Hírmorzsák 2014-05-30 (21:45)

Phil Jackson azt javasolta Carmelónak, csak 2015-ben legyen szabadügynök. Kerr szóban már elígérkezett a Knickshez, mielőtt jött volna a Warriors. Phil Jackson lenne edző, de az egészsége már nem engedi. Shumpert új freestyle-száma (videó). Stan Van Gundy edzői stábja teljes. Ballmernek segített, hogy a korábbi vásárlási szándékai miatt épültek új arénák az NBA-ben. Chris Hansen továbbra is szeretne csapatot Seattle-ben. Részletek a Clippers eladásáról (Donald Sterling tényleg alkalmatlan? a befizetendő adó, Blake Griffin reakciója)

A New York Knicks elnöke, Phil Jackson sajtótájékoztatót tartott, amelyen elmondta, azt javasolta Carmelo Anthonynak, hogy mégse lépjen ki szerződéséből, hanem legyen szabadügynök jövő nyáron, mivel 2015-ben sokkal több sapka alatti helyük lesz, így két sztárjátékosra is rá tudnak majd menni. Anthonyról gyakorlatilag hónap óta tudott, hogy idén akar új kontraktust kötni, ám azt mondta Jacksonnak, hogy megfontolja a gondolatot. Melo korábban még soha nem volt szabadügynök, de Jackson azt mondta, hogy attól tart, most elveszítik a sztárt.

Szintén a Knickshez tartozik, hogy Steve Kerr már szóban elkötelezte magát Phil Jacksonnak, mielőtt a Golden State Warriors kispadja megüresedett volna Mark Jackson menesztésével. Miután ez megtörtént, Stan Van Gundy pedig a Detroit Pistonsnál lett teljhatalmú úr, Kerrt azonnal elkezdte megrohamozni az oaklandi alakulat, így hiába tárgyalt hetekig a Knicksszel a TNT-s szakkommentátorból lett tréner, végül a Warriorst választotta.

Phil Jackson egyébként elmondta, hogy szeretne edzősködni, de amennyiben nem történik valami isteni csoda, fizikailag nem lesz már soha olyan állapotban, hogy leülhessen a kispadra egy egész szezon erejéig, rövidebb időre meg nem nagyon szeretne tréneri posztot betölteni. Azt is elmondta, hogy Brian Shaw-ért nem fognak draftjogokat adni a Denver Nuggetsnek, és a coloradóiaknál van nagyjából minden, amivel pár évvel ezelőtt még rendelkeztek.

Még mindig New York - Iman Shumpert kiadta új rapdalát és annak videóklipjét:

Az előbb említett Stan Van Gundy véglegesítette szakmai stábját a Detroit Pistonsnál - segédedzői Brendan Malone, Bob Beyer és Charles Klask lesznek, míg Adam Glassert játékosmegfigyelőként szerződtették. Több személyt is elbocsájtottak, így távozott a klubtól többek között Henry Bibby és Rasheed Wallace is.

Brian Windhorst (ESPN) úgy tudja, hogy Steve Ballmernek sokat segített az a Los Angeles Clippers megvásárlásában, hogy korábban a Sacramento Kings és a Minnesota Timberwolves esetében is miatta tudott a liga új csarnokot építtetni a franchise-okkal. Ballmer a két csapat mellett a Milwaukee Buckst is megpróbálta megvásárolni az elmúlt években azzal a szándékkal, hogy az adott gárdát Seattle-be költöztesse, ám ez egyik esetben sem jött össze. Mivel azonban a Kings és a Wolves is csak úgy maradhatott helyben, hogy új arénát építtettek, így Ballmer élvezte Adam Silver komisszár támogatását a Clippers megvásárlásánál.

Ballmer egykori partnere, Chris Hansen közleményben gratulált a Clippers új tulajdonosának. Szerinte Ballmer imádja a kosárlabdát, és elkötelezettsége az NBA iránt nagy pluszt jelent majd az egész ligának. Emellett garantálta a Seattle-i drukkereknek, hogy a megmaradt partnerei és ő továbbra is mindent megtesznek azért, hogy újra kosárcsapat legyen a városban. A hírek szerint nagyjából 1 milliárd dollárjába kerülne Hansennek, hogy ezt teljesítse - kérdés, hogy Ballmer nélkül mennyire erős a támogatói bázisa.

Ramona Shelburne-nek (ESPN Los Angeles) Donald Sterling egyik ügyvédje, Max Blecher azt mondta, hogy ügyfele messze van attól, hogy mentálisan alkalmatlan legyen döntéseket hozni, szerinte a vizsgálatok eredményei nagyon túlzóak. Kedden ugyanúgy meg lesz tartva egyébként a Board of Governors ülés a Sterlingek eredetileg tervezetett tulajdonrész-fosztásáról, mert bár Shelly Sterling jelezte a liga felé a Ballmerrel kötött megállapodását, még be kell nyújtania a megfelelő papírokat. Amennyiben minden sínen megy, úgy Ballmernek 100%-os részesedése lesz, de ez az alku engedélyezni fogja, hogy Shelly Sterling maradjon bizonyos szerepben az együttesnél, kivéve mint a tulajdonosi kör tagja. Sterlingéknek a 2 milliárd dollárból 662 milliót kell befizetniük majd adó formájában.

A gárda egyik játékosa, Blake Griffin Broderick Turnernek (Los Angeles Times) azt nyilatkozta, hogy szerinte ez egy nagyszerű lépés számukra, és úgy gondolja, ezzel a puzzle utolsó darabja is a helyére került. Griffin szerint az, hogy új tulajdonos lesz, végre megint olyan helyzetet teremt, hogy mindenki arra koncentrálhat, ami az igazi feladata, és 100%-osan arra tudnak fókuszálni, hogy bajnoki címet nyerjenek a Clippersnek.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus