Hírmorzsák 2014-06-03 (10:45)

Rondo és Love nem beszéltek arról, milyen lenne együtt játszani,  az irányító szívesen maradna Bostonban. A Timberwolves felméri a terepet, Love ára egyelőre borsos. Spoelstra szerint csak a Big3 összeállásának legelején beszéltek a three-peatről. Popovich-nak minden nap eszébe jut Allen hatodik meccsen dobott hármasa. Sefoloshát zavarta, hogy cserepadra került, a nyári terveiről beszélt. Reggie Jackson jövőre kezdeni akar. Potenciális Lakers-edzők (Skiles, Larry Brown, Fisher, Karl). A Jazz meg akarja tartani Haywardot. A Kings elcserélné egyik második körös pickjét. Taj Gibson 6 éves unokatestvérét megölték.

A Boston Celtics irányítója, Rajon Rondo és a hétvégét éppen Bostonban töltő Kevin Love találkoztak egymással vasárnap a Boston Red Sox baseball meccsen, ám Rondo a Boston Globe-nak elárulta, hogy ez csak egy köszönés és udvarias szóváltás volt, nem beszélgettek arról, milyen lenne együtt játszani a Celticsnél. Rondo szerint nagyjából 39 másodpercig tartott a diskurzus, és csak annyit mondott Love-nak, hogy érezze jól magát Bostonban. Arról nem tehet, hogy a kép az egész internetet bejárta már, egy sportot űznek, egymás ellen küzdenek, így nyilvánvaló volt, mikor meglátta Love-ot, hogy odaköszön neki.

Azt is hozzátette, hogy egy olyan játékos, mint Love, természetesen segítene a Celticsen, hiszen jó kinti dobó magasemberről van szó, aki a pattanózásban is kiváló, de ez mind csak spekuláció, hiszen semmi nem történt még. Most minden Love-ról szól, illetve Rondo szerint Carmelo Anthonyt is be lehet illeszteni a mondatba, de semmi nem történt még egyikőjükkel sem. Van még jócskán idő a draftig is, az irányító szerint a játékosbörzét megelőzően pöröghetnek fel az események. Azt is elmondta, hogy nem szereti a változásokat, Jól érzi magát, otthonra talált Bostonban, kedveli a szomszédjait is, nem akar elmenni, de persze ez is csak az üzlet egyik része, ha vége van a szezonnak, leül tárgyalni a csapattal - idén nyáron már hosszabbíthatna, jövőre jár le a szerződése.

A megemlített Kevin Love-hoz tartozik, hogy bár a Minnesota Timberwolves tagadja, hogy idén nyáron elcserélnék, Sean Deveney (Sporting News) forrásai szerint felmérik a terepet, hogy ki mit adna Love-ért a draft éjszakáján. Deveney informátora megerősítette Rondo gondolatait, a draft előtti utolsó hétig nem sok mozgás várható majd, de úgy tűnik, hogy inkább előbb cseréli Flip Saunders az erőcsatárt, mint utóbb. A Minny állítólag egy idei Top14-es picket, további, későbbi évekre szóló lottery draftjogogokat, illetve egy olyan fiatal játékost szeretne, akinek jó esélye van arra, hogy sztárrá fejlődjön - ehhez hasonlót egyelőre nem kaptak. Ric Bucher (Bleacher Report) úgy tudja, hogy Love szívesebben menne a Golden State Warriorshöz, mint a Houston Rocketshez.

A döntőre készülő Miami Heat mestere, Erik Spoelstra Alex Kennedyvel (Basketball Insiders) beszélgetett. Elmondása szerint a triplázásról csak rögtön az első napon beszélgettek azt követően, hogy összeálltak, azóta nem. Akkor megvitatták, milyen örökséget hagyhat ez az együttes maga után, átbeszélték a dolgokat, de Spoelstra szerint ez azóta nem került elő, mert a mindennapi akadályokat kell leküzdeniük, amit egy NBA szezon hozhat magával, nem élhetnek történelmi távlatokban.

A Heat - San Antonio Spurs fináléhoz tartozik, hogy a texasiak vezetőedzője, Gregg Popovich azt nyilatkozta a Sports Illustratednek, hogy a tavalyi döntő óta minden egyes nap eszébe jut az a bizonyos Ray Allen tripla a hatodik meccs rendes játékidejének legvégéről. A tréner szerint örülni fog, ha minden héten csak egyszer fog majd eszébe jutni az a jelenet.

Az Oklahoma City Thundernél már sokan megszólaltak a Spurs elleni kiesést követően, most így tett Thabo Sefolosha is, aki a The Oklahomannek bevallotta, nagyon nehéz volt számára az utolsó egy hónap. A svájci dobóhátvédet az idegesítette leginkább, hogy öt évig kezdő volt, most azonban a padról kellett kezdenie. Nagyon sok kérdés merült fel benne, például hogy mi volt ennek az oka, illetve mit akartak a váltással elérni. Arról már korábban is beszámoltunk, hogy a játékos nem tudja, mi lesz vele, távozik-e nyáron a csapattól, de ha igen, akkor olyan helyre akar kerülni, ahol esélye van a végső sikerre. Sefolosha azt is elárulta, hogy az adott együttes rendszere is fontos szempont lesz, hogy legyen helye az adott gárdában, mert mindenki boldog akar lenni, és olyan csapatban játszani, amelyben azt kérik, hogy az erősségeit használja.

Ugyancsak a Thunderhez tartozik, hogy Reggie Jackson a hírek szerint a következő idényben már kezdő akar lenni, méghozzá irányító poszton, ám edzője, Scott Brooks egyelőre nem adott erre konkrét választ. Brooks szerint bebizonyosodott, hogy Jackson képes kezdőként játszani Russell Westbrook mellett is, mindketten tudnak mindkét hátvéd poszton kosarazni, de még nem tudja, mi lesz a nyáron, a következő szezon elejéig még nagyon sok minden történhet.

Az ESPN információi szerint a Los Angeles Lakers Scott Skilest és Larry Brownt is elhívja majd interjúzni a vezetőedzői posztjukkal kapcsolatban. A hírek szerint az aranysárga-lilák inkább edzői tapasztalattal rendelkező trénert neveznének ki, így Derek Fisher kiesett a körből. Brown az SMU egyetem vezetőedzője jelenleg, míg Skiles legutóbb a Milwaukee Bucksot irányította. A USA Today úgy tudja, hogy a GM, Mitch Kupchak azért szeretne telefonon beszélgetni Fisherrel is, hogy felmérje, mennyire van egyáltalán kedve a Lakersnél edzősködni, ezt követően dönt majd arról, hogy interjúra hívja-e. Mark Medina (Los Angeles Daily News) információi szerint George Karl már túl van egy ilyen telefonbeszélgetésen, de interjúidőpontot még nem kapott.

Tony Jones (The Salt Lake Tribune) értesülései szerint a Utah Jazz vezetőségében úgy számolnak, hogy az idén nyáron korlátozott szabadügynök státuszba kerülő Gordon Hayward a továbbiakban is a csapat játékosa lesz, tehát szeretnék megtartani. A hírek szerint a kosaras is szívesen maradna a Jazznél, az érdeklődés tehát kölcsönös.

A Sacramento Kings GM-je, Pete D'Alessandro a The Sacramento Bee-nek elárulta, hogy két második körös draftjoguk van, de elég nagy rá az esély, hogy az egyiket elcserélik. A GM szerint nincs szükségük arra, hogy a második körös játékosok között nézelődjenek feltétlenül, ha úgy ítélik meg, hogy ott már nincs olyan tehetség, aki segítségükre lehetne, márpedig ez reális forgatókönyv D'Alessandro érzése szerint.

A végére pedig egy szomorú hír: a Chicago Bulls erőcsatárának, Taj Gibsonnak nagyon nincs szerencsés éve. Kiváló teljesítményt nyújtott a pályán, ám lemaradt a Legjobb Hatodik Ember díjáról és sem az első, sem a második legjobb védekező ötösbe nem választották be, most pedig egy családi tragédia is érte: hat éves unokatestvérét leszúrták egy brooklyni liftben, a kisfiú és a vele együtt lévő 7 éves kislány is azonnal meghalt. Az eset még nagyobb nyilvánosságot kapott, mivel alig két nap telt el azóta, hogy nem messze, kelet New Yorkban 32-szer szúrtak meg egy 18 éves lányt, aki természetesen szintén elhunyt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus