Hírmorzsák 2014-06-05 (10:30)

Az új vezetőedző kinevezése előtt nem cseréli Love-ot a Timberwolves, hírek a többi csapatról vele kapcsolatban (Kings, Celtics, Bulls, Cavs). A Cleveland Waiters és Thompson elcseréléséről tárgyal? A Jazznél négy jelölt maradt a tréneri posztra, külön D-Ligás csapatuk lesz. Sterling beleegyezett abba, hogy eladja a Clipperst, cserébe ejtik ellene a vádakat. A Thunder ígéretet tett egy lett erőcsatárnak a draftra. LaVine Lakers-rekordot ugrott.

Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) értesülései szerint a Minnesota Timberwolves már több együttessel is tárgyalt Kevin Love-ról, ám addig nem akarnak cserélni senkivel, amíg nincs meg az új vezetőedzőjük. Wojnarowski forrásai szerint azért van ez, mert olyan játékosokat akarnak begyűjteni, amilyeneket az új tréner kér, ő határozza meg majd az újjáépülés irányát, hogy milyen stílusú kosárlabdát szeretne játszatni a csapattal.

Sam Amico (FOX Sports Ohio) úgy tudja, hogy a Sacramento Kings áll jelenleg a legjobban a Minnesotánál, akik DeMarcus Cousinson kívül bárkit hajlandóak feláldozni Love-ért úgy is, hogy az erőcsatár nem tesz nekik ígéretet, hogy hosszútávú szerződést köt velük. Jason Jones (Sacramento Bee) megerősítette, hogy a két együttes tárgyalt már Love-ról, és azt is, hogy Cousins mozdíthatatlan, de Darren Wolfson (1500 ESPN Twin Cities) például úgy tudja, hogy a Minny még csak nem is beszélt Love-ról a Kingsszel.

Love ugyan Bostonban járt a hétvégén, ami beindította a spekulációkat, tekintve hogy a Celtics is érdeklődik iránta, és szeretnének is cserélni érte, ám Jackie MacMullan (ESPN) úgy tudja, hogy nem igazán tetszik a Timberwolves számára az a csomag, amit Danny Ainge-ék fel tudnak ajánlani - ez az idei 6. és 17. pickből, későbbi Brooklyn Nets draftjogokból, és olyan kiegészítő emberekből állhatna, mint Jeff Green vagy Jared Sullinger. Rajon Rondót biztosan nem adja a Celtics, ezt korábban több hírforrás is lehozta, így viszont a Minnesota úgy gondolja, hogy már most kaptak ennél jobb ajánlatot, például a Chicago Bullstól. Az sem segíti a bostoniak törekvéseit, hogy a 2007-es Kevin Garnett-csere után Glen Taylor tulajdonos nem nagyon akar üzletelni a Celticssszel.

A hírek szerint a Cleveland Cavaliers érdeklődik Love iránt - náluk van ugye az idei 1/1 -, viszont ez az érdeklődés nem kölcsönös, a játékos nem akar a Cavsbe menni. A Cleveladhez tartozik egyébként az is, amit szintén az előbb említett Amico hozott le, hogy a Cavs egyelőre puhatolozó tárgyalásokat folytat egy olyan együttessel, amely szeretne feljebb cserélni az idei drafton, és ezekben a beszélgetésekben már felmerült Dion Waiters és Tristan Thompson neve is.

Jody Genessy (Deseret News) információi szerint a Utah egyetem korábbi vezetőedzője, Dennis Lindsey GM személyes jó barátja, Jim Boylen nincs már azok között, akik a Utah Jazz vezetőedzői posztjáért harcolnak. Három név ismert, mindhárman voltak már másodjára is interjúzni az együttesnél: Quin Snyder, Adrian Griffin és Alvin Gentry. Mellettük pedig van egy negyedik személy, aki még esélyes lehet a posztra, de akinek a kilétét sem Genessy, sem a többi újságíró nem tudta még egyelőre kideríteni.

Szintén a Jazzhez tartozik, hogy Gino Pilato (D-League Digest) úgy tudja, hogy az Idaho Stampede és a Jazz közötti megállapodást hamarosan nyilvánosságra hozzák, a Stampede a mormonföldiek kizárólagos fiókcsapata lesz. Ez a húzás azt is jelentené, hogy a Fort Wayne Mad Ants marad az egyetlen olyan D-Ligás alakulat, amelynek több NBA csapattal is kapcsolata van.

Lezárulni látszik Donald Sterling és a Los Angeles Clippers ügye, ugyanis a férfi ügyvédje, Max Blecher tegnap este Ramona Shelburne-nek (ESPN Los Angeles) elárulta, Sterling nem fogja beperelni a ligát, áldását adja a franchise eladására, cserébe viszont a liga visszavon minden büntetést, amit ellene hozott - David Aldridge (nba.com) úgy tudja, hogy nem is csak ennyiből állt a liga és Sterling közötti megállapodás, hanem ez egy nagyobb "üzlet" része. Shelburne ma reggel azt is hozzátette, hogy az ex-tulaj továbbra is ki van tiltva az NBA meccsekről, ez nem volt a megállapodás része, de minden más vádat és büntetést ejtettek ellene. A források szerint Sterling egyelőre nem töltötte ki a szükséges papírokat a csapat eladásával kapcsolatban, és az utóbbi hetekben elég szeszélyesen viselkedett, könnyen lehet, hogy mára megváltozik a véleménye, de ha nem így lesz, akkor ezt a fejezetet le is zárhatjuk.

A drafthoz tartozik, hogy Chad Ford (ESPN) forrásai szerint az Oklahoma City Thunder ígéretet tett az idén Spanyolországban, a Sevillánál játszó lett erőcsatárnak, Kristaps Porzingisnek, hogy el fogják vinni az első körben. Ford úgy gondolkodik, hogy a 21. pickkel viszi majd őt a Thunder, mert bár a 29. draftjog is az övék, kétséges, hogy az európai magasember addig bennmarad-e, tekintve hogy Ford a 18., míg Jonathan Givony (DraftExpress) a 23. helyen hozza legutóbbi mock draftjában.

A végére pedig Zach LaVine, aki tegnap a Los Angeles Lakersnél járt felmérőn, és 117 centis súlypontemelkedést mértek nála, ami rekord az aranysárga-lilák edzőtáborainak történetében:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus