugyanis papíron még mindig Donald Sterling a csapat első számú tulajdonosa, és a liga sem adott semmilyen engedélyt vagy felhatalmazást arra Shellynek, hogy ha lebonyolítja a licitet, akkor ők áldásukat is adják az új tulajra. Ez azért lehet leginkább problémás, mert Bill Simmons (ESPN) forrásai szerint Shelly Sterling 300 millió dollár vissza nem térítendő letétet akar a nyertestől - tehát ha valahol megbukik az adásvétel, akkor ezt a pénzt már nem kapja vissza az ajánló.

Az érdeklődők közül a Bloomberg információi szerint a Grant Hill és Tony Ressler vezette csoport 1.2 milliárdos ajánlatot tett, de a Microsoft volt vezérigazgatója, Steve Ballmer is bejelentkezett a csapatért, illetve David Geffen neve alatt formálódott egy nagyon komoly társaság, amelyben ott van az Oracle vezérigazgatója, Larry Ellison mellett Oprah Winfrey és a legutóbbi információk szerint két Guggenheimes vezető, Todd Boehly és Mark Walter is. Donald Sterling egyik ügyvédje az NBC-nek azt nyilatkozta, hogy 2.5 milliárd dollárt is meghaladó ajánlatot is kapott már ügyfele.

A Philadelphia Sixers vezetőedzője, Brett Brown azt nyilatkozta, hogy nagyon fontos lenne csapata számára, hogy egy olyan játékost draftoljon, akiből sztár lesz - mint ismeretes, a Sixers az első kör első felében a 3. és a 10. helyen is húzhat majd. Brown szerint a sztárok sztárokkal akarnak játszani, ahhoz pedig még túl korán van, hogy bármit is lehessen ebből a szempontból Michael Carter-Williamsről mondani, vagy megjósolni, mire lesz majd képes Nerlens Noel. A tréner azt is hozzátette, hogy az sem feltétlenül jelent biztos sikert, ha valakit előkelő helyen húznak, ettől függetlenül még nem biztos, hogy sztár lesz belőle.

Chad Ford (ESPN) úgy tudja, hogy a Philly komolyan gondolkodik azon, hogy elcserélje az év újoncának választott Michael Carter-Williamst. A hírek szerint nagyon sokra tartják Dante Exumot, akit a harmadik helyen el is tudnának vinni nagy valószínűség szerint, és bár úgy gondolják, a két hátvéd tudna egymás mellett játszani, ha az ausztrál mellett döntenek, akkor jelenlegi egyesüket elcserélnék. Mivel MCW-ért előkelő draftjogot valószínűleg nem kapnak, van viszont 5 második körösük és elég sok sapka alatti helyük, így egy komolyabb üzletet is tető alá hozhatnak az irányítóval.

Egy kevésbé megrázó hír, de a triplagyárosok szerelmeseinek mégsem kellemes: 33 éves korában visszavonult az aktív kosárlabdázástól Jason Kapono, aki a 2000-es évek második felének egyik legjobb nehéztüzére volt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus