Hírmorzsák 2014-06-01 (09:15)

Love Bostonban tölti a hétvégét, jelent-e ez valami többet? Kerr nem állapodott meg szóban sem a Knicksszel. Phil Jackson szerint a Buckstól vagy a Sixerstől vehetnek picket. Hubie Brown szerint Derek Fisher kitűnő edző lesz, a Thunder játékosa esélyes a Knicksnél. Tony Parker bal bokája megsérült. Duncan örül, hogy újra a Miami az ellenfelük. George, West és Hill Stephenson, Turner pedig a saját jövőjéről elmélkedett. Griffin vagy Snyder lehet a Jazz vezetőedzője. Corbin a Kings, a Rockets vagy a Warriors segédedzője lehet. Cavs-hírek (Lue jó interjúja, Irving). A Bucks új tulajdonosai öt éves tervben gondolkodnak.

Miután a Minnesota Timberwolves erőcsatára, Kevin Love megmondta csapatának, hogy nem fog hosszabbítani velük a nyáron, azonnal beindultak a cserepletykák, és mindenki mindenbe belekapaszkodik. Ilyen kapaszkodót jelent, hogy az egyik iránta érdeklődő csapat a Boston Celtics, Love pedig a hétvégét Bostonban tölti - megy majd Red Sox meccsre, a New England Patriots játékosaival bulizik és egy Harvard egyetemen végzett fiatalemberrel is készített egy fotót, amelyet azóta boldog-boldogtalan megosztott már a neten.

A Boston Globe forrásai szerint kérdezték őt az esetleges csapatváltásáról is az egyik hotelben, de a játékos azt felelte, hogy nem mondhat erről semmit. Love korábban nagyon elismerően szólt a Celticsről és vezetőedzőjükről, Brad Stevensről, de azt is elmondta akkor, hogy nem igazán ismeri a várost. Az erőcsatár az All-Star szünetben azt nyilatkozta, hogy ellenfélként nagyon szerettek a Celtics elleni küzdeni, nagyszerű edzőjük van és nagyon sok olyan fiataljuk, akik kiváló játékosok lehetnek a következő években.

Azt is hozzátette, hogy szerinte a szabadügynökök szívesen mennek Bostonba, főleg hogy Stevens ül a kispadon, mivel olyan trénernek tartja, aki képes meccseket nyerni, és képes olyan kapcsolatot teremteni a játékosaival, hogy azok megtegyék, amit kér. Szerinte elég eredményesek voltak az edző első évében annak ellenére is, hogy nagyon fiatal a keretük, ez pedig nagyrészt Stevensnek köszönhető, és azt is hozzátette, hogy Boston szerinte nagyszerű hely.

A Golden State Warriors vezetőedzője, Steve Kerr a ma hajnali Oklahoma City Thunder - San Antonio Spurs találkozó előtt elmondta, nem adott szóbeli ígéretet Phil Jacksonnak arra, hogy elvállalja a New York Knicks főedzői posztját. Kerr szerint nagyon közel voltak a megegyezéshez, de nem sikerült megállapodniuk a szerződésben, se kézfogás nem történt, sem semmi ilyesmi. Ő komolyan úgy gondolta, hogy a Knicks trénere lesz, és szerinte Jackson is ezzel számolt már.

Kerr hozzátette, hogy nem csalódott amiatt, hogy Jackson így tálalta ezt a médiában, de szerinte egykori mestere tudta, hogy nincs mindennel 100%-osan megelégedve a Knicksnél - Frank Isola (New York Daily News) információi szerint a korábbi Knicks-alkalmazottakkal történő beszélgetések bizonytalanították el -, és Jackson nem is erőltetett rá semmit. Elmondása szerint nem is volt rá mérges az edzőlegenda, mikor a Golden State-tel el kezdett tárgyalni, mert azt mondta neki, hogy biztosnak kell abban lennie, hogy akarja az állást.

Szintén a Knickshez tartozik, hogy a Milwaukee Bucksot és a Philadelphia Sixerst nevezte meg Phil Jackson azon két csapatnak, akiktől nagy eséllyel tudnak második körös draftjogot venni - azt hetek óta tudni, hogy ez a tervük. Az elnök azt is elmondta, hogy licitháborúba nem fognak belemenni, ha valamelyik együttes azonban el akarja adni az egyik draftjogát, akkor szívesen fizetnek érte, ha van még bent olyan játékos, aki szerinte segítségükre lehet.

Jackson arról is beszélt, hogy Derek Fisher megkeresését igen komolyan fontolgatja, ő is esélyes a Knicks vezetőedzői posztjára, ám azt is hozzátette, hogy nagyon sok mindent nem tud Fisherről, illetve arról, mit akar volt játékosa. A Thunder hátvédjének családja ugyanis Los Angelesben él, és fogalma sincs arról Jacksonnak, hogy vajon kész-e őket Fisher átköltöztetni a keleti partra vagy sem. A kosaras ma hajnalban kiesett csapatával a PO-ból, és kicsit hosszabb ideig maradt ezt követően a pályán - bevallotta ő is, könnyen lehet, hogy ez volt az utolsó meccse. Azt is hozzátette azonban, hogy még nem beszélt sem Phil Jacksonnal, sem más vezetőkkel arról, mit tervez a következő idénytől.

Hubie Brown úgy gondolja, hogy Fisherből jó edző lesz. Az egykori tréner azt nyilatkozta Marc Bermannek (New York Post), hogy Fisher nem egy tipikus kosaras, mivel nagyon intelligens ember, aki úgy tudott vezér lenni bajnokcsapatoknál, hogy nem ő volt a sztárjátékos. Csak egy volt a sok közül, aki miatt viszont működött a csapatjáték, és a Játékosok Szakszervezetének vezetője is volt.

Ha már szóba került a nyugati döntő, akkor itt kell megemlíteni, hogy a Spurs francia irányítója, Tony Parker bal bokasérülés miatt elhagyta a parkettet az első félidőben, a második félidőben és a hosszabbításban pedig már nem is játszott. Mivel a San Antonio továbbjutott a fináléba, ami csak magyar idő szerint péntek hajnalban kezdődik, így gyakorlatilag 5 napja van arra Parkernek, hogy megpróbáljon minél jobban felépülni. A Spurs GM-je, RC Buford a mérkőzést követő nyilatkozatában nem aggódott, és ő is az öt napra mutatott rá, ami még a döntő első meccséig hátra van.

A csapat legendája, Tim Duncan annyit mondott a Heat elleni sorozattal kapcsolatban, hogy örülnek annak, hogy újra a Miamivel kell farkaszemet nézniük, mert még mindig keserű szájízzel kell játszaniuk a tavalyi sorozat miatt, reményeik szerint most képesek lesznek legyőzni LeBron Jameséket, ezzel feledtetve némileg a tavalyi vesztes döntőt.

Tegnap reggel már beszámoltunk arról, hogy Paul George nem igazán tudta, akarja-e, hogy Lance Stephenson jövőre is a csapattársa legyen. George egyébként az interjúja további részében támogatásáról biztosította a dobóhátvédet, elmondása szerint ugyanis jó lenne, ha Stephenson maradna a Pacersnél, hiszen együtt érkeztek a ligába, és nagyszerű lenne, ha együtt is folytatnák. George szerint csapattársa nagy szerepet játszott idén az együttesben, ezért nagy a nyomás a vezetőségen, hogy eldöntsék, mit is kezdenek vele.

David West valamivel egyértelműbb volt, ő azt mondta, hogy reményei szerint marad Stephenson, mert nagy szerepe volt a fejlődésükben, nagy tehetség és illik is a csapatba. George Hill azt tette ehhez hozzá, hogy a szemükben Lance továbbra is az együttes tagja, imádják őt, és remélik, hogy a vissza fogják igazolni, mivel szerinte is nagy szerepe van azokban a sikerekben, amiket idén elértek. Stephenson ügynöke azt mondta Adam Zagoriának (SNY.tv), hogy szerinte egyáltalán nem lesz kicsi az érdeklődés ügyfele iránt a szabadügynökpiacon, egy korábbi GM viszont csak évi 5-8 millió dollár közé lőtte a játékos következő szerződését.

A Pacersnél nemcsak Stephenson, hanem Evan Turner is korlátozott szabadügynök lesz a nyáron. A kosaras Candace Bucknernek (The Indianapolis Star) elmondta, nem igazán tudja, hogy mi lesz vele a nyáron, hiszen ő nem GM. Az világos számára is, hogy a legutóbbi emlékek a legfrissebbek, ezekről fogják őt megítélni a legtöbben, neki pedig az utóbbi pár hónap nem jött össze. Ez valószínűleg nem segíti az új szerződése megkötésénél majd, de abban is reménykedik, hogy a ligában dolgozó szakemberek tudják, hogy képes jól, sokoldalúan játszani.

A The Salt Lake Tribune értesülései szerint Adrian Griffin jövő héten egy második interjúra megy a Utah Jazz együtteséhez - először két héttel ezelőtt járt náluk. Mint ismeretes, Tom Thibodeau egyik segédedzője a Cleveland Cavaliersnél is benne van a kalapban. A másik edző, akivel leül majd a Jazz egy második beszélgetés erejéig, Quin Snyder lesz - legalábbis másokról jelenleg nem tudni -, így könnyen lehet, hogy hamarosan meglesz a Utah új vezetőedzője.

Ide tartozik, hogy a Jazz előző főedzője, Tyrone Corbin a Sacramento Kings segédedzője lehet a következő szezonban - megy majd interjúzni hozzájuk -, bár a kaliforniai együttes még nagyon a keresési fázis elején jár. Marc J. Spears (Yahoo Sports) forrásai szerint Corbin iránt a Houston Rockets és a Golden State Warriors is érdeklődik.

Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) értesülései alapján a Cleveland Cavaliersnél Tyronn Lue interjúja nagyon jól sikerült, állítólag lenyűgözte a vezetőket, úgyhogy könnyen lehet, hogy a Los Angeles Clippers segédedzője lesz a Cavs következő főedzője. Szintén ide tartozik, hogy Bob Finnan (The Morning Journal) forrásai szerint a Cleveland továbbra sem akar maximum szerződést adni Kyrie Irvingnek, mivel egyrészt nem tartják ennyire jó játékosnak, másrészt tudni akarják, elkötelezett-e a csapat iránt. Sam Amico (FOX Sports Ohio) úgy tudja, hogy már több csapat is megkereste őket, hogy Irvingért cseréljenek.

A Milwaukee Bucks két új tulajdonosa, Wesley Edens és Marc Lasry a Milwaukee Sentinel Journal munkatársának elmondták, tudják, hogy nem lesz egyszerű dolguk, ha felfelé ívelő pályára akarják állítani a franchise-t, de optimisták azzal kapcsolatban, hogy ez hosszútávon sikerülhet nekik. A két tulaj elmondása szerint 5 éves tervük van, annyi idő alatt akarják a liga első harmadába juttatni a csapatot. Szerintük nekik van a legjobb 23 év alatti keretük, de tudják, hogy az NBA nem így működik. Azt is elárulták, hogy pénzfeldobással döntötték el, ki legyen az első számú tulaj (Edens), aki képviseli őket a Board of Governors üléseken.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus