Hírmorzsák 2014-06-04 (21:00)

Kihirdették az All-NBA első, második és harmadik csapatokat - George milliókkal, Lillard és Noah százezrekkel lett gazdagabb. Fisher bízik abban, hogy sikeres tud lenni a Knicks vezetőedzőjeként, a New York első körös picket akar szerezni. Stephenson új szerződéséről nagyon megoszlanak a vélemények, a Bulls és a Hornets érdeklődik iránta. Parsons sorsáról még nem döntött a Rockets, jó esélyeket látnak Lin és Asik elcserélésére. Sterling elmondása szerint rendben van, de feltételekkel hajlandó csak belemenni a Clippers eladásába. Draft-hírek (Cavs, Sixers, Celtics, Suns, Timberwolves).

A liga kihirdette az All-NBA első, második és harmadik csapatokat. Mindössze egy ember került be mind a 125 újságírónál és szakértőnél az első ötösbe: Kevin Durant.  LeBron James egyetlen embernél maradt ki, a harmadik legtöbb első csapatos voksot (101) pedig Joakim Noah kapta. Steph Curry volt a legnagyobb kimaradó az első csapatból, miután 65-en szavazták be az első ötösbe, mégsem fért be összességében. Carmelo Anthony, John Wall, Tim Duncan, DeMar DeRozan és Anthony Davis voltak azok, akik a legtöbb voksot kapták azok közül, akik lemaradtak mindhárom ötösről. A teljes végeredményt ezen a linken megtaláljátok, az All-NBA csapatok pedig az alábbiak:

Első ötös: Chris Paul (Los Angeles Clippers), James Harden (Houston Rockets), Kevin Durant (Oklahoma City Thunder), LeBron James (Miami Heat), Joakim Noah (Chicago Bulls)

Második ötös: Stephen Curry (Golden State Warriors), Tony Parker (San Antonio Spurs), Kevin Love (Minnesota Timberwolves), Blake Griffin (Los Angeles Clippers), Dwight Howard (Houston Rockets)

Harmadik ötös: Damian Lillard (Portland TrailBlazers), Goran Dragic (Phoenix Suns), Paul George (Indiana Pacers), LaMarcus Aldridge (Portland TrailBlazers), Al Jefferson (Charlotte Hornets)

A végeredménynek három ember örülhet a többieknél is jobban. Egyrészt Paul George, aki így - mivel maximum szerződést hosszabbított a nyáron az Indiana Pacersszel, és ez az új kontraktus most nyártól indul majd - 7 millió dollárral többet kap majd a következő öt évben a Derrick Rose-szabály miatt. Másrészt Damian Lillard, aki 250.000 dolláros bónusszal gazdagodott, miután az új, cípőgyártóval kötött szerződésében van egy kitétel, amely szerint ennyit kap, ha bekerül a harmadik All-NBA csapatba.

Harmadrészt Joakim Noah, aki 500.000 dolláros bónuszát érvényesítette az All-NBA 1st team tagsággal. Ez azt is jelenti, hogy jövőre 500.000 dollárral nő az előre számolt fizetése is (12.2 millió dollárról 12.7 millióra ugrik), mivel ezzel a bónusszal már úgy számolnak, hogy "valószínűleg megcsinálja", ez pedig így fél millióval csökkenti a Bulls sapka alatti területét. A nyári terveknek ez biztosan nem segít a chicagói franchise számára, ám az előzetes számolgatások alapján ezzel sem kerül luxusadó fölé a Bulls, ezt tehát megúszta az együttes.

Frank Isola (New York Daily News) értesülései szerint amikor a Játékosok Szakszervezeténél dolgozott Derek Fisher, kapcsolatba került James Dolannel, ismeri a New York Knicks tulajdonosát, és úgy gondolja, hogy sikeres tudna lenni a gárda vezetőedzőjeként. Ugyancsak a Knickshez tartozik, hogy Moke Hamilton (Basketball Insiders) információi szerint a csapat mindent megtesz annak érdekében, hogy egy első körös picket tudjanak szerezni, Phil Jacksonék az ügynökök és a fiatal játékosok felé is próbálják ezt az üzenetet küldeni. PJ Hairston holnap megy hozzájuk privát edzésre, márpedig a kosarast Chad Ford (ESPN) a 23., Jonathan Givony (DraftExpress) pedig a 24. helyen hozza legutóbbi mock draftjában, ez mutatja, hogy komolyak a Knicks szándékai.

Nagyon megoszlanak a vélemények a ligában Lance Stephenson új fizetéséről. Michael Scott (SheridanHoops) több GM-mel és ügynökkel is beszélt az Indiana Pacers dobóhátvédjéről. Egyikőjük úgy gondolja, hogy három éves szerződést kaphat Born Ready valahol 8-10 millió dolláros éves fizetés között, ugyanis szerinte csak tehetség alapján 10-12 millió között keresne Stephenson, de az éretlensége lenyomja az árát. Egy másik GM úgy gondolja, hogy 4-6 millió közötti éves fizetésnél fog megállni a játékos új szerződése, míg két játékosügynök szerint 3 év, összesen 18 millió dollár környékén kap majd a dobóhátvéd. Scotto megerősítette azt a februári pletykát, miszerint a Bulls és a Charlotte Hornets érdeklődnek a problémás kosaras iránt.

Jonathan Feigen (Houston Chronicle) értesülései szerint bár a Houston Rockets hajlik arra, hogy ne hívja le Chandler Parsons szerződésének utolsó évét, amellyel korlátozott szabadügynökké tennék ezen a nyáron, a csapat egyelőre még nem döntötte el véglegesen, mit fog csinálni. Feigen szerint a lépés azt mutatja, hogy a Rockets nagyon bízik benne, hogy sikerül egy nagynevű szabadügynököt az együtteshez csábítani a nyáron, és bár ehhez meg kell szabadulniuk Jeremy Lintől és Ömer Asiktól is, a hírek szerint úgy ítélik meg, hogy erre jó esélyeik vannak. Feigen úgy tudja, hogy csak akkor döntenek amellett, hogy mégis Parsons 960.000 dolláros fizetését választják, ha úgy érzik, hogy túl magas ajánlatokat fognak bekínálni neki a sapka alatti csapatok.

A Los Angeles Clippers (ex-)tulajdonosa, Donald Sterling még mindig a hírek középpontjában van annak ellenére is, hogy felesége a múlt héten 2 milliárd dollárért értékesítette a franchise-t. Ügyvédje, Max Blecher a Los Angeles Timesnak elárulta, Sterling nem akarja, hogy a sírkövén az álljon, hogy "Itt nyugszik egy mentálisan sérült, rasszista ember", úgyhogy ügyfele megpróbálja megnézni, hogy el lehet-e tüntetni ezeket a stigmákat a nevével kapcsolatban, vagy legalább tompítani őket. Blecher szerint Sterling hajlandó eladni a franchise-t, de csak bizonyos feltételekkel: a feleségének vissza kell vonnia azokat a szakértői véleményeket, miszerint döntésképtelen mentális állapotban van, így visszakapná vezetői helyét a Sterling Trösztön belül - ez a "cég" birtokolja hivatalosan a Clipperst. Maga Sterling azt nyilatkozta, hogy nagyon jól érzi magát. Minden úgy alakult, ahogyan alakulnia kellett - talán máshogy is történhettek volna a dolgok, de ez van, ő rendben van.

Chris Mannix (Sports Illustrated) a drafttal kapcsolatban osztotta meg a forrásaitól kapott információkat. Ő úgy tudja, hogy a Cleveland Cavaliers Joel Embiid és Andrew Wiggins között dönt majd, ki legyen az 1/1, a Philadelphia Sixers pedig nagyon bízik abban, hogy Wiggins lecsúszik hozzájuk a harmadik pickig. Mannix információi szerint a Boston Celtics GM-je, Danny Ainge máris "szerelmes lett" az egyik újoncba, és Aaron Gordont viszi a csapat, amennyiben megtartják a hatodik picket. Azt is Mannix hozta le, hogy a Phoenix Suns nagyon szeretné elcserélni az 1/27-et, azt viszont már Darren Wolfson (1500 ESPN Twin Cities) jelentette, hogy a Minnesota Timberwolves ugyan nyitott a 13. draftjog elcserélésére, ám nem akar attól mindenáron szabadulni.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus