Hírmorzsák 2014-05-30 (11:30)

Két milliárd dollárért Steve Ballmeré a Clippers - a férfi és Shelly Sterling nyilatkozatai. Jeanie Buss is besegít az új Lakers-edző kiválasztásába. Nash már a szezon végén érezte D'Antonin, hogy nem akar maradni. Napi statisztika: a Spurs-Thunder blowoutok. Carmelo szívesen játszana Mark Jackson irányítása alatt. Két új jelölt a Pistons GM-i posztjára. Morrow kilép szerződéséből. A Bucks kisebbségi tulajdonosokat keres, Abdul-Jabbar is beszállhat. A Minnesota inkább Love-val siet, mint az új vezetőedzővel. Privátedzés a Brooklyn Netsnél. Saricot a Celtics az első kör közepén elvinné, az elején nem.

Ramona Shelburne (ESPN Los Angeles) jelentette, hogy a Sterling família, illetve a Microsoftot korábban 14 évig irányító Steve Ballmer megegyezett a Los Angeles Clippers adásvételében, a franchise elvileg 2 milliárd dollárért Ballmeré lesz. Donald Sterlinget a hírek szerint mentálisan alkalmatlannak találták, így feléségének, Shelly Sterlingnek jogában áll eladni a csapatot, a férfi beleegyezése sem kell a mentális betegség miatt, a másik 29 csapat tulajdonosáé viszont igen. Állítólag a többi tulajjal nem lesz gond, amíg Ballmer ígéretet tesz arra, hogy a csapatot nem költözteti el sehova, hanem maradnak Los Angelesben. A sima végkifejletet persze Donald Sterling és ügyvédei még megbonyolíthatják, de azzal, hogy független szakértők nyilvánították alkalmatlannak, már nem az NBA az, akivel első körben vitatkoznia, pereskednie kell majd.

Shelly Sterling közleményében annyit írt, hogy örül, hogy Ballmernek adják el a gárdát, mert tudja, hogy fantasztikus tulaj lesz. 33 évig keményen dolgoztak azért, hogy a Clippers az NBA legjobb franchise-ai közé tartozzon, és biztos abban, hogy az új tulajdonos újabb magasságokba fogja juttatni az együttest.

Steve Ballmer azt írta, hogy megtiszteltetés lenne számára, ha a Board of Governors igent mondana arra, hogy ő legyen a Clippers következő tulajdonosa. Imádja a kosárlabdát és mindent megtesz, ami tőle telik, hogy az együttes továbbra is sikeres, sőt, még sikeresebb legyen Los Angelesben, és még nagyobb szerepe legyen a helyi közösségben. Dicsérte a várost - ezzel gyakorlatilag megmondta, hogy nem költözteti a csapatot -, megköszönte Shelly Sterlingnek, hogy őt választotta új tulajnak, Adam Silvernek és a ligának pedig az együttműködést az eddigi folyamatok közben.

A másik Los Angeles-i csapatnál, a Lakersnél az edzőkeresés fázisában tartanak jelenleg. A Los Angeles Times újságíróinak információi szerint Jeanie Buss is segíteni fog Mitch Kupchaknek és Jim Bussnak a legmegfelelőbb tréner felkutatásában, majd a három ember által kinézett legjobb jelölteket megvitatják a négy másik Buss-gyerekkel is. Mark Medina (Los Angeles Daily News) úgy tudja, hogy ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy a hét ember együtt dönt majd az új edzőről, a négy másik testvér leginkább csak a szerződéshosszokról, fizetendő összegekről mond majd véleményt.

A gárda irányítója, Steve Nash Dave McMenaminnek (ESPN Los Angeles) elárulta, hogy nagyon örül neki, ha beszélnek vele az új edző személyéről, de semmilyen befolyása nincs a döntésre. Nash szerint Mike D'Antoni számára egyáltalán nem volt élvezetes az idei szezon, és szerinte egykori edzője már előre látta, hogy a következő sem lesz semmivel sem jobb a saját szempontjából. A szezon vége felé érezte a játékmester, hogy nem nagyon akar már D'Antoni a Lakers kispadján ülni, úgyhogy ha ez volt a kívánsága, akkor csak a legjobbakat reméli számára. Nash azt is elmondta, hogy biztosan nem tudhatja, de kicsit sem lepődne meg azon, ha D'Antoni rövid időn belül egy másik NBA csapat vezetőedzője lenne.

Ma hajnalban a San Antonio Spurs 27 pontos győzelmet aratott az Oklahoma City Thunder ellen, amely azt jelenti, hogy az első 5 meccsen összesen 102 pont volt a csapatok közötti különbség a győztesek javára. Majdnem 30 évet kell visszamennünk az időben, hogy ilyen méretű differenciát találjunk a konferenciadöntőkben: 1985-ben a Los Angeles Lakers - Denver Nuggets ütközetben 105 pont volt az első öt meccsen a győztes-vesztes dobott pontjainak különbsége. 30 éve, tehát 1984 óta mindössze két olyan konferenciafinálé volt, amelyben az első öt meccsen mindig 9 vagy annál több pont volt a különbség: 1992-ben a Chicago Bulls és a Cleveland Cavaliers, 1988-ban pedig a Dallas Mavericks és Los Angeles Lakers párharcában.

Ian Begley (ESPN New York) forrásai szerint Carmelo Anthony nagyon szívesen játszana Mark Jackson irányítása alatt - igaz, Begley figyelmeztet cikkében, hogy ez nem jelenti azt, hogy ha más lesz a New York Knicks vezetőedzője, akkor a sztár mindenképpen távozik a csapattól a nyáron. Phil Jackson elnök nem zárta ki annak a lehetőségét, hogy a Golden State Warriors előző trénerét alkalmazza, ám egyelőre az ő frontján nem nagyon haladnak a beszélgetések, tárgyalások, valószínűleg másban gondolkodik PJ. A jelenleg szakkommentátorként dolgozó szakembert a Cleveland Cavaliersszel is szóba hozták, de ahogyan a Knicksnél, úgy az ohióiaknál sincs még interjúidőpontja sem.

Szintén a Knickshez tartozik, hogy Marc Berman (New York Post) forrásai szerint szívesen vennének a második kör közepe, vége felé egy draftjogot.

A Detroit Free Press értesülései szerint a már megszellőztetett Stu Jackson, Scott Layden, Otis Smith hármas mellett a Miami Heat egykori GM-je, Randy Pfund és a New Orleans Pelicans ex-GM-je, Jeff Bower is ott vannak a lehetséges jelöltek között a Detroit Pistons általános igazgatói posztjára.

Ha már szóba került a Pelicans, akkor itt említhetjük meg, hogy a Hoopshype információi szerint Anthony Morrow kilép szerződéséből, így szabadügynök lesz a nyáron. Morrow alig valamivel több mint 1.1 millió dollárt keresett volna a következő szezonban, valószínűleg hasonló kontraktusra számíthat majd most is a vajkezű dobóhátvéd.

Don Walker (Milwaukee Journal Sentinel) forrásai szerint a Milwaukee Bucks két új tulajdonosa, Wesley Edens és Marc Lasry több befektetővel is találkoztak, akik kisebbségi tulajként beszállnának a franchise-ba - a hírek szerint 5-10 ilyen emberben reménykedik a két úr. Egy helyi üzletember, Ted Kellner, illetve a korábbi Bucks-játékos, Junior Bridgeman nevét már hallani a dologgal kapcsolatban, Lasry szerint azonban Kareem Abdul-Jabbar is szívesen venne részesedést. Charles F. Gardner (Milwaukee Journal Sentinel) úgy tudja, hogy Edens lesz az elsőszámú tulajdonos, ő fogja képviselni a Bucksot a Board of Governors üléseken.

A Minnesota Timberwolves GM-je, Milt Newton a Pioneer Pressnek azt nyilatkozta, hogy a csapatot nem sürgeti semmi, hogy megtalálják új vezetőedzőjüket, azt viszont hozzátette, hogy Kevin Love esetében már inkább létezik határidő, ami előtt ildomos lenne cselekedniük. Newton azt mondta, hogy ő nem beszélt az erőcsatárral az idény vége óta, de Flip Saunders igen, és azt is hozzátette, hogy ha Love nélkül kell folytatniuk, akkor csak abban reménykedhetnek, hogy jobb csapat lesznek a kapott csereérték által.

A Brooklyn Netsnél egy elég komoly privát edzés lesz jövő kedden, több NBA-t megjárt játékos is részt vesz majd a "bemutatón" - mint ismeretes, a Netsnek nem sok költőpénze lesz a nyáron, így vagy megtartják saját játékosaikat, vagy a távozók helyére olcsó helyetteseket kell keríteniük. Ennek érdekében tartják majd ezt a kis "felmérőt", amelyen ott lesz többek között Ivan Johnson, Malcolm Lee, DeAndre Liggins, Kim English, Kevin Murphy, DaJuan Summers, Scott Machado, Donte Greene, DJ Kennedy és Lance Thomas is.

Mint arról tegnap beszámoltunk, Dario Saric azonnal elkezdi NBA karrierjét, amennyiben a Boston Celtics vagy a Los Angeles Lakers választja ki az idei játékosbörzén. Mark Murphy (Boston Herald) forrásai szerint a Celtics a 17. pickkel fontolgatja a horvát kihúzását, a 6. helyen azonban nem opció számukra Saric.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus