Hírmorzsák 2014-06-03 (21:30)

Tony Parker játszik a Heat elleni első meccsen. Bosh maradni akar a Heatnél, Wade szerint még nem beszéltek egymással a nyári terveikről. Stephenson ügynöke bízik benne, hogy sikerül megegyezniük a Pacersszel, a dobóhátvédet kifigurázta az Atlanta Hawks hivatalos twitterfiókja is. Gentry ma második interjúra megy a Jazzhez. Wittman megkötötte három éves szerződését a Wizards-dzal. Pierre Jackson a Pelicans nyári ligás csapatánál. Donald Sterlinget beperelte egy nő. Limitált kiadású cipővel rukkol elő a liga.

A San Antonio Spurs francia irányítója, Tony Parker egy francia rádióműsorban elmondta, játszani fog a Miami Heat elleni döntő első meccsén bokasérülése ellenére is. A játékmester elárulta, hogy a Dallas Mavericks elleni első kör negyedik mérkőzésén ment ki először bokája. A fájdalom ellenére folytatta a játékot, de az Oklahoma City Thunder elleni főcsoportdöntő negyedik meccsén megint kiment ugyanaz a bokája.

Egyáltalán nem akarta csapattársait cserbenhagyni, de a hatodik összecsapáson már olyan fájdalmai voltak, hogy nem tudott játszani. Azóta is kezelik a sérült testrészt, a jó hír az viszont, hogy biztosan pályára lép a finálé első meccsén - lehet, hogy nem lesz 100%-os állapotban, ettől függetlenül ott lesz. Parker arról is beszélt, hogy 13 éves NBA-karrierje alatt hétszer játszott főcsoportdöntőt, ötödik döntőjére készül, úgyhogy érzése szerint továbbra is álomszerűen alakul pályafutása.

Úgy tűnt Chris Bosh márciusban elejtett egy-két mondatából, hogy tudja, LeBron James marad a Miami Heatnél, ám Dwyane Wade tegnap azt nyilatkozta, hogy a Miami Heat három sztárja még nem beszélt egymással arról, mit fognak a nyáron csinálni, felbomlik-e a nagy trió. Bosh ettől függetlenül megint megerősítette, hogy a saját elképzelése szerint marad a Heatnél. Nem akar más helyett beszélni, és ennél jobban nem is akar belemenni a dologba, de szeret Miamiben lenni, mások pedig mindent odaadnának, hogy oda mehessenek.

Az Indiana Pacers dobóhátvédjének, Lance Stephensonnak az ügynöke, Alberto Ebanks az SNY.tv-nek azt nyilatkozta, hogy a Pacers minőségi franchise a legfelső vezetésétől kezdve a legutolsó alkalmazottig bezárólag, és megpróbálnak megegyezni az Indianával, egyelőre nem áll szándékukban más csapattal leülni tárgyalni. Ebanks szerint mióta Stephenson a csapatnál van, folyamatos kommunikáció van közte és a vezetőség között, ez pedig mindkét oldal számára hasznos volt eddig is, reményei szerint most is közös nevezőre tudnak jutni. Az együttes elnöke, Larry Bird tegnap elmondta, a Pacers ad majd egy ajánlatot a játékosnak, meg akarják tartani, de azt a bizonyos ajánlatot nem akarják túllépni

Ugyancsak Stephensonhoz tartozik, hogy az Atlanta Hawks hivatalos twittere kicsit kifigurázta a LeBron Jamesen alkalmazott fülbefújását. Al Horford ma ünnepli születésnapját, így a dolog adta magát... A képet azóta levették a Hawks twitteroldaláról, de még időben lementették többen is az utókornak.

Ramona Shelburne (ESPN Los Angeles) értesülései szerint a Los Angeles Clippers segédedzője, Alvin Gentry ma egy második interjúra megy a Utah Jazz együtteséhez. Mint ismeretes, a trénerrel az elmúlt hetekben már beszélgetett főedzői állásról a Cleveland Cavaliers és a Los Angeles Lakers is, de több együttes is szeretné őt segédedzőnek is.

Michael Lee (Washington Post) információi szerint a Washington Wizards megegyezett Randy Wittman vezetőedzővel - a tréner a következő három idényben nagyjából évi 3 millió dollárért marad a fővárosi klubnál. A Wizards 1979 óta először nyert egynél több meccset a PO második körében, ráadásul 15 győzelmet javultak az alapszakaszban az előző idényhez képest, ám Wittman először volt 50% fölé jutó együttes főedzője, és a valamivel több mint két éves regnálása alatt mindössze 91-122-es mérleget tudott felmutatni a Washington, ezek miatt hezitálhattak a fővárosi vezetők.

Nakia Hogan (The Times-Picayune) forrásai szerint Pierre Jackson a New Orleans Pelicans önkéntes edzésein vesz részt, és ott lesz a csapat nyári ligás csapatában is.

A földön fekvőbe nem illik belerúgni, de a szabály nem él, ha milliárdosról van szó: egy nő beperelte Donald Sterlinget - állítólag a hölgy nemet mondott Sterling szexuális felkéréseinek, aki rasszista és szexista kijelentéseket tett rá. Maiko Maya King 2006 és 2011 között volt romantikus kapcsolatban a Los Angeles Clippers egykori tulajdonosával, aki a volt férjére, a gyerekeire és a latinokra tett lenéző kijelentésket a vádak szerint, valamit pénzért szexuális szolgáltatást kért a nőtől.

A végére pedig egy új cipő: 1946 óta létezik az NBA, a 68. évfordulóra pedig egy limitált szériával készül a liga. A piros-fehér-kék cipőkből mindössze 1946 fog forgalomba kerülni, mindegyik külön számozott lesz 0001-től 1946-ig. Fekete-arany dobozban lesz kapható a "csuka", az első darabra pedig pénteken lehet licitálni a liga hivatalos honlapján, azt ugyanis Adam Silver maga dedikálja majd.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus