Hírmorzsák 2014-06-02 (12:30)

Saunders meg akarja tartani Love-ot a következő idényre. A Spurs és a Heat történelmet írt. Parker rendben lesz az első meccsre, Popovich szerint különleges csapatot győztek le, Duncan szerint idén megverik a Heatet. Sefolosha nem tudja, mi lesz vele a nyáron, Brooks sem, hogy mi fog Perkinsszel történni, Fisher pedig egyelőre még nem döntött, hogy visszavonul-e. Patrick Ewing szívesen lenne a Knicks vezetőedzője. Odom ma kezdi a felkészülést a következő szezonra. Elhunyt a Nets korábbi tulajdonosa. Noel szerint játékának minden pontja fejlődött. Jennings és Nick Young együtt buliztak...

A Minnesota Timberwolves elnöke, Flip Saunders úgy számol, hogy Kevin Love a következő idényben is a csapat játékosa lesz - bár azt már közölte a vezetőséggel, hogy nem kíván hosszabbítani jövő nyáron. Saunders az Associated Pressnek elmondta, hogy legutolsó információi szerint az erőcsatárnak még szerződése van a csapattal, ennek megfelelően is számol vele. Love Bostonban töltött hétvégéjével kapcsolatban annyit mondott, hogy nem szokta megmondani senkinek, hol töltse a szabadidejét, oda megy mindenki, ahova akar. Az elnök azt is elmondta, hogy persze más csapatoknak érdeke az, hogy minél jobban felkavarják az állóvizet Love körül, de semmi beleszólásuk nincs abba, hogy a Timberwolves mit csinál az erőcsatárral, azt pedig újra elismételte, hogy úgy tervez, hogy Love a Minnesota játékosa lesz jövőre is.

A rájátszás statisztikája a San Antonio Spursé és a Miami Heaté - ők az első csapatok, akik egy PO során olyan gárdákon keresztül tudtak továbblépni, akik az alapszakasz során 4-0-ra kisöpörték őket. Eddig az ilyen csapatok 0-25-re álltak, ez változott idén 2-25-re, miután a Heat a Brooklyn Nets-t, a Spurs pedig az Oklahoma City Thundert intézte el a PO-ban a csúfos egymás elleni alapszakasz-mérleget követően.

Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) forrásai szerint a Spurs irányítója, Tony Parker játékkész állapotban lesz magyar idő szerint péntek hajnalra, a Miami Heat elleni nagydöntő első mérkőzésére. A San Antonio vezetőedzője, Gregg Popovich az Oklahoma elleni továbbjutás után azt nyilatkozta, hogy egy egészen kiváló csapattal játszottak. Nagyon elégedettek azzal, hogy legyőzték őket, mert tudják, hogy egy nagyon különleges együttest sikerült két vállra fektetniük, akik Popovich szerint biztosan nagyon sok nagy dolgot fognak még véghez vinni a következő években. A gárda egyik ikonja, Tim Duncan már a döntőre tekintett előre: "még négy győzelem kell, idén megcsináljuk!".

Ha már megemlítettük a Thundert, akkor ide tartozik, hogy Thabo Sefolosha Darnell Mayburynek (The Oklahoman) elárulta, fogalma sincs, hogy marad-e az együttesnél a következő szezonra is - a svájci védőspecialista szabadügynök lesz a nyáron. Sefolosha azt mondta, hogy szereti a sikert, szeretne olyan csapatban játszani, amelynek esélye van a végső győzelemre. A vezetőedző, Scott Brooks szerint Kendrick Perkins sorsa sem tisztázott egyelőre, fogalma sincs, hogy megpróbálnak-e váltani a helyén, de még nagyon sok dolguk van emellett is a nyár folyamán. Derek Fisher is beszélt a The Oklahoman újságírójával - ő annyit mondott, hogy egyelőre nagyon korai még arról beszélni, visszavonul-e vagy sem.

Ha Fisher visszavonul, akkor a hírek szerint a Los Angeles Lakersnél és a New York Knicksnél is esélyes lesz a vezetőedzői posztra. Utóbbi állásra a Knicks legendájának, Patrick Ewingnak is fáj a foga, aki a CBS Sports egyik rádióműsorában elmondta, egyelőre még nem hívta őt Phil Jackson, de ha ez megtörténne, akkor készen állna visszatérni New Yorkba, hiszen a családja is ott él. Az egykori kiváló center jelenleg a Charlotte Bobcats segédedzője.

Szintén a Knickshez tartozik, hogy Phil Jackson elmondása szerint Lamar Odom a mai napon kezdi meg a felkészülést a következő szezonra a csapat edzőközpontjában. Az egykor még a Legjobb Hatodik Ember díját is elnyerő Odomnak drogproblémái is voltak tavaly, a spanyol Laboral Kutxánál próbálkozott, de hátsérülése miatt visszatért Amerikába, a Knicks pedig az alapszakasz utolsó napján igazolta le egy nem garantált szerződéssel. Odom ma megkezdi az edzéseket, és amennyiben megfelelő állapotba kerül, úgy a következő idényben a New York-iaknál fog játszani.

A Nets is meg lett említve még korábban, térjünk vissza hozzájuk is egy szomorú hír erejéig: egykori tulajdonosuk - aki egyébként a New Jersey Devils hokicsapat tulaja is volt, egyébként pedig a Philadelphia Inquirer napilapot is birtokolta -, Lewis Katz 72 éves korában, repülőgép-balesetben életét vesztette. Akkor volt a franchise Katz tulajdonában, mikor kétszer is döntőbe jutottak (1998-2004) - a Devilsszel Stanley-kupát is nyert anno.

Ha már szóba került közvetve Philadelphia, akkor folytassuk a Sixers magasemberével, Nerlens Noellel, aki Gary Washburnnek (Boston Globe) elárulta, egész évben azon dolgozott, hogy felszedjen pár kiló izmot, és sikerült is neki. Noel azt is elárulta, hogy játékának minden pontját fejlesztette, főleg a dobótechnikáját.

A végére pedig Brandon Jennings és Nick Young, akik együtt buliztak - utóbbinak tegnap volt a születésnapja. De vajon mit próbált átadni Jennings Swaggy P-nek? A videót ezen a linken megtekinthetitek.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus